Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:280, Did:0, useCase: 3

"Rubene/KSS" komanda gāž no troņa "buldodzes"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Rubene/KSS" komanda gāž no troņa "buldodzes"
"Rubene/KSS" treneris Jānis Dainis
Foto: Floorball.lv

Kocēnu "Rubene/KSS" meitenes kļuvušas par čempionēm U-18 vecuma grupas Latvijas čempionātā, finālā tiekot galā ar pagājušā gada čempionēm "Ķekavas Bulldogs".

Kocēnu klubam sieviešu un meiteņu konkurencē šī sezona izvēršas lieliska, jo aprīļa ievadā par čempionēm sieviešu 1. līgas turnīrā kļuva "Rubene-1", bet nedēļu vēlāk "Rubene" kārtējo reizi kļuva arī par valsts čempionēm, Arēnā Rīga tiekot galā ar FK NND. Aprīļa izskaņā uzvarēt izdevās arī meiteņu U-16 vecuma grupā, bet ceturtais zelts izcīnīts meiteņu U-18 vecuma grupā.

Šosezon šajā vecuma grupā sacentās četras komandas, kas vispirms aizvadīja divu apļu turnīru, pēc kura pirmajā vietā ar 15 punktiem bija "Ķekavas Bulldogs", par četriem punktiem apsteidzot "Rubene/KSS", bet par pieciem – "Rīgas Lauvas". Savukārt FK "NND/RJTC" piedzīvoja neveiksmes visās sešās spēlēs, turklāt mazākais zaudējums bija ar deviņu vārtu starpību.

Cīņas par medaļām tika aizvadītas Kocēnu sporta namā un pusfinālos cerētā intriga netika sagaidīta, jo "Ķekavas Bulldogs" ar 10:0 saplosīja FK NND/RJTC, savukārt "Rubene/KSS" nesastapās ar "Rīgas Lauvas" pretestību, uzvarot maču ar 12:1. Spēlē par bronzas medaļām "lauvas" ar 9:2 apspēlēja otru galvaspilsētas komandu, kura tādējādi šī bija neveiksme ar mazāko rezultāta starpību.

Izšķirošā cīņa par zeltu izdevās, jo spēles ievadā "Ķekavas Bulldogs" guva divus vārtus, uz ko mājinieces atbildēja ar pieciem bezatbildes vārtu guvumiem. Astoņas minūtes pirms mača beigām rezultāts bija 7:3 par labu "Rubene/KSS", bet tad Letīcija Kalve nepilnu četru minūšu laikā guva četrus vārtus, izlīdzinot rezultātu. Kocēnu komanda izšķīrās par vārtsargu maiņu un drīz pēc tam Klinta Mārtiņjēkaba atjaunoja vadību savai komandai, bet pēc pusotras minūtes Laura Gaugere guva vēl vienus vārtus, kas ļāva "Rubene/KSS" komandai svinēt panākumu ar rezultātu 9:7.

Uzvarētājām Mārtiņjēkaba izcēlās ar 5 (3+2) punktiem bet Gaugerei divi vārti un divas piespēles. Regulārās sezonas uzvarētājām Kalves rēķinā seši vārtu guvumi, bet Annai Mūrniecei piecas piespēles.

Līdz ar to "Rubene/KSS" spēja no čempionu troņa gāzt pērnās sezonas čempiones un U-18 vecuma grupā kļuva par čempionēm pirmo reizi kopš 2012./13. gada sezonas.

Turnīra rezultatīvākā spēlētāja ar 58 (43+15) punktiem bija "Rīgas Lauvas" uzbrucēja Linda Dadajeva, otrajā vietā ar 47 (28+19) paliekot viņas komandas biedrenei Annai Ankudinovai, kura gan piedalījās vien piecās cīņās. Pateicoties rezultatīvai finālspēlei, trešā rezultatīvākā ar 31 punktu bija Anna Mūrniece no "Ķekavas Bulldogs".

Pēdējo sezonu medaļnieces U-18 vecuma grupā

SezonaZeltsSudrabsBronza
2016/17Rubene/KSSĶekavas BulldogsRīgas Lauvas
2015/16Ķekavas BulldogsRīgas LauvasRubene
2014/15Rīgas LauvasRubeneĶekavas Bulldogs
2013/14Rīgas LauvasRubeneĶekavas Bulldogs
2012/13RubeneFS Masters/BlindsaveRīgas Lauvas
2011/12RubeneĶekavas BulldogsRīgas Lauvas
2010/11Rubene/ValmieraRīgas Lauvas-
2009/10Valmiera/Vinda 91Rīgas LauvasRubene
2008/09Valmiera/Vinda 90Rīgas LauvasCPSS