Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Vācieši afrikāņiem iemet 48 vārtus 45 minūtēs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vācieši afrikāņiem iemet 48 vārtus 45 minūtēs
Vācijas izlase

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kas norisinās Itālijas pilsētā Čelano, Vācijas valstsvienībai vajadzēja izcīnīt pēc iespējas lielāku uzvaru pār Kotdivuāru un viņi to paveica, afrikāņus sagraujot ar 48:0. Tikmēr laukuma saimnieki izlaida uzvaru pār Slovēniju.

Pēc tam, kad Vācija turnīra ievadā nespēja uzvarēt Austriju (3:3), bija skaidrs, ka sarežģītā situācijā ir nonākusi vienīgā Āfrikas kontinenta izlase, kas piedalās kvalifikācijas turnīrā Kotdivuāra. Vāciešiem šajā spēlē bija nepieciešams sasniegt pēc iespējas pārliecinošāku uzvaru, lai varētu konkurēt par vismaz otro vietu turnīrā. Vācieši ļoti konstanti visu spēli dominēja, pa saviem vārtiem ļaujot izdarīt tikai divus metienus. Tikmēr afrikāņi, kuri pamanījās spēlē iesaistīt abu vārtsargus, kopumā tika galā ar 61 metienu. Neskatoties uz tik daudz atvairītajiem metieniem, spēle tika zaudēta ar neticamo 0:48… Tas nozīmē, ka vācieši guva vairāk vārtus nekā spēlē minūšu…

Līdzīga bija arī otrā spēle, kurā čehi sacentās ar Spāniju. Abas komandas turnīra ievadā bija tikušas pie uzvarām, tādēļ šajā spēlē lielā mērā izšķīrās ceļazīmes liktenis uz finālturnīru. Pie pirmā vārtu guvuma pasaules trešā labākā izlase tika jau pēc 19 nospēlētām sekundēm. Savukārt trešajā periodā vien čehi atzīmējās ar desmit rezultatīviem metieniem, svinot panākumu ar rezultātu 22:0. Tomēr skaidrs, ka šī nebija spāņu galvenā spēle turnīrā. Viņiem daudz svarīgāka būs grupu turnīra pēdējā spēle ar slovēņiem un pēc tam, iespējams, izšķirošā spēle par iespēju beidzot tikt uz finālturnīru.

Austrieši, kas pašlaik parūpējušies par vienīgo patīkamo pārsteigumu kvalifikācijas turnīrā, centās izmisīgi aizsargāties un meklēt laimi pretuzbrukumos arī pret Slovākijas izlasi. Tomēr meistarīgie slovāki ātri tika pie diviem vārtiem. Turpinājums gan nesekoja un austrieši ar cerībām devās pirmajā pārtraukumā. Tiesa, pašiem uzbrukumā nekas īpaši neveidojās, bet mača gaitā slovāki paveica tieši tik daudz, lai tiktu pie 7:1 uzvaras.

Dienas noslēdzošajā spēlē laukuma saimnieki itāļi sacentās ar Slovēniju. Turnīra sākumā abas izlases cieta zaudējumu, tādēļ otrajā mačā noteikti vajadzēja tikt pie panākuma. Pēc pirmā perioda minimālā 3:2 vadībā bija itāļi, otrā perioda ievadā ātri iemetot arī ceturtos vārtus. Tomēr pēc diviem periodiem ar 5:4 labāki bija jau slovēņi. Aizraujoša spēle turpinājās arī trešajā periodā, kad nepilnas trīs minūtes pirms spēles beigām Itālija bija iekrājusi 8:6 vadību. Tomēr slovēņi vispirms rezultātu samazināja, bet pēdējā minūtē, spēlējot skaitliskajā mazākumā, arī izrāva neizšķirtu 8:8. Tas gan nozīmē vien to, ka abām izlasēm būs maz izredžu pacīnīties par otro vietu grupā.

Grupu turnīra noslēdzošajā dienā vispirms austrieši centīsies sagādāt trešo sagrāvi Kotdivuārai, bet pēc tam spāņi, uzvarot slovēņus, var nodrošināt otro vietu grupā. Dienas izskaņā slovāki spēkosies ar vāciešiem, bet laukuma saimniekiem itāļiem priekšā "neiespējamā misija" cīņā ar čehiem.

EUR3 kvalifikācijas turnīra otrās dienas spēļu kalendārs

LaiksGrupaSpēleRezultāts
12:00FVācija – Kotdivuāra48:0
14:30ESpānija – Čehija0:22
17:00FAustrija – Slovākija1:7
19:30ESlovēnija – Itālija8:8

EUR3 kvalifikācijas turnīra trešās dienas spēļu kalendārs

LaiksGrupaSpēleRezultāts
12:00FAustrija – Kotdivuāra
14:30ESlovēnija – Spānija
17:00FSlovākija – Vācija
19:30EItālija - Čehija

E grupas turnīra tabula

VietaValstsSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Čehija220029:04
2.Spānija21016:242
3.Itālija201110:141
4.Slovēnija20118:15. 1

F grupas turnīra tabula

VietaValstsSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Slovākija220041:14
2.Vācija211051:33
3.Austrija20114:101
4.Kotdivuāra20020:820

     [+] [-]

, 2022-05-26 15:09, pirms 2 gadiem
Federācija neplāno sadalīt komandas pēc dažādiem līmeņiem? Līdzīgi kā hokejā vai futbolā ir konferenču līga. Kāds prieks un ieguvums abām izlasēm no šādas spēles un rezultāta?

     [+] [-]

, 2022-05-26 16:33, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Federācija neplāno sadalīt komandas pēc dažādiem līmeņiem? Līdzīgi kā hokejā vai futbolā ir konferenču līga. Kāds prieks un ieguvums abām izlasēm no šādas spēles un rezultāta?
Kotdivuārieši pēc spēles neizskatījās bēdīgi..

     [+] [-]

, 2022-05-26 17:26, pirms 2 gadiem
Mūsējo vakardienas spēle pret Ukraiņiem jau izskatījās graujoša, šī pavisam. Kaut kas nav pareizi ar šo kvalifikācijas turnīru.

     [+] [-]

, 2022-05-26 17:40, pirms 2 gadiem
Lai vai cik skarbi izklausītos - Kotdivuāra jau otro kvalifikācijas ciklu pēc kārtas ir kā skabarga pakaļā. Florbols tur ir pilnīgi kas jauns (Kotdivuāras florbola federācija ir dibināta 2014 gadā), un jau mēģina līst uz lielajiem pasaules čempionātiem. Protams, pieredze ir jāaudzē, bet gribētos domāt, ka ir labāki veidi kā to darīt, nevis līst pie pasaules spēcīgākajām komandām kur tiek piesmieti pēc pilnas programmas. Bail vispār iedomāties, kas darītos, ja spēlētu ar Zviedriju vai Somiju, ja jau Šveicei iepriekšējā kvalifikācijas turnīrā ar 51-0 zaudēja.

     [+] [-]

, 2022-05-26 21:01, pirms 2 gadiem
Zaagjis rakstīja: Lai vai cik skarbi izklausītos - Kotdivuāra jau otro kvalifikācijas ciklu pēc kārtas ir kā skabarga pakaļā. Florbols tur ir pilnīgi kas jauns (Kotdivuāras florbola federācija ir dibināta 2014 gadā), un jau mēģina līst uz lielajiem pasaules čempionātiem. Protams, pieredze ir jāaudzē, bet gribētos domāt, ka ir labāki veidi kā to darīt, nevis līst pie pasaules spēcīgākajām komandām kur tiek piesmieti pēc pilnas programmas. Bail vispār iedomāties, kas darītos, ja spēlētu ar Zviedriju vai Somiju, ja jau Šveicei iepriekšējā kvalifikācijas turnīrā ar 51-0 zaudēja.
jā, kaut kas ir jāmaina šajā turnīrā. Nezinu, cik ļoti palīdz florbola attīstībai šādu sagrāvju piedzīvošana. Katru minūti zaudēt vārtus nozīmē praktiski nepieskarties bumbiņai. Visas pieredzes ir vērtīgas, bet šis ir nesamērīgi un demotivējoši. Arī skatītājiem.