Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Caugs: “Pret Latviju bija svarīgi izturēt spēles vidu”

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Caugs: “Pret Latviju bija svarīgi izturēt spēles vidu”
Janam Caugam (#61) un Janam Burki (#71) spēle pret Latviju bija 50.karjerā Šveices valstsvienībā, Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionāta ceturtdaļfināla mačs pret Latviju kļuva par 50.cīņu izlases rindās Janam Caugam, kurš tajā spēlē atzīmējās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, sekmējot komandas 3:1 uzvaru. Pēc cīņas viņš Šveices portālam uhihockey.ch sniedza viedokli par cīņu.

Šveice Latvijas izlasei apspēlēja ar rezultātu 3:1. Pēc rezultāta šķieta, ka spēle bija smaga, lai gan nereti ceturtdaļfinālos mači sanāk vieglāki. Kā bija šoreiz?
“Mēs vāji aizvadījām spēles otro trešdaļu. Ielaidām vārtus, kas pretiniekam ļāva pietuvoties līdz 2:1. Turpinājumā pieļāvām ļoti daudz kļūdas un labi, ka ap trešdaļas vidu izdevās stabilizēt cīņu. No tā brīža viss ritēja mums vēlamajā gultnē. Lai gan rezultāta starpība bija neliela, domāju, ka mēs darbojāmies pārliecinoši.”

Līdz brīdim, kad Maurers guva vārtus, panākot 3:1, vadība bija tikai ar vienu vārtu pārsvaru un Latvija vairāk spēlēja ar bumbiņu. Vai tas jūs darīja nervozus?
“Nē, patiesībā nemaz. Man bija sliktas sajūtas laika posmā starp 20. un 30. cīņas minūti. Savukārt pēdējā trešdaļa bija labāka un mums bija liels pārsvars, izveidojām momentus, bet galvenais bija “nepazaudēt galvu”.

Jums bija iespēja uzspēlēt arī formātā piecatā pret sešiem. Pats šādā formātā esi labs speciālists.
“Jā, mēs šādu formātu trenējam gandrīz katrā spēlē un līdz šim esam darbojušies ļoti labi. Taču manu lomu nevajag pārvērtēt, galvenais – vajag daudz skriet.”

Pats šajā spēlē atzīmējies ar diviem rezultativitātes punktiem. Kā vērtē līdz šim aizvadīto turnīru?
“Mans sniegums vienmēr jāskata kopā ar manas maiņas partneriem. Uzskatu, ka nospēlējām zem sava līmeņa mačā ar Norvēģiju, bet spēlē pret Somiju darbība bija jau labāka. Un domāju, ka pret Latviju arī nospēlējām sekmīgi. Izveidojām vēl vairākas labas iespējas un mans jaunais partneris Noels Zeilers paveica labu darbu ceturtdaļfināla spēlē.”

Tagad sasniegts pusfināls, kurā būs jātiekas ar Čehijas izlasi.
“Mēs melotu, ja teiktu, ka spēlē pret Čehiju mūsu izredzes uz uzvaru būtu mazākas nekā spēlē ar Zviedrijas izlasi… Čehi spēlē līdzīgā stilā kā Somija. Līdz šai turnīra stadijai mēs gan neesam detalizēti pievērsušies šī pretinieka izpētei, to sāksim darīt vien pirms spēles.”