Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Balodim MVP, latviešiem kopumā neveiksmīga diena

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Balodim MVP, latviešiem kopumā neveiksmīga diena
Ivo Balodis
Foto: Harstad IBK

Norvēģijas florbola virslīgā rezultatīvu sniegumu turpina demonstrēt Ivo Balodis, kārtējā cīņā tiekot pie pieciem punktiem. Tomēr viņa un pārējo latviešu pārstāvētā komanda cieta neveiksmi pret debitantiem. Vāja spēle Somijas otrajā spēcīgākajā līgā "Koovee", bet Čehijā uzvaru no soliņa izbaudīja Roberts Blumbergs.

Balodis labākais komandā, vienībai pirmā neveiksme

Norvēģijas florbola virslīgā pirmo zaudējumu piedzīvojis latviešu pārstāvētais “Harstad”, kas viesos ar 7:11 (1:2, 2:3, 4:6) nedaudz negaidīti piekāpās “Ull/Kisa” komandai. Kā viens no neveiksmes iemesliem varētu būt došanās uz spēli vien ar desmit laukuma spēlētājiem. Ivo Balodis ar 5 (2+3) punktiem bija rezultatīvākais savā komandā, saņemot arī labākā spēlētāja balvu. Ar trim vārtu guvumiem izcēlās Toms Niedre, bet Arnijam Kuratņikam šajā spēlē viens vārtu guvums un divas rezultatīvas piespēles. Tikmēr Toms Kirmužs joprojām spēlē nerezultatīvi, arī šoreiz paliekot bez punktu guvumiem. Pēc piedzīvotā zaudējuma “Harstad” ar pieciem punktiem atkāpusies uz ceturto pozīciju.

Latviešiem vāja spēle, “Koovee” piedzīvo neveiksmi

Somijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā neveiksmīgu maču aizvadījis “Koovee” klubs, kas savās mājās ar 1:6 (0:1, 0:2, 1:3) piekāpās “Hawks” vienībai. Vāja spēle arī visiem latviešu spēlētājiem, kuri pie punktiem netika. Ja Gustavs Griezītis spēli noslēdza ar -1 lietderību, tad Rolandam Kovaļevskim un Jānim Ragovskim bija sliktākā lietderība komandā, cīņu noslēdzot attiecīgi ar -3 un -4 lietderības koeficientiem. Pēc šīs spēles “Hawks’ ar sešiem punktiem iekārtojušies turnīra tabulas galvgalī, kamēr “Koovee” atkāpušies līdz septītajai pozīcijai. Nākamā cīņa paredzēta 24. septembrī, kad izbraukumā jātiekas ar “Steelers”, kas vēl pērn spēlēja stiprāko komandu pulkā.

Gaugeres vienībai panākums un saglabāta līderpozīcija

Šveices NLB florbola čempionātā panākumu arī otrās kārtas spēlē izcīnījis Lauras Gaugeres pārstāvētais “Chilis Rumlang-Regensdorf”, kas savās mājās gana smagā spēlē ar rezultātu 4:3 (1:1, 2:2, 1:0) apspēlēja “Visper Lions”, kas vēl pērn spēlēja līmeni zemāk. Latviešu florboliste šoreiz pie rezultativitātes punktiem netika. Turnīra tabulā maksimālais punktu skaits pašlaik saglabājies vairs tikai divām komandām. Un tieši šīs komandas arī spēkosies savā starpā trešajā kārtā, kad Gaugeres vienība 24. septembrī sacentīsies ar “Aergera Giffers”.

Šreiberei vēl viens smags zaudējums

Vācijas spēcīgākajā florbola līgā otro zaudējumu divos mačos piedzīvojis latviešu vārtsardzes Natālijas Šreiberes pārstāvētais “FC Stern Munchen”. Šoreiz komanda izbraukumā sacentās ar “UHC Sparkasse Weissenfels”. Ja pirmajā periodā Šreibere vēl spēja savu komandu saglabāt cīņā, tiekot galā ar visiem konkurentu metieniem, turpinājums nebija tik sekmīgs un tika piedzīvota neveiksme ar rezultātu 1:7 (0:0, 0:5, 1:2). Turnīra tabulā Minhenes komanda ieņem septīto vietu astoņu komandu konkurencē.

Blumbergs noraugās vēl vienā komandas panākumā

Čehijas florbola Superlīgā otro uzvaru pēc kārtas izcīnījis Roberta Blumberga “TJ Sokol Kralovske Vinohrady”, kas savās mājās bija komfortablā vadībā, taču panākumu pār “PSG Panthers Otrokovice” nosargāja ne bez grūtībām – 7:6 (1:2, 6:0, 0:4). Latviešu vārtsargs otro maču pēc kārtas palika uz rezervistu soliņa. Pēc izcīnītā panākuma “Sokol” ar sešiem punktiem pakāpušies uz sesto vietu turnīra tabulā, kamēr “pantēras” piedzīvoja jau trešo neveiksmi, atrodoties vien 12.vietā. Nākamo maču Blumberga komanda aizvadīs 24. septembrī viesos pret pašlaik 11.vietā esošo “FBC ČPP Bystron group Ostrava”.