Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Finālturnīram kvalificējas Šveices un Zviedrijas florbolisti

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Finālturnīram kvalificējas Šveices un Zviedrijas florbolisti
Zviedrijas izlase
Foto: IFF Floorball

31.jan . 13:00

Austrija - Francija

6 : 1

Latvija - Vācija

Pasaules florbola čempionāta finālturnīram spējuši kvalificēties Šveices un Zviedrijas florbolisti, kas tika pie kārtējām pārliecinošajām uzvarām. Tikmēr dramatiskā galotnē neizšķirtu pret dāņiem izrāva Igaunija, tādējādi paverot labas izredzes decembrī aizbraukt uz Somiju.

Poļi pēdējā trešdaļā pret zviedriem nospēlē neizšķirti
Abpusēji rezultatīva izvērtās spēle par trešo vietu A apakšgrupā, kurā sacentās Slovēnijas un Ukrainas izlases. Slovēņi bija tuvu neizšķirtam mačā ar poļiem, bet spēlē pret ukraiņiem pēc ātri gūtiem vārtiem abu komandu izpildījumā, slovēņi veica izrāvienu, panākot 6:1 vadību. Spēles atlikušajā laikā abas komandas darbojās vienlīdz rezultatīvi, gūstot pa pieciem vārtiem, kas Slovēnijai deva 12:7 uzvaru un vismaz nelielu prieka devu pirms grupu turnīra pēdējās spēles pret Zviedriju.

Tikmēr Zviedrija šovakar izpildīja to, kas viņiem bija jāizdara, proti, tika galā ar Poliju. Katrā no pirmajiem diviem periodiem skandināvi iemeta pa pieciem vārtiem, iekrājot 10:0 vadību. Uz trešo periodu zviedri izgāja pārāk atslābinājušies, par ko samaksāja ar diviem ātri zaudētiem vārtiem. Tomēr perioda otrajā pusē viņi parūpējās, lai arī trešo periodu nezaudētu, tiekot pie 12:2 panākuma. Līdz ar to zviedri spēlēs finālturnīrā, bet poļiem gaidāma spēle kvalifikācijas mačā ar B grupas otro labāko komandu.

A grupas otrās dienas spēles

LaiksGrupaKomandasRezultāts
14:00ASlovēnija – Ukraina12:7 (6:1; 4:3; 2:3)
17:00APolija – Zviedrija12:2 (5:0; 5:0; 2:2)

Igauņi izglābj spēli, saglabājot izredzes
Divu salu izlašu cīņā Lielbritānija aizvadīja veiksmīgu spēles sākumu pret Islandi, kuru rindās spēlē vairāki labi zināmi florbolisti ar Zviedrijas Superlīgas spēļu pieredzi. Tas viņiem ļāva pirmajā pārtraukumā doties ar 3:2 vadību. Otrajam periodam spēki vairs nepietika, jo islandieši spēja tikt pie septiņiem vārtu guvumiem, kamēr briti tā arī palika sausā. Pēdējā trešdaļā Islande iemeta vēl vienus vārtus, tādējādi uzvarot ar rezultātu 10:3, kas viņiem nodrošināja trešo vietu grupā.

Grupas centrālajā spēlē šovakar savā starpā sacentās Dānijas un Igaunijas valstsvienības. Dāņi cīņas gaitā trīs reizes iekrāja divu vārtu pārsvaru, tādējādi šķietami droši kontrolējot notikumu gaitu laukumā. Tomēr igauņi nepadevās, desmit minūtes pirms mača beigām spējot panākt 5:5. Laukuma saimnieki vēlreiz izvirzījās vadībā, bet sešas sekundes pirms mača beigām bijušais "FBK Valmiera" leģionārs Arturs Okružko ievirzīja vārtos vārtsarga atsisto bumbiņu, panākot neizšķirtu 6:6. Tas nozīmē, ka grupu turnīra pēdējā dienā Dānijas un Igaunijas izlasēm neklātienes mačā būs jācīnās par labāku vārtu attiecību, lai ieņemtu pirmo vietu un tiktu uz finālturnīru, neatliekot visu uz pēdējo turnīra dienu un spēli pret Poliju.

B grupas otrās dienas spēles

LaiksGrupaKomandasRezultāts
11:00BLielbritānija – Islande3:10 (3:2; 0:7; 0:1)
20:00BDānija – Igaunija6:6 (2:2; 3:2; 1:2)

Šveice apspēlē Krieviju un brauks uz Somiju
C apakšgrupā jau dienas pirmajā pusē tika aizvadīta cīņa par uzvaru grupā, tādējādi arī par vienu garantētu ceļazīmi uz finālturnīru. Uz pirmajiem Šveices vārtiem krietni spēja atbildēt ar to pašu, taču pirmā perioda izskaņā pieredzējušais Patriks Mendelins atkal vadībā izvirzīja šveiciešus un turpinājumā mūsu austrumu kaimiņiem vairs nebija iespējams līdzvērtīgi cīnīties par pozitīvu iznākumu. Šveicieši svinēja 11:2 uzvaru, turklāt Pāvels Semjonovs cīņas gaitā nespēja realizēt piešķirto soda metienu.

Pēc tam laukumā devās Beļģijas un Kotdivuāras valstsvienības. Spēle norisinājās kaut arī afrikāņi no turnīra ir izslēgti, ņemot vērā, ka viņu vienīgais vārtsargs, kas ieradies Eiropā, nebija sākotnējā spēlētāju pieteikumā, kā rezultātā Starptautiskā Florbola federācija Kotdivuāru izslēdza no cīņas. Beļģi šajā spēlē spēja tikt pie savas pārliecinošākās uzvaras, apspēlējot septiņu spēlētāju sastāvā spēlējošos afrikāņus ar rezultātu 19:1. Tajā pašā laikā Henrijs Oga ieies Kotdivuāras valstsvienības vēsturē kā pirmais florbolists, kurš atzīmējies ar rezultatīvu metienu spēlē ar kādu no Eiropas izlasēm.

C grupas otrās dienas spēles

LaiksGrupaKomandasrezultāts
11:00CKrievija – Šveice2:11 (1:2; 0:4; 1:5)
14:00CBeļģija – Kotdivuāra19:1 (4:0; 5:0; 10:1)

D grupā viss izšķirsies pēdējā kārtā
Slovākijas pilsētā Popradā notiekošajā turnīrā D apakšgrupas cīņās ceļazīmes uz finālturnīru dalīs vien pēdējās dienās. Otrajā spēļu dienā vispirms laukumā devās Norvēģijas un Ungārijas izlases. Nopietna spēkošanās šajā spēlē neiznāca, vikingiem katrā no trešdaļām gūstot pa četriem vārtiem, kamēr ungāriem tikai viens precīzs metiens pa visu spēli.

Divās savstarpējās spēlēs pret Itāliju Slovākijas vīriešu izlase līdz šim bija kopā iemetusi piecus vārtus, vienu maču nospēlējot neizšķirti un vienā uzvarot ar minimālo 2:1. Kopš tām spēlēm gan pagājuši daudz gadu un šobrīd izlašu līmenis krasi atšķiras. Tas pierādījās jau pirmajā periodā, kad laukuma saimnieki atzīmējās ar 11 precīziem metieniem, visu spēli uzvarot ar rezultātu 19:1. Jāpiezīmē, ka slovākiem līdz ar to ir pavisam nedaudz labāka gūto un zaudēto vārtu bilance nekā norvēģiem, kas nozīmē, ka pēdējā grupu turnīra spēlē viņiem pietiks ar neizšķirtu.

D grupas otrās dienas spēles

LaiksGrupaKomandasRezultāts
17:00DNorvēģija – Ungārija12:1 (4:0; 4:1; 4:0)
20:00DItālija – Slovākija1:19 (0:11; 1:3; 0:5)

Spānija nokārto formalitātes un cīnīsies par ceļazīmi
Spānijas valstsvienība turnīra pirmajā dienā izcīnīja svarīgu uzvaru pār Nīderlandi un šodien viņiem bija lieliska iespēja nodrošināt otro vietu grupā, kas ļautu sestdien spēkoties par pirmo finālturnīru izlases vēsturē. Lai to paveiktu, bija nepieciešama uzvara pār Lihtenšteinu. Cīņas ievadā spāņi nerealizēja soda metienu, tomēr līdz perioda beigām bija iekrājuši jau 3:0 vadību. Uzreiz pēc pārtraukuma pundurvalstiņas pārstāvji vienus vārtus atspēlēja, taču spāņi bija nopietni noskaņojušies cīņai, atbildot ar četriem rezultatīviem metieniem, trešo periodu padarot par formalitāti, uzvarot spēli ar 8:2.

Čehijas un Nīderlandes spēlei vairs nebija nekādas sportiskās nozīmes, jo Čehija jau bija nodrošinājusi pirmo vietu grupā, kamēr Nīderlande bija rezervējusi trešo vietu turnīra tabulā. Lai vai kā, ļoti negaidīti, ka Nīderlandes pirmajā periodā atklāja rezultātu un minimālo pārsvaru saglabāja līdz pat otrā perioda pēdējai minūtei, kad čehi paspēja pirms atpūtas gūt divus vārtus, atspēlējoties un pārņemot vadību. Pēdējā trešdaļā favorīti guva vēl piecus vārtus, izglābjoties no pamatīga kauna cīņā pret komandu, kuru iepriekšējā duelī bija apspēlējusi ar rezultātu 34:0.

E grupas trešās dienas spēles

LaiksGrupaKomandasRezultāts
10:00ESpānija – Lihtenšteina8:2 (3:0; 4:1; 1:1)
17:00EČehija – Nīderlande7:1 (0:1; 2:0; 5:0)

Turnīra tabula

VietaValstsSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Čehija330050:26
2.Spānija320115:214
3.Nīderlande310210:172
4.Lihtenšteina30036:410

Austrieši ar vēl vienu "bullīti" mača izskaņā nodrošina trešo vietu
Ļoti spraiga izvērtās spēkošanās starp Austrijas un Francijas izlasēm F apakšgrupā. Abas komandas bija piedzīvojušas divus zaudējumus pret grupas favorītēm, līdz ar to savstarpējā mačā vajadzēja noskaidrot to, kura komanda ieņems trešo vietu apakšgrupā. Pirmajās spēlēs labāku sniegumu demonstrēja austrieši, kuri arī droši kontrolēja maču gaitu, vēl piecas minūtes pirms mača beigām esot vadībā ar 3:1. Taču tad 22 sekunžu laikā Francija guva divus vārtus, rezultātu līdzsvarojot. Vakar Austrijas izlase piecas sekundes pirms mača beigām ieguva tiesības mest soda metienu cīņā pret Latviju un šodien tiesneši atkal bija viņiem labvēlīgi, piešķirot soda metienu trīs sekundes pirms finālsvilpes. Niklas Felsbergers arī šodien bija aukstasinīgs, izpildot rezultatīvu metienu un nodrošinot Austrijai 4:3 uzvaru.

F grupas trešās dienas spēles

LaiksGrupaKomandasRezultāts
13:00FAustrija – Francija4:3 (1:0; 1:0; 2:3)
19:00FLatvija – Vācija6:1 (2:0; 2:1; 2:0)

Turnīra tabula

VietaValstsSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Latvija330033:26
2.Vācija320117:104
3.Austrija31025:202
4.Francija30037:300

     [+] [-]

, 2020-02-01 09:52, pirms 4 gadiem
, ka grupu turnīra pēdējā dienā Dānijas un Igaunijas izlasēm savstarpējā mačā būs jācīnās par labāku vārtu attiecību, lai ieņemtu pirmo vietu un tiktu uz finālturnīru, neatliekot visu uz pēdējo turnīra dienu un spēli pret Poliju.

Kas shis par murgu