Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Krūmiņš: "Sezona uzskatāma par izdevušos, turpināsim attīstīties"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņš: "Sezona uzskatāma par izdevušos, turpināsim attīstīties"
Morics Krūmiņš
Foto: Esa Takalo

Latviešu florbolists Morics Krūmiņš sekmīgi aizvadījis savu trešo sezonu vienā no pasaules vadošajām florbola līgām Somijas Elites divīzijā, sarunā ar Sportacentrs.com atzīstot, ka arī komandai kopumā sezona padevusies veiksmīga un cēsnieks ar optimismu gatavs turpināt iesākto.

Kā vērtē aizvadīto sezonu Somijas Elites līgā? Salīdzinot ar iepriekšējām sezonām šī izdevās veiksmīgāka vai sarežģītāka?
"Uzskatu, ka aizvadītā sezona kopumā vērtējama kā izdevusies, jo komandas izvirzītais mērķis tika sasniegts un iekļuvām izslēgšanas spēļu turnīrā. Kopumā šī ir kļuvusi par "Nokian KrP" labāko sezonu, jo vēl nekad regulārajā sezonā nebija izdevies sasniegt septīto vietu. Arī pašam šī izvērtusies par individuāli rezultatīvāko sezonu Somijas Elitē."

Ar ko vari izskaidrot faktu, ka pirms gada ar grūtībām izdevās nosargāt vietu Elitē, bet šosezon spēlējāt daudz pārliecinošāk, visu sezonu gana stabili turējāties labāko astotniekā?
"Domāju, ka viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ uzlabojās rezultāts, ir mūsu treneris, jo triju gadu laikā viņam izdevās izveidot sistēmu kā mums vajadzētu spēlēt un laika gaitā tas deva rezultātus. Protams, lielu lomu nospēlēja arī tas, ka lieliska sezona padevās mūsu komandas pirmajai maiņai, kas guva aptuveni 60 procentus no kopējiem vārtiem."

Kas īsti neizdevās izslēgšanas spēļu sērijā, kad pēc uzvaras pirmajā mačā, četros nākamajos zaudējāt, paliekot ārpus pusfināla?
"Domāju, ka mums pietrūka play-off spēļu pieredze, jo pusei no komandās šīs bija pirmās šāda veida spēles. Turklāt dažos mačos mūs iegāza disciplīnas trūkums, jo dabūjām pārāk daudz noraidījumu. Tomēr kopumā šī bija laba pieredze un izbaudījām izslēgšanas turnīru."

Vai pats turpināsi savu karjeru "Nokian KrP" komandā arī nākamajā sezonā?
"Jā, izlēmu, ka palikušu klubā vēl uz vienu sezonu, jo uzskatu, ka esam uz pareizā ceļa un katru gadu komanda ir turpinājusi progresēt."
Kādas varētu būt komandas izmaiņas jaunajā sezonā un kad plānojat sākt gatavošanos jaunajai sezonai?

Šosezon komandai būs jaunais treneris Jarmo Hārmā, kurš līdz šim vadīja "M-Team", jo mūsu treneris Heiki Lukonens pārceļas uz Helsinkiem. Pašlaik ir noslēgti līgumi ar aizsargiem Miko Repo no "Koovee" un Verti Vigrēnu no "SC Classic", kā arī pasaules U-19 čempionu, uzbrucēju Miko Lākso, kurš līdz šim spēlēja trenera Hārmā pārstāvētajā "M-Team".

Sezonas atklāšanas treniņš bija jau 7. maijā. Pašlaik kopā trenējamies trīs līdz piecas reizes nedēļā, no kuriem vismaz divi ir florbola treniņi.Jūnija vidū ir paredzēta nedēļa brīva un jūlija beigās divas nedēļas individuālie treniņi. Pašlaik komandai ir piesaistīti vairāki junioru spēlētāji, kuriem ir dota iespēja sevi pierādīt un pacīnīties par vietu sastāvā. Pašlaik treniņus apmeklē aptuveni 25 spēlētāji."

Morica Krūmiņa karjeras rādītāji

SezonaKomandaLīgaVārtiPiespēlesPunkti
2016./17.Nokian KrPSomijas Elite151227
2015./16.Nokian KrPSomijas Elite13922
2014./15.Nokian KrPSomijas Elite11516
2013./14.PSSSomijas 1.divīzija6713
2012./13.SSV Helsinki junioriSomijas junioru Elite437
2011./12.LekringsVirslīga20727
2010./11.LekringsVirslīga14721