Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Šonedēļ tiks nosaukts junioru izlases sastāvs

Šonedēļ tiks nosaukts junioru izlases sastāvs
Foto: Raivo Sarelainens

Latvijas U-19 vīriešu florbola izlase, gatavojoties 7. pasaules čempionātam, kas no 8. līdz 12.maijam notiks Vācijā, pagājušās nedēļas nogalē aizvadījusi kārtējo treniņnometni. Šonedēļ valstsvienības treneri paziņos tos 20 florbolistus, kuri 5.maijā dosies uz Hamburgu.

Treniņnometni, kas no 12. līdz 14.aprīlim norisinājās Kocēnos, vadīja trenera asistents Mārtiņš Jarohovičs, jo junioru izlases galvenais treneris Īro Parviainens vēl bija aizņemts savā pamatdarbā – Zviedrijas Superlīgas klubā "IBK Dalen". 13.aprīlī Somijas speciālista vadītā komanda piedalījās finālspēlē, kur ar 2:5 atzina "IBF Falun" pārākumu, kļūstot par Superlīgas vicečempioni. Jau nākamnedēļ Parviainens kopā ar otru savu asistenu Kristianu Bjorkstenu ieradīsies Latvijā, lai visus spēkus veltītu mūsu junioru pēc iespējas labākai sagatavošanai nozīmīgajam turnīram.

M.Jarohovičs par aizvadīto treniņnometni pastāstīja, ka tā notika ļoti labā līmenī un bija lietderīga. Sevišķi vērtīgs bijis treniņš, kas tika aizvadīts Vidzemes Olimpiskajā centrā – uz kvalitatīvā Gerflor seguma un pie plašām skatītāju tribīnēm, tādejādi jauniešiem kaut nedaudz sajūtot to atmosfēru, kāda lielāko daļu no viņiem gaida pasaules čempionātā. Sestdien, 13.aprīlī, treniņprocesā vēl nepiedalījās abu vīriešu Virslīgas finālistu pārstāvji – lielvārdieši un cēsnieki. Svētdien treniņos iesaistījās visi četri "Lielvārdes" juniori (A.Akmeņlauks, A.Žuks, A.Mudelis un K.Puķītis), bet "Lekringa" spēlētājiem Artūram Jurševskim, Emīlam Dzalbam un Jānim Melderim, ņemot vērā viņu komandas kļūšanu par Latvijas čempioni, tika iedota brīvdiena.

Treneris atklāja, ka komandas vadībai junioru izlases sastāvs esot skaidrs jau vismaz par 90 %. Pašlaik zināmi abi vārtsargi un 11 uzbrucēji, kuri tiks iekļauti izlases divdesmitniekā, bet no deviņiem aizsargiem tuvāko divu dienu laikā jāizvēlas septiņi. Nākamā treniņnometne notiks jau nākamajā nedēļā – no 24. līdz 27.aprīlim Kocēnos. Nometnes divās pēdējās dienās mūsu juniori turpat aizvadīs divas pārbaudes spēles ar saviem vienaudžiem no Somijas. 26.aprīlī plkst. 19.00 Latvijas U-19 vīriešu izlases spēlētājiem pretī stāsies Somijas U-19 vīriešu izlase, bet 27.aprīlī plkst. 17.00, ņemot vērā somu izteikto vēlmi, mūsu komanda tiks papildināta ar vienu pieaugušo izlases spēlētāju maiņu. Vēl viena pārbaudes spēle tiek plānota 4.maijā, kad dienu pirms izbraukšanas uz pasaules čempionātu mūsu junioru izlase sacentīsies ar Latvijas vīriešu izlasi.

Latvijas U-19 vīriešu izlases kandidātu saraksts:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Klubs
1.Agris RogainisVValmiera
2.Deniss BerķisVRubene
3.Anrijs VentsVSK Pārgauja
4.Emīls HartmanisATalsi/Triobet
5.Juris ZilbertsARubene
6.Oskars BergmanisAKurši
7.Miķelis DravnieksARTU/Inspecta
8.Artūrs MudelisALielvārde
9.Antons ŽuksALielvārde
10.Edvards JanbergsAFK Rīga
11.Jānis MelderisALekrings
12.Dinārs VaitaitisAFK Bauska
13.Mārtiņš BroksAValmiera
14.Matīss MālnieksARubene
15.Toms NiedreUFK Bauska
16.Ingars MatisonsURubene
17.Dāgs RozenbahsUValmiera
18.Kārlis LaucisUKurši
19.Toms BitmanisUTalsi/Triobet
20.Edžus CeriņšURTU/Inspecta
21.Toms AkmeņlauksULielvārde
22.Artūrs JurševskisULekrings
23.Rolands KovaļevskisUFK Bauska
24.Ringolds KalniņšURubene
25.Niklāvs ĒrcītisUKuldīga
26.Helmuts SmutovsULekrings
27.Kristaps LoginsUĶekavas Bulldogi
28.Emīls DzalbsULekrings
29.Kristers PuķītisULielvārde
30.Niks ĶuzulisURTU/Inspecta

Galvenais treneris: Īro Parviainens
Treneris: Kristians Bjorkstens
Treneris: Mārtiņš Jarohovičs
Ārsti: Lilita Lazdiņa un Mārtiņš Tēcis
Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs
Izlases menedžere: Maija Zēmele

Latvijas junioru U-19 (vīriešu) izlases gatavošanās un piedalīšanās pasaules čempionātā florbolā, kas 2013.gada maijā notiks Vācijas pilsētā Hamburgā, tiek līdzfinansēta no valsts budžeta līdzekļiem. Latvijas izlases gatavošanos un piedalīšanos pasaules čempionātā atbalsta SIA "LDz ritošā sastāva serviss".

Izmantotie resursi:
floorball.lv


Latvieši ar zelta medaļām un čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
8

Latvieši kļūst par pirmajiem pasaules čempioniem 3x3 florbolā

Šodien Somijas pilsētā Lahti noslēdzās 1. pasaules čempionāts florbolā 3 pret 3. Par pasaules čempioni 29 vīriešu izlašu konkurencē kļuva Latvijas valstsvienība, ar zelta burtiem ierakstot savu vārdu pasaules florbola vēsturē. Trillera cienīgā finālspēlē mūsējie pēcspēles metienos pārspēja florbola lielvalsts Zviedrijas komandu (10:9 PS). Izcīnītā zelta medaļa ir pirmā mūsu valsts godalga pasaules čempionātos florbolā.
Latvijas junioru izlase pēc uzvaras pār vācietēm. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Juniores pārliecinoši pārspēj vācietes un finišē 9. vietā

Šodien Somijas pilsētā Lahti savu pēdējo spēli pasaules čempionāta florbolā finālturnīrā aizvadīja Latvijas U19 sieviešu izlase, kas mačā par 9. vietu ar 6:2 pieveica Vācijas valstsvienību. Rezultatīvākās mūsu komandā ar 3 (1+2) punktiem katrai bija Elīna Dīce un Madlēna Rozīte, bet labākās spēlētājas balvu saņēma vārtsardze Allana Kolosova, kura atvairīja 15 no 17 pretinieču metieniem.
Latvijas izlases rezultatīvākā spēlētāja Elīna Dīce cīņā ar dānietēm. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Juniores zaudē dānietēm un atkāpjas uz B divīziju

Šodien Somijas pilsētā Lahti notiekošajā pasaules čempionātā florbolā sieviešu U19 izlasēm ļoti sāpīgu zaudējumu piedzīvoja mūsu juniores, kas izslēgšanas spēlē ar 4:5 piekāpās Dānijas valstsvienībai, izkrītot no A divīzijas. Trīs rezultatīvas piespēles Elīnas Dīces kontā, divus vārtus guva Marta Reke, bet labākās spēlētājas balvu saņēma pirmā gola autore Madlēna Rozīte.