Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

papildināts Latvietēm pirmā kauja par ceļazīmi uz pasaules čempionātu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvietēm pirmā kauja par ceļazīmi uz pasaules čempionātu
Foto: Raivo Sarelainens

Šodien Valmierā, bet rīt Polijas pilsētā Babimostā startēs divi kvalifikācijas turnīri, kuros 12 Eiropas valstu sieviešu florbola izlases sadalīs septiņas ceļazīmes uz 9.pasaules čempionātu, kas gada nogalē notiks Čehijā. Latvijas valstsvienība cīņu par biļeti uz Čehiju uzsāks pulksten 19.00 ar maču pret slovākietēm.

Vidzemes olimpiskajā centrā, Valmierā, viena apļa turnīrā spēkiem mērosies Latvija (ranga 6.vieta), Dānija (9.), Vācija (11.), Slovākija (15.), Igaunija (16.) un Itālija (22.). Babimostā sacentīsies Polija (7.), Krievija (8.), Ungārija (12.), Nīderlande (14.), Spānija (20.) un Slovēnija (21). Līdzi jāseko abiem turnīriem, jo pasaules čempionātam kvalificēsies ne vien pa trim spēcīgākajām izlasēm no katra, bet arī viena labākā 4.vietas īpašniece.

Latvijas un Slovākijas sieviešu florbola izlašu ceļi līdz šim vēl nebija krustojušies. Latvijas Florbola savienība nodibināta jau 1993.gadā, latvietes piedalījušās visos astoņos iepriekšējos pasaules čempionātos, trīs reizes izcīnot 7.vietu (arī iepriekšējā čempionātā), trīs reizes 6.vietu, bet pa reize pat 5. un 4.vietu. Slovākijas Florbola asociācija dibināta 1998.gadā, slovākietes piedalījušās tikai trijos pasaules čempionātos, ar katru reizi izcīnot augstāku vietu (19., 18. un 12.).

Pulksten 13.00 kvalifikācijas turnīru Valmierā ar sasvstarpēju spēli atklās Itālijas un Igaunijas valstsvienības, pulksten 16.00 laukumā dosies dānietes un vācietes, bet pulksten 19.00 nūjas krustos Latvijas un Slovākijas florbolistes. Ieeja uz visām pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm Vidzemes olimpiskajā centrā ir bez maksas. Tiem, kuri spēles nevarēs skatīt klātienē, būs iespēja sekot tām līdzi portāla Sportacentrs.com interneta TV tiešraidē.

29.janvāra spēļu kalendārs:

Plkst..Spēle
13.00Itālija – Igaunija
16.00Dānija - Vācija
19.00Latvija - Slovākija

Latvijas sieviešu florbola izlases treneri Jānis Freivalds un Jānis Dainis komandā iekļāvuši 20 spēlētājas – divas vārtsardzes, sešas aizsardzības spēlētājas un 12 uzbrucējas. Desmit florbolistes pārstāv Latvijas čempionvienību RSU, sešas – Kocēnu "Rubeni", divas – FK "Ķekava", un divas ir ārvalstīs spēlējošās Diāna Isjomina (Šveicē) un Lauma Višņevska (Zviedrijā). Latvijas izlases sastāvā ir iekļautas gan ļoti pieredzējušas spēlētājas, kā Baiba Juruša, kura piedalījusies astoņos pasaules čempionātos, Liene Adamane un Linda Līce, gan arī starptautiska līmeņa turnīra debitantes – Evelīna Garbare, Ilze Justamente un Elīza Elizabete Bērziņa.

Sieviešu izlases sastāvs:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Klubs
1.Liāna AldiņaVRSU
2.Lauma VišņevskaVEndre IF Ungdom A
3.Tatjana VaršaARSU
4.Gunita KārkliņaARSU
5.Evelīna GarbareARSU
6.Linda LīceARubene
7.Baiba JurušaARubene
8.Ilze JustamenteARSU
9.Luīze BiļinskaURSU
10.Signe OseURSU
11.Aija KuncīteURSU
12.Santa TorstereURSU
13.Edīte BankavaURubene
14.Madara AdamaneURubene
15.Gundega VancāneUFK Ķekava
16.Elīza Elizabete BērziņaUFK Ķekava
17.Madara RudzīteURubene
18.Līga GarklāvaURSU
19.Liene AdamaneURubene
20.Diāna IsjominaUBurgdorf Wizards

Galvenais treneris: Jānis Freivalds
Treneris: Jānis Dainis
Ārste: Lilita Lazdiņa
Fizioterapeits: Mārtiņš Tēcis
Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs
Izlases menedžere: Maija Zēmele

Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Jānis Freivalds atklāja, ka šodienas mačā pret slovākietēm florbolistēm dots uzdevums spēlēt ļoti ātri un pie mazākās iespējas doties uzbrukumā, izdarot metienus pa pretinieču vārtiem. Ļoti svarīgs nosacījums būs, ka pēc iespējas mazāk drīkst kļūdīties centra zonā. Latvietes šodien spēlēs baltajās formās.

Latvijas izlases spēļu kalendārs:

DatumsPlkst..Spēle
29.janvāris19.00Latvija – Slovākija
30.janvāris19.00Vācija - Latvija
31.janvāris19.00Itālija - Latvija
1.februāris18.00Latvija - Dānija
2.februāris16.00Igaunija - Latvija

Izmantotie resursi
Floorball.lv