Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Norvēģi trillerī pieveic čehus un spēlēs par 5. vietu

Norvēģi trillerī pieveic čehus un spēlēs par 5. vietu
Norvēģijas florbolisti pēcspēles metienos čehiem sagādāja otro zaudējumu čempionātā
Foto: wfc12.ch

Šodien pasaules čempionātā florbolā Norvēģijas izlase pēcspēles metienos uzveica Čehiju un rīt spēlēs ar Latvijas-Slovākijas spēles uzvarētājiem par 5. vietu. Pēc līdzīga scenārija noslēdzās arī ASV un Polijas duelis.

Norvēģi dramatiskā spēlē uzvar pēcspēles metienos

Šajā spēle noskaidrojās, kura no ceturtdaļfināla neveiksminiecēm rītdien spēlēs par 5. vietu ar Latvijas un Slovākijas mača uzvarētāju, bet spēles zaudētājam būs jāsamierinās ar dalītu 7. vietu.

Spēles ievadā bīstamākus uzbrukumus veidoja Čehijas florbolisti, taču rezultātus spēles 9. minūtē atklāja norvēģi. Jau pēc 78 sekundēm čehs Tokošs trieca bumbiņu vārtos un panāca izlīdzinājumu rezultātā - 1:1. Komandas veidoja asus pretuzbrukumus, taču lieliski vārtos darbojās vārtsargi. Perioda izskaņā labu uzbrukumu sagrieza čehi, 19. minūtē vārtus gūstot Črapekam. Pirmās 20 minūtes noslēdzās ar čehu vadību - 2:1.

Arī otrais periods aizritēja līdzīgā cīņā. Reāla vārtu gūšanas iespēja radās čehiem, taču norvēģu vārtsargs atlētiskā lēcienā glāba komandu. 7. minūtē Tomašiks guva komandas trešos vārtus un palielināja pārsvaru. Norvēģi atbildēja ar trīs vārtiem trīs minūšu laikā. Vispirms pēc izcilas diagonālās piespēles rezultātu samazināja Olesens. Nākamajā epizodē pēc uzmetiena uz vārtiem bumbiņas lidojumu pamainīja Olesens un panāca neizšķirtu. Arī trešos vārtus fenomenālā veidā guva iepriekšējo vārtu autors Olesens. Skrienot ar bumbiņu pa aizvārti, viņš ar veiklām kustībām pacēla to un "iefintoja" čehu vārtos, gūstot "hat-trick" un otro reizi panākot vadību. Īsi pēc Olesena šova čehi atjaunoja līdzsvaru - 4:4. Līdz perioda noslēguma sirēnai rezultāts nemainījās.

Izšķirošās trešdaļas ievadā čehi centās atgūt vadību, aktīvi spēlējot abos laukuma galos. 47. minūtē kāds no norvēģu aizsargiem izdarīja tālu metienu pa vārtiem, kas varēja nest vēlamo rezultātu, jo Čehijas izlases vārtsargs to neredzēja, tomēr veiksme bija čehu pusē un metiens vārtu tīklu nesasniedza. Bīstamas izdevības veidoja arī čehi, taču vārtos turpināja "ārdīties" norvēģu vārtsargs. Līdz pamatlaika beigām komandas nespēja gūt vārtus, tāpēc sekoja 10 minūšu pagarinājums.

Pagarinājumā komandas spēlēja piesardzīgāk, taču neaizmirsa par uzbrukumu veidošanu. 68. minūtē bumbiņa pabija norvēģu vārtos, taču tie netika skaitīti, jo tiesneši fiksēja spēli vārtsarga laukumā. Papildlaikā tā arī vārti netika gūti.

Pirmie soda metienu izpildīja norvēģi un nekļūdīgi to realizēja, precīzi atbildēja čehi. Norvēģi realizēja arī otro iespēju, bet čehu raidītais metiens atsitās pret vārtu stabu. Trešajā piegājienā Čehijas izlases vārtsargs glāba komandu. Visa atbildība gūlās uz trešā metiena izpildītāja pleciem, taču viņš bija nekļūdīgs. Ceturtajā piegājienā norvēģu spēlētājs nespēja gūt vārtus, bet par laimi viņam - čehu spēlētāja metiens lidoja vārtiem secen. Piektajā izgājienā norvēģis veiksmīgi izmantoja savu iespēju, bet uzvaru nodrošināja komandas vārtsargs, atvairot vēl vienu pēcspēles metienu.

Galvenais panākumu kaldinātājs bija Norvēģijas izlases vārtsargs Kristers Ronmārks, kurš arī saņēma labākā spēlētāja balvu. Arī Čehijas izlasē par labāko tika atzīts vārtsargs - Martins Rihters.

Norvēģija - Čehija PM 5:4 (1:2; 3:2; 0:0; 1:0)

Igauņi apspēlē arī krievus un izcīna 9. vietu

Vakardien Igaunijas izlase sīvā cīņa ar 4:3 pieveica Poliju, bet krievi viegli tika galā ar ASV, uzvarot ar 7:1. Šie panākumi komandām ļāva cīnīties par vietām labāko desmitniekā, paliekot uzreiz aiz čempionāta astoņām spēcīgākajām valstsvienībām.

Kaimiņvalstu duelī rezultātu 2. minūtē atklāja krievi, bet pēc brīža igauņi atspēlējās un izvirzījās vadībā ar 2:1. Pirmā perioda pēdējās četras minūtes lieliski aizvadīja Igaunijas florbolisti, gūstot trīs vārtus un palielinot pārsvaru līdz četriem vārtiem - 5:1. Florbola izrādes otrajā cēlienā izpaudās igauņu pārākums ātrumā un tehnikā. Spēles 26. minūtē Karols Vīdings guva savus otros vārtus spēlē un piektos turnīrā, vēl vairāk nostiprinot vadību. Vēlāk, spēlējot vairākumā, igauņi arī 7. reizi pārspēja pretinieku vārtsargu. Pēdējo 20 minūšu laikā krievi centās sasmelt izlieto ūdeni, taču neveiksmīgi. Krievijas florbolisti čempionātu noslēdza 10. vietā, bet igauņi attiecīgi vienu vietu augstāk - 9.

Aizvadītajās piecās spēlēs ar 11 (6+5) punktiem rezultatīvākais spēlētājs Igaunijas izlasē bija Patriks Markuss, bet Krievijas komandā ar astoņiem (2+6) - Pāvels Semjonovs.

Igaunija - Krievija 9:3 (5:1; 2:0; 2:2)

Bullīši arī Polijas un ASV spēlē

Šodien komandas devās Vankdorfas arēnas laukumā, lai cīnītos par 11. vietu. Pirms spēles nosacītie favorīti bija Polijas florbolisti. Abas komandas grupu turnīru noslēdza trešajā vietā un vakardien piedzīvoja zaudējumus attiecīgi igauņiem un amerikāņiem.

Pirmajā periodā ASV valstsvienība izvirzījās vadībā ar 2:0, bet neveiksmīgi aizvadīja otro trešdaļu, zaudējot trīs vārtus un vadību spēlē. Rezultāts pēc spēlētām 40 minūtēm 3:2 poļu labā. Par rezultatīvāko trešdaļu izvērtās pēdējā, kurā komandas kopā guva piecus vārtus. Poļi atradās vadībā ar 5:3, bet ASV guva trīs vārtus pēc kārtas. Divas minūtes līdz beigām Polijas sportisti guva vārtus, panākot izlīdzinājumu. Līdz pamatlaika beigām vārti netika gūti, tāpēc sekoja pagarinājums

10 minūšu laikā komandas nespēja gūt vārtu un spēles liktenis izšķīrās pēcspēles metienos. Izšķirošo bullīti poļiem realizēja Artūrs Kašpareks, atnesot komandai panākumu pēdējā turnīra spēlē.

Polija - ASV PM 7:6 (0:2; 3:0; 3:4; 1:0)

Pastarīšu duelī sīva cīņa, Singapūra paliek pēdējā

Spēlē par 15. un 16. vietu tikās vienīgās Āzijas komandas - Japāna un Singapūra. Abas valstsvienības iepriekšējos mačos bija piedzīvojuši zaudējumus, kas šim panākumam piešķīra vēl lielāku nozīmi.

Spēles pirmajās minūtēs paspīdēja japāņu līderis Keničī Ogava, izdarot divus precīzus metienus un izvirzot komandu vadībā ar 2:0. Singapūras florbolistiem trīs reizes radās iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču viņi nespēja izmantot izdevības. Noslēdzoties pirmajai trešdaļai rezultāts joprojām 2:0. Mača 28. minūtē, izceļoties ar precīzu metienu, Ogava guva trešos vārtus, atzīmējoties ar "hat-trick". Īsi pirms trešdaļas noslēguma japāņi guva 4. vārtus un nostiprināja vadību. Noslēdzošā perioda 53. sekundē komandas rēķinu atklāja Singapūras florbolists Čongs. Trešdaļas vidū japāņi guva 5. vārtus, taču singapūrieši ātri vārtus atspēlēja. Četras minūtes pirms mača beigām Singapūras florbolisti atspēlēja vēl vienus vārtus, samazinot starpību līdz diviem vārtiem - 3:5. Pakaļdzīšanās turpinājās, taču taustāmu rezultātu tas nedeva. Pirmais panākums turnīrā japāņiem ļāva turnīru noslēgt 15. pozīcijā, bet Singapūras valstsvienībai bija jāsamierinās ar pēdējo vietu čempionātā.

Mača labākā spēlētāja pagodinājumu saņēma singapūras uzbrucējs Sjanzī Bin Malī un japāņiem - uzvaras vārtu autors Takuma Akagamī.

Singapūra - Japāna 3:5 (0:2; 0:2; 3:1)

Izmantotie resursi:
wfc12.ch
IFF

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-07 20:11, pirms 12 gadiem
A-BURTS tas pats rakstīja: Šajā spēle noskaidrojās, kura no ceturtdaļfināla neveiksminiecēm rītdien spēlēs par 5. vietu ar Latvijas un Slovākijas mača uzvarētāju, bet spēles zaudētājam būs jāsamierinās ar dalītu 7. vietu sito gan es nesaprotu tas nozime ka bus DIVAS septitas vietas,bet astotas nebus?
Turnīra nolikums neparedz spēli par 7. vietu!

  +4 [+] [-]

, 2012-12-07 20:22, pirms 12 gadiem
'mums jāņem šodien slovāki un tad rīt norvēģus!

  +2 [+] [-]

, 2012-12-07 20:30, pirms 12 gadiem
opaaaaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-12-08 03:00, pirms 12 gadiem
čehiem šis turnīrs ir pilnīgs murgs..