Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionāta ievadā jālūko iespējamās pretinieces astotdaļfinālā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pasaules čempionāta ievadā jālūko iespējamās pretinieces astotdaļfinālā
Igaunijas izlase
Foto: Floorball.lv

Pasaules florbola čempionāts sievietēm Zviedrijas pilsētā Upsalā sāksies ar sešām spēlēm. Latvijas izlase turnīrā iesaistīsies turnīra otrajā dienā, bet čempionāta ievadā varēsim vērot mūsu dāmu iespējamās pretinieces turnīra tālākajās stadijās.

Latvijas dāmu izlase pasaules florbola čempionātā spēlēs A grupā kopā ar Čehijas, Šveices un Polijas izlasēm. Balstoties uz pasaules rangu, par grupas favorītēm uzskatāmas Čehijas un Šveices izlases, kas turnīra pirmajā dienā pulksten 20:30 krustos nūjas savā starpā, lielā mērā jau pirmajā turnīra dienā cenšoties ielikt pamatu automātiskās ceļazīmes iegūšanai uz ceturtdaļfināla turnīra fāzi. Kā zināms, atbilstoši nolikumam, no A un B apakšgrupām divas labākās komandas automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet trešā un ceturtā labākā komanda par vietu labāko astotniekā būs spiesta aizvadīt kvalifikācijas kārtas spēli ar D apakšgrupas izlasi.

Pieļaujot, ka Latvijas izlasei Jāņa Inģista vadībā būs grūti (bet ne nereāli) paspēkoties par pirmajām divām vietām, ar vienu aci jāpēta kā attīstīsies notikumi otrajā ešelonā, konkrēti D apakšgrupā, no kuras kāda izlase varētu būt mūsu nācijas izlases pretinieces par iesildīto vietu labāko pasaules florbola izlašu astotniekā. Visas četras šīs grupas izlases turnīrā iesaistīsies jau čempionāta ievadā. Turnīra pirmajā spēlē pulksten 13:00 mums labi zināmā Igaunijas valstsvienība krustos nūjas ar Singapūras valstsvienību. Vēlāk pēcpusdienā laukumā dosies nominālās šīs grupas favorītes norvēģietes, lai sacenstos ar čempionāta tumšo zirdziņu – Krievijas florbola federācijas izlasi. Krievietes vēsturiski ir ieņēmušas vietas ļoti plašā diapazonā, sākot ar piekto vietu 1997. un 2009. gadā līdz nespējai kvalificēties finālturnīram.

Čempionāta oficiālā atklāšanas spēle paredzēta pulksten 18:00 pēc Latvijas laika, kad pēc svētku uzrunām laukumā dosies deviņkārtējās pasaules čempiones zviedrietes, lai spēkotos ar Slovākiju. Pēc šīs spēles laukumā dosies vēl divas B apakšgrupas izlases Vācija un Somija, bet dienas noslēdzošajā spēlē nūjas krustos A apakšgrupas favorītes Čehija un Šveice.

Pasaules florbola čempionāts sievietēm

27. novembra spēļu kalendārs

LaiksGrupaSpēle
13:00DSingapūra – Igaunija
15:00CASV – Dānija
16:00DNFFR – Norvēģija
18:00BZviedrija – Slovākija
20:00BVācija – Somija
20:30AČehija - Šveice