Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Pret čehiem aritmētika vienkārša – vajadzīga uzvara

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Pret čehiem aritmētika vienkārša – vajadzīga uzvara
Latvijas junioru izlase. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien Dānijas pilsētā Frederikshavnā notiekošajā pasaules čempionātā junioriem florbolā noslēgsies grupu turnīri. Pulksten 11.00 (pēc Latvijas laika) laukumā dosies Latvijas izlase, lai mērotos spēkiem ar pašreizējiem pasaules čempioniem čehiem. Mūsu florbolisti joprojām saglabājuši cerības uz iekļūšanu pusfinālā, bet, lai to izdarītu, latviešiem vajadzīga tikai uzvara, jebkurš cits rezultāts, visdrīzāk, nederēs.

Pasaules čempionāta finālturnīrs startēja aizvakar, tā ievadā Latvijas junioru izlase ļoti sīvā cīņā tikai ar vienu vārtu starpību atzina vicečempionu somu pārākumu – 2:3. Līdz spēles vidum mūsējie atradās vadībā ar 1:0, bet pēdējās desmit minūtēs darīja visu, lai izglābtu vismaz punktu. Varēja redzēt, ka somi nebija gaidījuši tik sīvu cīņu, tomēr uzvaru svinēja tieši viņi. Latvijas izlases labā vārtus guva Toms Ķeirāns un Endijs Umberts Barruss, bet par labākospēlētāju atzina Markusu Dumpi, kura kontā rezultatīva piespēle. Lai nodrošinātu sev vietu pasaules labāko sešiniekā, vakar mūsu jaunajiem florbolistiem bija nepieciešama uzvara pār vienaudžiem no Polijas. Tā tika gūta nevainojami un ļoti pārliecinoši – 13:1. Ar "hat-trick" izcēlās Kārlis Stukāns, pa trim rezultativitātes punktiem arī Ralfam Polim, Markusam Dumpim un Tomam Ķeirānam, kā arī Ernestam Ronim, kurš saņēma labākā spēlētāja balvu.

A grupas turnīra tabula

V.KomandaS.U.N.Z.Vārtu att.P.
1.Čehija220025:74
2.Latvija210115:42
3.Somija21018:92
4.Polija20023:310

Mūsu izlases šīsdienas pretinieki turnīru sāka ar pārliecinošu uzvaru pār Polijas florbolistiem (18:2), bet vakar čehi ar 7:5 pārspēja somus. Šobrīd viņi ar četriem punktiem turnīra tabulā ieņem pirmo vietu, bet pasaules čempionu situācija nav nemaz tik stabila. Ja pieņemam, ka somi tiks galā ar apakšgrupas pastarīšiem poļiem, tad Latvijas izlase, uzvarot čehus tikai ar vienu vārtu pārsvaru, nosargās savus pašreizējo 2. vietu, aiz pusfināla borta atstājot pasaules vicečempionus. Uzvara ar jebkuru citu rezultātu mūsu puišiem ļautu finišēt pirmajā vietā, bet, protams, tas būtu panākums, kuru jāizcīna laukumā. Tāda iespēja pastāv, viss ir pašu rokās.

Latvijas izlases maiņas spēlē pret Čehijas valstsvienību

1. maiņa: Polis (U) – Ķeirāns (U) – Šenbergs (U); Griezītis (A) – Riba (A).
2. maiņa: Barruss (U) - Beķeris (U) – Ronis (U); Sillanpē (A) – Dumpis (A).
3. maiņa: Berkolts (U) – Orlovs (U) – Jančevskis (U); Stukāns (A) – Araks (A).
Vārtos: Siliņš.
Rezervē: Zanders, Gremze, Melgailis.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

     [+] [-]

, 2023-04-28 11:36, pirms gada
Strimu kads ir sazimejis?

     [+] [-]

, 2023-04-28 12:17, pirms gada
Kāpēc vajag tādu zibens turnīru, 3 spēles 3 dienās?