Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvijas florbolisti sensacionāli atņem punktu zviedriem

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas florbolisti sensacionāli atņem punktu zviedriem
Rolands Kovaļevskis. Foto: floorball.lv

ASV notiekošo Pasaules spēļu florbola turnīru sensacionāli sākusi Latvijas vīriešu izlase, kas apakšgrupas pirmajā spēlē cīnījās neizšķirti ar titulētajiem zviedriem – 6:6. Punktu turnīra tabulā latviešiem nodrošināja Morica Krūmiņa vārtu guvums 43. minūtē, bet labākā spēlētāja balvu mūsu komandā saņēma Rolands Kovaļevskis, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija rezultatīvākais.

Birmingemā (Alabamas štats) notiekošo Pasaules spēļu florbola turnīram ir nedaudz citādāks formāts, kā esam ieraduši. Komandā var būt tikai 14 spēlētāju, spēlē ir trīs periodi, bet tikai 15 minūtes ilgi. Latvijas vīriešu izlases pirmā pretiniece apakšgrupā bija titulētā Zviedrijas valstsvienība, kas arī šobrīd ir pasaules čempiones titula īpašniece. Latvijas izlases vārtos stājās pieredzējušais Jānis Salcevičs.

Tieši zviedri bija tie, kas atklāja šī mača rezultātu – 8. minūtē vārtus guva Rasmuss Enstroms (1:0). Latvieši nepalika atbildi parādā – 12. minūtē ar precīzu metienu neizšķirtu rezultātu atjaunoja Rolands Kovaļevskis – 1:1. Pēc pirmā perioda ar vienu vārtu pārsvaru vadībā atradās pretinieki – 1:2.

Otrā trešdaļa sākās ar latviešu vārtu guvumu – 2:2, gols Edgara Puriņa kontā. Skandināvi vēlreiz izvirzījās vadībā (3:2), bet tad divus golus pēc kārtas iemeta mūsu florbolisti, pirmo reizi pārņemot vadības grožus – 4:3. Ar vārtu guvumiem izcēlās Rolands Kovaļevskis un Pēteris Trekše. Līdz otrajam pārtraukuma abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem – Edgara Puriņa otrais gols vadībā ar 6:5 atļāva atrasties Latvijas izlasei,

Pēdējās trešdaļas sākumā pasaules čempioniem bija vajadzīga tikai viena minūte, lai atjaunotu neizšķirtu rezultātu (5:5), vārtus guva Rasmus Enstroms. 40. minūtē tas pats Enstroms vadībā ar 6:5 jau izvirzīja zviedrus. 43. minūtē zviedri nopelnīja noraidījumu par spēli guļus. Latviešiem bija vajadzīgas tikai četras sekundes, lai izmantotu savu skaitlisko pārsvaru – 6:6, izlases kapteiņa Arta Raituma piespēli vārtu guvumā pārvērta Morics Krūmiņš. Līdz spēles beigām vēl atlika divarpus minūtes, bet Latvijas izlases aizsardzība nekļūdījās, vēl vairāk – mūsu florbolisti nekautrējās apdraudēt zviedru vārtus, cerībā uz uzvaru un diviem punktiem turnīra tabulā. Spēle noslēdzās neizšķirti – 6:6, šis rezultāts ir vēsturisks, jo latviešiem pirmo reizi izdevies kā līdzīgiem ar līdzīgiem nospēlēt ar titulētajiem zviedriem, turklāt atņemt viņiem punktu!

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

  -2 [+] [-]

, 2022-07-08 19:55, pirms 2 gadiem
Zviedriem nebija motivācijas šim studentu turnīram

  +1 [+] [-]

, 2022-07-08 20:13, pirms 2 gadiem
@R101 izlasīji dīvāna salikšanas instrukcijā vai alus kausa apakšā?

     [+] [-]

, 2022-07-08 20:17, pirms 2 gadiem
Kāds florbola zinātājs var nokomentēt zviedru sastāvu?

  +5 [+] [-]

, 2022-07-08 20:21, pirms 2 gadiem
R101 rakstīja: Zviedriem nebija motivācijas šim studentu turnīram
Šīs ir prestižākās NEolimpisko spēļu sacensības! Neesmu pārliecināts par florbolu, bet tajos sporta veidos, ko pārzinu labi - tas ir viennozīmīgi lielākais četrgades pasākums, uz kuru grib aizbraukt visi bet kvalificējas tikai paši labākie!
Apsveicu mūsu florbola komantu ar izcilu panākumu!

  +4 [+] [-]

, 2022-07-08 20:39, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Kāds florbola zinātājs var nokomentēt zviedru sastāvu?
Pa lielam, izlases kodols saglabājies no pēdējā PČ. Tikai netika paņemti ikgadējie līderi Nilsons, Galante un Nilsberts. Sastāvs nedaudz jaunāks, bet tas nemazina faktu, ka tie ir spēlētāji no labākās florbola līgas pasaulē!

  +2 [+] [-]

, 2022-07-08 20:49, pirms 2 gadiem
KAMA3 rakstīja: Pa lielam, izlases kodols saglabājies no pēdējā PČ. Tikai netika paņemti ikgadējie līderi Nilsons, Galante un Nilsberts. Sastāvs nedaudz jaunāks, bet tas nemazina faktu, ka tie ir spēlētāji no labākās florbola līgas pasaulē!
ok, paldies! Tad jau mūsējos noteikti var apsveikt ar ļoti labu panākumu!

  +5 [+] [-]

, 2022-07-08 21:05, pirms 2 gadiem
Apsveikt var jebkurā gadījumā. Kāda gan mums daļa gar viņu sastāvu, tā ir viņu problēma. Nesaprotu tos latviešus, kuri mūsējo uzvaras gadījumā meklē visādas atrunas un mēģina to noniecināt, lai tikai nevajadzētu priecāties. Tad viņiem sporta veids nav īstais, tad sacensības, tad atkal sastāvs utt.

     [+] [-]

, 2022-07-08 21:46, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: Apsveikt var jebkurā gadījumā. Kāda gan mums daļa gar viņu sastāvu, tā ir viņu problēma. Nesaprotu tos latviešus, kuri mūsējo uzvaras gadījumā meklē visādas atrunas un mēģina to noniecināt, lai tikai nevajadzētu priecāties. Tad viņiem sporta veids nav īstais, tad sacensības, tad atkal sastāvs utt.
protams! Es vairāk jautāju konteksta pēc, bieži negadās ar zviedriem florbolā līdzīgi nospēlēt.

  +2 [+] [-]

, 2022-07-08 22:25, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: protams! Es vairāk jautāju konteksta pēc, bieži negadās ar zviedriem florbolā līdzīgi nospēlēt.
Nevis bieži, bet pirmo reizi! 😃 Visas pārējās reizes spēles ir beigušās ar vismaz 5+ vārtu starpību!

  +2 [+] [-]

, 2022-07-09 02:40, pirms 2 gadiem
Lielisks rezultāts! 👍

     [+] [-]

, 2022-07-09 11:43, pirms 2 gadiem
KAMA3 rakstīja: Nevis bieži, bet pirmo reizi! 😃 Visas pārējās reizes spēles ir beigušās ar vismaz 5+ vārtu starpību!
tā jau ir, paldies, ka precizē! Ar Pasaules spēlēm grūti saprast, cik lielu vērību tām pievērš gan valstis, gan sporta veidi, kas tur iekļauti. Ir, kas sūta iespējami stipras izlases, bet ne visi. Izskatās, ka florbolā ir spēcīga konkurence, kas labi.

     [+] [-]

, 2022-07-09 23:12, pirms 2 gadiem
Pēteris Trekše labi spēlē diskgolfu, viņam jāmaina sporta veids.