Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Raitums: “Nevēlējos piedzīvot emocijas kādas bija Arēnā Rīga…”

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Raitums: “Nevēlējos piedzīvot emocijas kādas bija Arēnā Rīga…”
Artis Raitums saņem apsveikumus par 50.spēli pasaules čempionāta finālturnīrā, Foto: IFF Floorball

Latvijas florbola izlases kapteinim Artim Raitumam mačs pret Igaunijas izlasi (5:2) kļuva par 50. pasaules čempionātu finālturnīros. Sportists pēc cīņas sniedza savu vērtējumu par maču ar igauņiem un ieskicēja iespējamos spēles pavērsienus spēlē pret Šveici.

“Vakar bija smagas pirmās divas trešdaļas un pēc otrā perioda sapratu, ka negribas vēlreiz piedzīvot emocijas, kas bija pasaules čempionātā Arēnā Rīga, kad bija jāspēlē par devīto vietu, tāpēc prieks, ka tikām atpakaļ un uzvarējām spēli.

Trešajā periodā veicām nelielas izmaiņas virknējumos, kad Morics Krūmiņš tika pārcelts uz otro maiņu, kur viņam bija brīvākas rokas darboties. Savukārt Toms Akmeņlauks tika pārlikts uz mūsu maiņu, kas palīdzēja mums. Divas trešdaļas nospēlējot trijās maiņās ļāva mums saglabāt enerģiju un trešajā periodā bijām gana svaigi. Likām klāt papildus ātrumu un spiedienu uz pretinieku aizsargiem, kas lielā mērā lika igauņiem salūzt.”

Spēlē pret Igauniju Raitums 50.reizi vilka mugurā Latvijas izlases formas tērpu pasaules čempionātu finālturnīros: “Protams, ir patīkami saņemt apsveikumus, lai gan sākotnēji tas nešķita tik svarīgi. Tomēr, paskatoties uz laiku atpakaļ saproti, ka ne visiem tik daudz izdevies savākt spēles. Laikam kaut kāds sasniegums tas ir.”

Pēc trim piedzīvotām neveiksmēm grupu turnīrā, uzvara pār igauņiem ļāva iekļūt labāko astotniekā. Izlases kapteinis gan nepiekrīt, ka komanda tagad spēlēšot diži savādāk: “Nedomāju, ka mēs līdz spēlei ar igauņiem bijām kaut kādā veidā sasieti, lai tagad spēlētu atraisītāk. Mums komandā ir ļoti labs noskaņojums un visi labi apzinās, ka spēle pret šveiciešiem bija tā, kuru ja ne visi, tad lielākā daļa gribējām panākt pirms čempionāta. Spēlēt pret mājiniekiem, cerams, pie pilnām tribīnēm, tie būs tie īstie florbola svētki un saldais ēdiens, pie kā centāmies nonākt. Dosimies laukumā izbaudīt atmosfēru, taču vienlaikus centīsimies darīt smagu darbu. Ir ļoti smagi jāstrādā aizsardzībā, jo Šveice ir favorīti un klase augstāka komanda, to mums ir jāapzinās, tādēļ savas divcīņas ir jāuzvar un jāizmanto savas iespējas uzbrukumā, tās var būtu mūsu panākumu atslēgas.”

Latvijas izlase šodien pulksten 19:00 pēc Latvijas laika dosies laukumā, lai aizvadītu piekto spēli sešās dienās, pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā sacenšoties ar laukuma saimniekiem šveiciešiem. Spēles tiešraide kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com