Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

2022. gada Pasaules spēlēs florbolisti apakšgrupā spēlēs pret Zviedriju, Šveici un Taizemi

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

2022. gada Pasaules spēlēs florbolisti apakšgrupā spēlēs pret Zviedriju, Šveici un Taizemi
Latvijas florbola izlase. Foto: IFF Floorball

LETA. Latvijas vīriešu florbola izlase vasarā ASV pilsētā Birmingemā paredzētajās 11.Pasaules spēlēs būs vienā apakšgrupā ar Zviedriju, Šveici un Taizemi, ziņo Starptautiskā Florbola federācija (IFF).

Pasaules spēlēs bez mājinieces ASV piedalīsies arī piecas 2021.gada pasaules čempionāta spēcīgākās komandas Zviedrija, Somija, Čehija, Šveice un Latvija, spēcīgākā Amerikas zonas izlase Kanāda, kā arī Āzijas un Okeānijas zonā uzvarējusī Taizeme.

A apakšgrupā cīnīsies Zviedrija, Šveice, Latvija un Taizeme, bet B apakšgrupā būs Somija, Čehija, ASV un Kanāda.

Florbola turnīrs norisināsies no 8. līdz 12.jūlijam. Pirmajās trīs dienās būs apakšgrupu spēles, bet pēc tam tiks aizvadīti pusfināli un cīņas par vietām.

Komandās nebūs vairāk par 14 spēlētājiem, un viens mačs būs 45 minūtes ilgs jeb trīs periodi katrā pa 15 minūtēm. Vienīgi izslēgšanas turnīrā, ja būs nepieciešams, tiks aizvadīts papildlaiks un pēcspēles metienu sērija.

Pasaules spēles Alabamas štata Birmingemā iecerētas no 7. līdz 17.jūlijam. No Latvijas bez florbola izlases tām kvalificējusies arī orientieriste Sandra Grosberga un veikbordists Roberts Liņavskis.

Pirmās Pasaules spēles norisinājās 1981.gadā ASV kā starptautiskas sporta sacensības sporta veidos, kuri netiek pārstāvēti olimpiskajās spēlēs. Pasaules spēles notiek reizi četros gados, un tās organizē un vada Starptautiskā Pasaules Spēļu asociācija.

Izmantotie resursi:
LETA