Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā triumfē somi, Akmeņlauks simboliskajā izlasē

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Pasaules čempionātā triumfē somi, Akmeņlauks simboliskajā izlasē
Toms Akmeņlauks
Foto: Ritvars Raits

Vakar Vācijā ar Somijas izlases uzvaru pār zviedriem (4:3) noslēdzās 6. pasaules čempionāts florbolā junioriem. Otro reizi tāda mēroga turnīra simboliskajā izlasē izlasē iekļauts Latvijas izlases spēlētājs - par čempionāta labāko kreisās malas uzbrucēju atzīts Toms Akmeņlauks.

Somu junioru ceļš līdz savam otrajam pasaules čempionu titulam nebija viegls. Pusfinālā viņiem nācās krietni papūlēties, lai salauztu čehu pretestību - pirms trešā perioda vadībā ar 6:4 atradās Čehijas juniori, bet jau trešdaļas vidū priekšā bija izvirzījušies Somijas pārstāvji (8:6), kuri šo rezultātu nosargāja līdz pat mača beigām. Otrajā pusfināspēlē četrkārtējie un uz to brīdi esošie pasaules čempioni zviedri jau pirmajā periodā ar 3:0 izvirzījās vadībā pret saviem Šveices vienaudžiem un šo handikapu saglabāja, uzvarot ar 8:5.

Spēlē par bronzas medaļām Čehijas izlases florbolisti pirmajā periodā iemeta šveiciešu vārtos trīs bezatbildes bumbiņas, kamēr atlikušajās 40 minūtēs ielaida veselas sešas, paši gūstot tikai vienus vārtus. Līdz ar to šveicieši uzvarēja ar 6:4 un ieguva bronzas godalgas, kamēr čehiem jāsamierinās ar 4. vietu.

Arī mačā par pasaules čempionu troni viena komanda (Somijas izlase) izvirzījās vadībā ar 3:0. Zviedri uzbruka daudz aktīvāk par saviem pretiniekiem, bet atspēlēties nespēja. Somu juniori svinēja uzvaru ar 4:3, atņemdami titulu Zviedrijas junioru izlasei, kura to bija izcīnījusi trīs pēdējos čempionātos pēc kārtas.

Vietu secība 6. pasaules čempionātā: 1. Somija, 2. Zviedrija, 3. Šveice, 4. Čehija, 5. Latvija, 6. Slovākija, 7. Norvēģija, 8. Igaunija.

Apbalvošanas ceremonijas laikā tika nosaukta turnīra simboliskā izlase. Kopā ar norvēģu vārtsargu Andreasu Falkeidu, zviedru aizsargiem Kevi Lībaku-Aspu un Filipu Stenmarku, čehu centra uzbrucēju Petru Kašparu un šveiciešu labās malas uzbrucēju Īvu Piličodī tajā tika iekļauts arī latvietis Toms Akmeņlauks, kurš spēlē kreisās malas uzbrucēja pozīcijā. Pats Toms apbalvošanas ceremonijā diemžēl nepiedalījās, jo tajā laikā jau bija ceļā uz Latviju. Jāpiebilst, ka Toms bija viens no jaunākajiem spēlētājiem šajā turnīrā - viņš varēs piedalīties arī nākamajā pasaules čempionātā junioriem. Interesanti, ka simboliskajā izlasē nav iekļauts neviens spēlētājs no jauno pasaules čempionu somu komandas sastāva.

Lielvārdietis Toms Akmeņlauks ir jau otrais Latvijas junioru izlases spēlētājs, kurš ticis iekļauts pasaules simboliskajā izlasē. 2005. gada oktobrī, kad pasaules čempionāts notika Latvijā (Cēsīs un Kocēnos), tādu pašu godu izpelnījās mūsu junioru izlases vārtsargs ķekavietis Jānis Bramanis.

  +2 [+] [-]

, 2011-05-08 12:15, pirms 13 gadiem
mm, gadījumā, ja nemaldos, tad 2006. gadā, kad junioru čempionāts notika Latvijā, simboliskajā pieciniekā netika iekļauts Mūsu pašu vārtsargs Jānis Bramanis ?

     [+] [-]

, 2011-05-08 12:33, pirms 13 gadiem
Jufy rakstīja: mm, gadījumā, ja nemaldos, tad 2006. gadā, kad junioru čempionāts notika Latvijā, simboliskajā pieciniekā netika iekļauts Mūsu pašu vārtsargs Jānis Bramanis ?
Paldies, izlabošu.

  +1 [+] [-]

, 2011-05-08 14:34, pirms 13 gadiem
Pasaules čempionāts, manuprāt, norisinājās Kocēnos un Cēsis.

     [+] [-]

, 2011-05-08 18:14, pirms 13 gadiem
Tas bija 2005.gadā. Toreiz Latvija sensacionālā kārtā pieveica čehus ar 4:3 spēles pēdējā minūtē piecēlās kājā visa pārpildītā arēna un ar aplausiem sveica latviešus. Žēl, ka florbola savienība neatceras, ka latvietis jau ir bijis iekļauts simboliskajā izlasē... Žēl, ka neatceramies savus varoņus un panākumus

  +1 [+] [-]

, 2011-05-08 18:47, pirms 13 gadiem
zaljais43 rakstīja: Tas bija 2005.gadā. Toreiz Latvija sensacionālā kārtā pieveica čehus ar 4:3 spēles pēdējā minūtē piecēlās kājā visa pārpildītā arēna un ar aplausiem sveica latviešus. Žēl, ka florbola savienība neatceras, ka latvietis jau ir bijis iekļauts simboliskajā izlasē... Žēl, ka neatceramies savus varoņus un panākumus
Izskatās, ka florbola federācija tev rubli parādā? Kur tu te atradi viņiem par ko piesieties?