Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Itālijā sākas cīņa par trim ceļazīmēm uz pasaules čempionātu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Itālijā sākas cīņa par trim ceļazīmēm uz pasaules čempionātu
Foto: Esa Jokinen

Šodien ar četrām spēlēm Itālijas pilsētā Čelāno sākas cīņa par trim ceļazīmēm uz 2022. gada pasaules vīriešu florbola čempionāta finālturnīru. Cīņas aizvadīs septiņas Eiropas izlases kā arī Kotdivuāras florbolisti.

Itālijā cīņas aizvadīs E un F apakšgrupas komandas. Katrā grupā iekļautas četras valstsvienības, kas aizvadīs apļa turnīru. Grupu turnīra uzvarētāji nodrošinās ne vien vietu šā mini turnīra finālā, bet arī ceļazīmes uz finālturnīru, kas šī gada decembrī norisināsies Šveicē. Starptautiskā florbola federācija šajā kvalifikācijas turnīrā ieviesusi jaunus noteikumu, spēles laiku samazinot uz 3x15 minūtēm, komandas pieteikumā atļaujot iekļaut vien 17 laukuma spēlētājus. Jāpiezīmē, ka biļetes uz Šveici nopelnīs ne tikai abu apakšgrupu uzvarētāji, bet arī viena no otro vietu ieguvējām, kas sacensību pēdējā dienā aizvadīs, iespējams, svarīgāko turnīra spēli.

E apakšgrupā neapšaubāmi favorīti būs Čehijas florbolisti, kuriem turnīra ievadā paredzēta spēkošanās ar Slovēniju. Tāpat šajā grupā sacentīsies Spānijas un Itālijas izlases, kurām pirmajā dienā svarīga spēkošanās savā starpā. Lielāka intriga par uzvaru apakšgrupā varētu būt otrajā kvartetā, kur par pirmo vietu vajadzētu spēkoties Vācijas un Slovākijas izlasēm. Slovāki turnīra ievadā spēkosies ar vienīgo Āfrikas kontinenta komandu Kotdivuāru, kamēr vāciešiem paredzēta spēkošanās ar Austrijas izlasi.

EUR3 kvalifikācijas turnīra pirmās dienas spēļu kalendārs

LaiksGrupaSpēleRezultāts
12:00FKotdivuāra - Slovākija
14:30EČehija – Slovēnija
17:00FVācija – Austrija
19;30Spānija – Itālija