Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Grunckis: "Blinda maiņai pietrūkst ātruma"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Grunckis: "Blinda maiņai pietrūkst ātruma"
Normunds Grunckis
Foto: Ritvars Raits, IFF Floorball

Pēc Latvijas un Norvēģijas izlašu spēles mūsu valstsvienības galvenais treneris atzina, ka pārāk viegli tiek ielaisti vārti, kas pašlaik ir mūsu komandas lielākais klupšanas iemesls.

Andreass Svens (Norvēģijas izlases galvenais treneris)
"Pirmkārt, gribu izteikt pateicību līdzjutējiem, jo atmosfēra arēnā bija fantastiska. Latvijas izlase ir ļoti spēcīga komanda, sākotnēji nonācām iedzinējos, taču spējām lauzt cīņas gaitu un izcīnīt vēlamo neizšķirtu. Mums bija smaga spēle iepriekšējā vakarā pret Zviedriju, tādēļ pirmais periods mačā ar latviešiem izvērtās ļoti grūts. Protams, mums palīdzēja arī veiksme, taču bija arī gana daudz meistarības. Bieži vien, spēlējot piecatā pret sešiem vārti tiek zaudēti, bet šoreiz mums tos izdevās gūt."

Normunds Grunckis (Latvijas izlases galvenais treneris)
"Bijām gatavi spēlei, darbojoties ar pilnu atdevi. Zinājām pretinieku un viņu spēles stilu, taču pietrūka atsevišķās pozīcijās veiksme. Pirmajā trešdaļā izdarījām vairāk metienu un tie pārsvarā lidoja vārtu rāmī. Turpinājumā bija svarīgi nospēlēt pašu spēles galotni aukstasinīgāk, neļaujot sāncenšiem izdarīt metienus. Ar to netikām galā, tādēļ arī tāds rezultāts. Pirms mēneša izcīnītā pārliecinošā uzvara neradīja pašpārliecinātību, jo tad viņiem nebija vairāki līderi. Ja komandai ir pārsvars laukumā, tad to vajag materializēt arī ar vārtu guvumiem. Pārbaudes spēlē Vācijā mums tas izdevās, šoreiz nesanāca. Cīņas gaitā izvirzījāmies vadībā, taču viegli tos zaudējām, ļaujot pretiniekam atgūties un gūt pārliecību par saviem spēkiem."

Čempionātā kopumā līdz šim ne to gaidīto sniegumu demonstrē kapteiņa Ata Blinda maiņa, par ko savs viedoklis bija arī trenerim Grunckim: "Ata maiņai ir svarīgi gūt vārtus un no šīs maiņas vēlamies sagaidīt rezultātu. Čempionāta laikā ļoti daudz runājam un strādājam ar maiņu virknējumiem. Varbūt kaut kur mazliet pietrūkst tas, ka šai maiņai būtu jāspēlē lielākos ātrumos, kā rezultātā neizdodas nonākt labās pozīcijās, lai izdarītu metienus. Maiņas atslēgas spēlētājs ir Toms Akmeņlauks, kuram ir jāizdara metieni, taču pašlaik nepietiekami daudz nonākam līdz metiena pozīcijām.

Astotdaļfinālā būs jauna diena, jauna spēle. Komandai, pirmkārt, jāsaprot, kādēļ mēs nonākam līdz situācijām, kad zaudējam vieglus vārtus. Taču nevar būt tāda situācija, ka nesagatavojamies spēlei. Iesim un cīnīsimies par uzvaru. Dāņi ir ļoti līdzīga komanda norvēģiem, arī cenšas vairāk spēlēt no aizsardzības, izmantojot pretuzbrukumus. Čempionātā viņi demonstrē pārliecinošu spēli, taču mēs būsim gatavi."

     [+] [-]

, 2016-12-08 11:24, pirms 7 gadiem
Nu treneri ,kad pieņemsi pareizo lēmumu par atkāpšanos?
Blindiem vispār nevajadzēja būt izlasē.