Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionāta turpinājumā – Latvija pret Norvēģiju

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Pasaules čempionāta turpinājumā – Latvija pret Norvēģiju
Foto: Ritvars Raits

Šovakar pulksten 21.00 (pēc Latvijas laika) Latvijas sieviešu florbola izlase Čehijas pilsētā Brno notiekošajā pasaules čempionātā aizvadīs jau otro apakšgrupas spēli. Pretiniecēs būs Norvēģijas valstsvienība – komanda, kuru līdz šim gan vēl nav izdevies uzvarēt, bet pēdējos gados cīņa ir ļoti līdzīga. Šo spēli tiešraidē translēs LTV 7.

Arī Norvēģijas izlase ir starp tām komandām, kuras piedalījušās visos līdzšinējos pasaules čempionātos. 1997. un 2001.gadā norvēģietēm pat izdevies izcīnīt bronzas medaļas, zemākā vieta – 8., bet pagājušajā čempionātā viņas ierindojās 5.vietā. 1997.gada pasaules čempionātā Norvēģija uzvarēja Latviju ar 7:1, 1999.gadā – ar 11:1 (vienīgos vārtus mūsu komandas labā no Baibas Jurušas piespēles guva Ināra Paegle). Pēdējais smagākais zaudējums tika piedzīvots 2003.gadā – 2:6. Tad sākās neizšķirto rezultātu periods: 2007.gada pasaules čempionātā 2:2 (otros vārtus Latvijas labā guva Edīte Bankava), arī 2009.gada pasaules čempionātā 2:2 (pirmos vārtus no Jurušas piespēles guva Tatjana Varša, bet otros – Edīte Bankava). Vēl jāpieskaita divi neizšķirti rezultāti, kas fiksēti pārbaudes turnīrā Kocēnos 2009.gada sākumā – 2:2 un 1:1. Neveiksme spēle pret norvēģietēm tika piedzīvotā pagājušajā pasaules čempionātā Šveicē, kad spēle par 5. – 8.vietu mūsu florbolistes piekāpās ar 3:4 (vārtu guvējas: Aija Kuncīte, Signe Ose un Anete Šeina).

Vakar gan norvēģietes, gan latvietes tikās ar mūsu apakšgrupas favorītēm. Norvēģietes ar 1:6 piekāpās čehietēm, bet mūsu meitenes ar tieši tādu pašu rezultātu atzina šveiciešu pārākumu. Vārtus mūsu komandas labā pēc Edītes Bankavas piespēles guva Santa Torstere. Šobrīd Latvijas un Norvēģijas izlases turnīra tabulā dala 3. un 4.vietu. panākums šīsdienas mačā katrai no sāncensēm dotu iespēju pakāpties augstāk, kas noteikti atmaksātos izslēgšanas spēlēs.

Latvijas izlases galvenais treneris Jānis Freivalds, runājot par spēli pret šveicietēm, uzsvēra, ka latviešu izpildījumā bija daudz labas cīņas, pašaizliedzība un disciplīna, bet pašu pieļauto kļūdu dēļ tika zaudēti pat vairāki vārti. Šodien ar florbolistēm tiek analizētas vakardienas kļūdas, lai tās vairs netiktu atkārtotas. Treneris atzīst, ka mūsu meitenēm pietrūka veiksmes un arī individuālās meistarības, lai pašas varētu gūt vairāk vārtu, jo tam piemēroti momenti bija. Kopumā gan J.Freivalds savām padotajām neko pārmest nevarot, jo tika aizvadīta laba spēle. Latvijas izlases treneri vakar skatījās norvēģiešu spēli pret čehietēm, tāpēc Freivalds zināja teikt, ka mūsu izlases šīsdienas pretinieces ir gan ātras, gan disciplinētas aizsardzībā, pārliecinoši darbojās viņu vārtsardze. Latvietēm, lai pirmo reizi uzvarētu Norvēģijas izlasi, jānospēlē vēl labāk nekā vakar, sevišķi piedomājot pie pozicionālo uzbrukumu kvalitātes uzlabošanas. Uzbrukuma laikā spēlētājam vairāk jākustas, kā arī biežāk jāmet pa pretinieču vārtiem.

Latvijas izlases maiņas spēlē pret Norvēģiju:

1.maiņa: Luīze Biļinska - Līga Garklāva – Diāna Isjomina, Baiba Juruša – Gunita Kārkliņa.
2.maiņa: Aija Kuncīte – Santa Torstere – Edīte Bankava, Evelīna Garbare – Linda Līce.
3.maiņa: Evita Rudzīte – Elīza Elizabete Bērziņa – Paula Egle, Madara Adamane – Gundega Vancāne.
Vārtos: Lauma Višņevska. Rezervē: Madara Rudzīte, Ilga Jēkabsone un Monta Čēma.

Latvijas izlases kapteine Gunita Kārkliņa, kura kopā ar Līgu Garklāvu spēlē Norvēģijas čempionvienības "Sveiva" rindās, uzskata, ka norvēģietes ir tā skandināvu komanda, kura mūsu valstsvienībai visdrīzāk varētu būt "pa zobam". Kārkliņai un Garklāvai pagājušajā nedēļā bija iespēja piedalīties divās pārbaudes spēlēs pret Norvēģijas izlasi. No Norvēģijas čempionāta florbolistēm izveidotajai komandai pret izlasi esot veicies gluži labi – viens mačs noslēdzies neizšķirti (4:4), bet otrā minimāls pārsvars bija valstsvienībai – 4:3. Līga Garklāva šajās treniņspēlēs izcēlās ar diviem vārtu guvumiem, bet Gunitai Kārkliņai 2 (1+1) punkti. Mūsu izlases kapteine pastāstīja, ka divas norvēģu aizsardzes un viena no vārtsardzēm spēlē Zviedrijas Elites līgas komandās, tomēr kopumā latviešu florbolistēm pret šo komandu noteikti ir labas izredzes. Šodien latvietes laukumā dosies tikai ar vienu domu – par uzvaru.

2013.gada pasaules čempionātam ir pilnīgi jauna izspēles sistēma. 16 komandas, ņemot vērā rangu, sadalītas divos "ešelonos". Pirmajā no tām ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlēs divās apakšgrupās – A (Polija, Somija, Zviedrija un Krievija) un B (Šveice, Norvēģija, Čehija un Latvija). Divās grupās sadalītas arī pārējās astoņas izlases – C (Ungārija, Austrālija, Slovākija un Dienvidkoreja) un D (Dānija, Japāna, Kanāda un Vācija). A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēle ar C un D grupu pirmo divu vietu ieguvējām.

Pasaules čempionāta florbolā sievietēm spēli Latvija – Šveice varēs skatīt arī interneta TV tiešraidē: ŠEIT.

Latvijas izlases spēles B grupā

DatumsLaiksKomandasRez.
7.1221:00Šveice-Latvija6:1
8.1221:00Norvēģija-Latvija
9.1221:00Latvija-Čehija

Latvijas sieviešu florbola izlase:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Klubs
1.Elīza Elizabete BērziņaUFK Ķekava
2.Gundega VancāneUFK Ķekava
3.Inga AmetereUĶekavas Bulldogs
4.Monta ČēmaVRSU
5.Aija KuncīteURSU
6.Santa TorstereURSU
7.Paula EgleURubene
8.Linda LīceARubene
9.Edīte BankavaURubene
10.Evita RudzīteURubene
11.Madara RudzīteURubene
12.Madara AdamaneURubene
13.Baiba JurušaARubene
14.Ilga JēkabsoneVRubene
15.Lauma VišņevskaVSala Silverstaden
16.Līga GarklāvaUSveiva IBK
17.Gunita KārkliņaASveiva IBK
18.Diāna IsjominaUFB Riders DBR
19.Evelīna GarbareAUHC Dietlikon
20.Luīze BiļinskaUUHC Dietlikon

Galvenais treneris: Jānis Freivalds
Treneris: Jānis Dainis
Fiziskās sagatavotības trenere: Inga Dzene
Ārste: Lilita Lazdiņa
Fizioterapeite: Baiba Rajecka
Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs
Izlases menedžere: Maija Zēmele

Novērtējot līdz šim veiksmīgo sadarbību ar Latvijas Florbola savienību (LFS), AVEX sadarbībā ar SONY pārstāvniecību Latvijā šogad nodrošinās īpašas un vērtīgas balvas Latvijas izlases labākajām spēlētājām pasaules čempionātā florbolā.Balvas no SONY augstākās kvalitātes tehnikas klāsta saņems katras Latvijas izlases spēles labākā spēlētāja. SONY piedāvās papildu izaicinājumu arī Latvijas izlases labākajām snaiperēm – spēlētāja, kura kādā no pasaules čempionāta spēlēm spēs tikt pie "hat-trick" (trīs vai vairāk vārti vienā mačā), savā īpašumā iegūs SONY LED televizoru. Uz šo balvu varēs pretendēt gan apakšgrupas spēlēs, gan izslēgšanas spēlēs. AVEX, SONY un LFS pārstāvji ir pārliecināti, ka šis stimuls dos papildu iedvesmu un motivāciju veiksmīgam izlases sniegumam šī gada nozīmīgākajā florbola turnīrā. To, kāda balva paredzēta katras dienas spēlē, būs iespējams uzzināts LFS tvitera kontā dažas stundas pirms mača sākuma.

AVEX (Tavs Audio-Video Experts)

Izmantotie resursi:
WFC 2013 - Mistrovství světa ve florbale žen 2013
Latvijas Florbola savienība » LV »...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-08 21:02, pirms 11 gadiem
Ehh,0:1 jau!

     [+] [-]

, 2013-12-08 21:05, pirms 11 gadiem
Da bļin,jāsaņemas! 0:2!

     [+] [-]

, 2013-12-08 21:06, pirms 11 gadiem
Pilnīga izgāšanās...

     [+] [-]

, 2013-12-08 21:07, pirms 11 gadiem
Nu jā.. 0:3!

     [+] [-]

, 2013-12-08 21:21, pirms 11 gadiem
Nekas nav zaudets!

     [+] [-]

, 2013-12-08 21:22, pirms 11 gadiem
ehhh
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja