Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:280, Did:0, useCase: 3

U-14 grupas ceturtdaļfinālā pašlaik lielāko pārsteigumu sagādājuši baušķenieki

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

U-14 grupas ceturtdaļfinālā pašlaik lielāko pārsteigumu sagādājuši baušķenieki
"Irlavas" U-14 komanda turpina ceļu pretim mērķim, foto: Irlava

Aizvadītas pirmās spēles Latvijas florbola čempionātā zēnu U-14 vecuma grupā. Trijās no četrām spēlēm uzvaras izcīnījuši pāra favorīti, turklāt panākumus svinot pretinieku laukumos. Tomēr ceturtajā cīņā "Bauskas BJSS" savās mājās ar 6:1 apspēlēja "Lielvārdi".

Talsos pirmajā spēlē savā starpā sacentās komandas, kas regulārajā sezonā ierindojās viena aiz otras un laukuma saimnieki “Talsu NSS/Krauzers” neprata iegūt pārsvaru pirms atbildes mača, jo ar rezultātu 2:4 (1:2; 0:2; 1:0) piekāpās “FS Masters/Ulbroka Red” komandai. Uzvarētājiem ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Kārlis Felšus, bet Kurzemes komandā neviens no florbolistiem nenopelnīja vairāk par vienu punktu.

Līdz šim veiksmīga sezona izvērtusies “Irlavas” komandai, kas regulārajā sezonā ierindojās otrajā vietā turnīra tabulā un ceturtdaļfināla pirmajā spēlē pārvedusi 5:3 (2:0; 2:1; 1:2) uzvaru no Liepājas pār vietējiem “Kuršiem”. Pārsvars varēja būt arī lielāks, jo trešā perioda ievadā Rihards Kozlovskis panāca 5:1 vadību. Mača galotnē liepājnieki rezultāta starpību nedaudz sadeldēja, tādējādi saglabājot cerības uz pozitīvu rezultātu divu spēļu summā. Uzvarētājiem diviem vārtiem izcēlās Niklāvs Šuhs, bet mājinieku komandā šajā spēlē Eduardam Meisteram vieni vārti un viena rezultatīva piespēle.

Par lielāko pārsteigumu pirmajā ceturtdaļfināla spēļu kārtā parūpējās “Bauskas BJSS”, kas regulārajā sezonā finišēja sestajā vietā, bet izslēgšanas turnīru sākuši ar pārliecinošu 6:1 uzvaru mājās pār “Lielvārdi”. Vēl gan šis iekrātais piecu vārtu pārsvars būs jānosargā atbildes spēlē viesos, taču pirmajā spēlē ieliktie pamati ir gana stabili. Artis Duklavs uzvarētājiem guva divus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. Tikmēr viesiem vienīgos vārtus iemeta Edvards Gustavs Rašmanis.

Visbeidzot, bez jebkādas intrigas atbildes spēle būs jāaizvada “FS Masters/Ulbroka Black”, kas kā regulārās sezonas uzvarētāji ceturtdaļfinālā sacenšas ar Aizkraukles jauniešiem, pirmajā spēlē viesos pretiniekus saplosot ar 17:1. Gustavs Marks Zariņš šajā spēlē tika pie pieciem vārtu guvumiem un tikpat rezultatīvām piespēlēm. Līdz ar to jaunais florbolists U-14 turnīrā kopumā tagad iekrājis 99 rezultativitātes punktus un atbildes mačā lūkos pārsniegt maģisko simts punktu slieksni.

Izslēgšanas turnīrs (ceturtdaļfināls)

Komandas1.spēle2.spēleSummā
“FS Masters/Ulbroka Black” – “Aizkraukles NSS”17:125.03.
“Irlava” – “FK Kurši”5:322.03.
“Lielvārde” – “Bauskas BJSS”1:625.03.
“FS Masters/Ulbroka Red” – “Talsu NSS/Krauzers”4:223.03.