Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:280, Did:0, useCase: 3

"Rubene/KSS" un "Ķekavas Bulldogs" ielikti pamati iekļūšanai finālā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Rubene/KSS" un "Ķekavas Bulldogs" ielikti pamati iekļūšanai finālā
"Rubene/KSS" U-18 komanda

Šonedēļ tiks noskaidroti pirmie finālisti kādā no Latvijas čempionāta turnīriem florbolā šajā sezonā, jo atbildes spēles tiks aizvadītas zēnu U-18 vecuma grupā. Pirmajās spēlēs kāda no komandām tika pie komfortabla panākuma.

Jau iepriekš Sportacentrs.com rakstījis, ka kopumā visas astoņas komandas bijušas gana līdzvērtīgas, līdz ar to viena otru var uzvarēt gana regulāri. Tā rezultātā ārpus labāko pusfināla paliek gan regulārās sezonas trešā labākā komanda "FBK Valmiera/VSS", gan "Lielvārde/Ogre", kas regulārajā čempionātā finišēja ceturtajā vietā.

Valmieriešus izslēdza viņu, iespējams, principiālākie konkurenti "Rubene/KSS", kas regulārajā sezonā finišēja vien sestajā vietā. Taču komanda nav gatava samierināties ar sasniegto un turpināja trokšņot arī pusfinālā, pirmajā spēlē savās mājās ar 7:2 apspēlējot regulārās sezonas otro labāko komandu "FS Masters/Ulbroka". Jau pirmajā periodā laukuma saimnieki ieguva 3:0 vadību, bet otrajā periodā pārsvaru palielināja līdz graujošajam 7:0. Šaubas par uzvarētāju mačā praktiski bija kliedētas, taču laukuma saimnieki trešo periodu nospēlēja pavirši, ielaižot divus vārtus, kamēr paši pie vārtu guvumiem netika. Līdz ar to spēle tika uzvarēta ar 7:2 un uz izbraukuma maču varēs doties ar piecu vārtu handikapu. Kaut arī varēja būt vairāk. Kocēnu komandā par labāko atzina vārtsargu Miku Kvetkovski, kurš tika galā ar 14 no 16 pretinieku metieniem. Tikmēr uzbrukumā spīdēja Elvi līgas florbolisti Toms Pētersons (2+1) un Kristers Orlovs (0+3). Viesiem vieni vārti un viena piespēle Artim Kenstavičam, bet par labāko atzina Nikolasu Rukavišņikovu, kurš pie punktiem netika, otrajā periodā nerealizējot arī soda metienu.

Līdzīgāka izvērtās spēle Bauskā, kur vietējā komanda uzņēma regulārās sezonas uzvarētājus "Ķekavas Bulldogs". Pēc pirmā perioda kaujiniecisks 1:1 neizšķirts, otrajā periodā bija arī 2:2, bet minūti pirms pārtraukuma Ernests Ronis vadībā izvirzīja viesus. Lai kā arī baušķenieki censtos, beigās spēle tika zaudēta ar tādu pašu rezultātu kā otrajā pusfinālā – 2:7. Tas tādēļ, ka trešajā trešdaļā Ķekavas vienība guva četrus bezatbildes vārtus. Uzvarētājiem par labāko atzina Ernestu Roni, kurš ir viens no rezultatīvākajiem florbolistiem Elvi līgā, bet pie U-18 pirmajā pusfinālā atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem. Tāda pati statistika arī Endijam Vildem. Baušķeniekiem neviens no florbolistiem neguva vairāk par vienu punktu, bet labākā spēlētāja balvu saņēma vārtu vīrs Kristerd Rudevičs, kurš atvairīja 18 no 25 pretinieku metieniem.

Latvijas florbola čempionāts U-18 zēnu komandām, pusfināls

Komandas1.spēle2.spēleSumma
"Rubene/KSS" – "FS Masters/Ulbroka"7:224.janvāris
"Bauskas BJSS" – "Ķekavas Bulldogs"2:725.janvāris