Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvija svin uzvaru pār slovākiem un rīt tiksies ar Norvēģiju

Latvija svin uzvaru pār slovākiem un rīt tiksies ar Norvēģiju
Čempionāta debitants Henrijs Uzraugs (#8) spēlē pret Slovākiju izcēlās ar pirmo vārtu guvumu izlases rindās
Foto:Ritvars Raits

Pasaules čempionātā florbolā Latvijas izlase izcīnīja ceturto panākumu piecās spēlēs, apspēlējot Slovākijas valstsvienību. Rīt latvieši tiksies ar spēcīgo Norvēģijas komandu, lai cīnītos par augsto 5. vietu turnīrā.

Spēles sākums bija paredzēts pulksten 20:30 pēc Latvijas laika, taču tas aizkavējās. Kā kavēšanās iemesls tika minētas transporta problēmas, kas radušās nelabvēlīgu laika apstākļu rezultātā.

Šodien spēli Latvijas izlases vārtos sāka pieredzējušais Guntis Bundzenieks. Latvieši jau no pirmajām sekundēm sāka aktīvi spēlēt pa visu laukumu. Pēc kļūdainas piespēles viens pret mūsu vārtiem izskrēja slovāku uzbrucējs, taču pat apspēlējis Bundzenieku nespēja gūt vārtus. Spēles gaitā laba izdevība radās Juškēvičam, tomēr vārti izpalika. Šajā spēlē krietni pārveidoti bija virknējumi, bet atšķirībā no pēdējām divām spēlēm - šo latvieši sāka trīs maiņās. Vēl pēc brīža slovāki izskrēja divi pret vienu aizsargu, taču tiesnesis pārtrauca šo uzbrukumu. 12. minūtē veiksmīgs metiens no distances padevās Laiviņam, vārtsargs to ar plecu atvairīja. Jau nākamajā uzbrukumā slovāki atklāja spēles rezultātu, precīzi raidot bumbiņu augšējā labajā vārtu stūrī. Vēlāk, glābjot situāciju, Gints Siliņš ar noteikumu pārkāpumu apstādināja Slovākijas uzbrukumu, atstājot komandu mazākumā. Slovāki vārtus neguva. Pirmajā periodā rezultāts vairs nemainījās, slovāki vadībā ar 1:0.

Otrā perioda sākumā bumbiņa pēc atkārtota metiena sasniedza Latvijas komandas vārtus, tomēr tiesneši fiksēja pārkāpumu un vārti netika skaitīti. Ar tālu metienu pretinieku vārtsargu pārsteidza Jānis Rajeckis, gūstot pirmos vārtu čempionātā un pirmos Latvijai šajā mačā, rezultāts 1:1. Pēc mirkļa iespēja izvirzīt Latviju vadībā radās Raitumam, kas visu darīja pareizi, tomēr nespēja pārcelt bumbiņu pāri gulošajam vārtsargam. Latvieši vārtu tuvumā radīja nopietnu apdraudējumu vārtiem, tāpēc slovākiem nācās pārkāpt noteikumus. Uz vārtiem tika nozīmēts soda metiens, bet divkaujā vārtsargs izrādījās pārāks par Kostusevu. Pēc neveiksmīgā soda metiena latviešiem radās iespēja spēlēt vairākumā, ko pēc Jansona piespēles ar tālšāvienu izmantoja Raitums, izvirzot Latviju vadībā. Jau nākamajā maiņā izdevās pārsvaru divkāršot, kad slovāki kļūdījās savā vārtu priekšā un bumbiņa no sava spēlētāja ievēlās vārtos.Pēc trešajiem vārtiem ātri sekoja arī ceturtie, ar otro vārtu guvumu čempionātā izceļoties Uzraugam. Slovākijas treneris bija spiests izmantot 30 sekunžu pārtraukumu, lai uzmundrinātu spēlētājus. Pēc pārtraukuma spēle izlīdzinājās. Perioda priekšpēdējā minūtē slovāki norībināja Bundzenieka vārtu stabiņu, nododot brīdinājuma signālu latviešiem. Atlikušajā laikā komandas nespēja gūt vārtus, un tablo pēc nospēlētām 40 minūtēm vēstīja labvēlīgo 4:1.

Spēles pamatlaika pēdējo periodu agresīvi iesāka slovāki, izdarot nopietnu apdraudējumu Latvijas vārtiem, bet šajā situācijā savas labākas prasmes demonstrēja Bundzenieks. Kādā no epizodēm Slovākijas vārtsargam radās problēmas ar pletu, taču viņš savu cietoksni nepameta. Mača izskaņā spēles temps manāmi kritās, kas bija parocīgāk Latvijai, lai nosargātu vārtus neskartus un izcīnītu svarīgu panākumu. 11. minūtē noraidījumu nopelnīja Kostusevs, dāvājot Slovākijai iespēju spēlēt vairākumā un samazināt rezultāta pārsvaru. Spēlējot mazākumā, Raitums pārtvēra piespēli un uzbrukuma smailē izvirzīja Jansonu, bet vārtu guvums izpalika. Tuvojoties spēles beigām, latvieši izveidoja asu uzbrukumu, kurā pēc Krūmiņa piespēles vārtus guva Kostusevs. Slovāki neatmeta cerības un drīz vien vienus vārtus atspēlēja. Kādā no epizodēm slovāku spēlētājs izdarīja pārkāpumu pret izlases labāko vārtu guvēju Kostusevu. Slovākijas spēlētājs saņēma divu minūšu noraidījumu, bet Kostusevs laukumu pameta klibodams. Jācer, ka savainojums nebūs nopietns, jo jau šobrīd no sastāva "izkritis" Mārtiņš Rajeckis, kuram ir muskuļa trauma. Vairākumā kārtējā iespēja izcelties radās Juškēvičam, taču arī tā palika neizmantota. Spēles galotnē pēc veiksmīgas Jansona un Raituma saspēles otrais izcēlās ar otrajiem vārtiem mačā. Pēdējās minūtes laikā spēles rezultāts nemainījās un latvieši svinēja skaistu panākumu ar 6:2.

Latvijas komandas rindās par mača labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Guntis Bundzenieks, bet Slovākijas komandā šo godu izpelnījās Peters Šobičs.

Mūsu valstsvienībai šis bija ceturtais panākums piecās spēlēs. Rīt 14:30 Latvija aizvadīs spēli pret Norvēģiju par 5. vietu, kas šodien ar rezultātu 5:4 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Čehijas komandu..

Pasaules čempionāts, 7. decembris

Latvija - Slovākija 6:2 (0:1; 4:0; 2:1)

Vārti:: 12:17 Blaško (Purcs) 0:1, 23:03 J. Rajeckis (Juškēvičs) 1:1, 29:53 Raitums (Jansons) 2:1, 30:29 OG 3:1,
30:44 Uzraugs (A. Rajeckis) 4:1, 54:00 Kostusevs (Krūmiņš) 5:1, 55:47 Rezanina (Zemens) 5:2,
58:12 Raitums (Jansons) 6:2

Izmantotie resursi:
IFF
wfc12.ch

Kādas sekmes rītdienas spēlē būs Latvijas florbolistiem?

  • 173

  • 43


  +9 [+] [-]

, 2012-12-07 23:02, pirms 12 gadiem
paldies puishiem, realizeja savas izdevibas

     [+] [-]

, 2012-12-07 23:03, pirms 12 gadiem
Malači.!
Slēpts komentārs: Dark Eagle

  +6 [+] [-]

, 2012-12-07 23:03, pirms 12 gadiem
Nu, malači, ka spēja saņemties pēc sāpīgā zāģa! Rīt jāturpina, un tad jau nevajadzēs galvu mežģīt pirms nākamā čempionāta.

  +5 [+] [-]

, 2012-12-07 23:05, pirms 12 gadiem
rīt jāuzvar norvēģi un 5.vieta kabatā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-07 23:10, pirms 12 gadiem
čaļi malači, jo vairums mūsu izlašu pēc 0-1 nolaiž rokas. šiem galvenais naw izbaudīt tūrismu, bet gan pacīnīties ar ''lielajām'' florbola nācijām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-12-07 23:16, pirms 12 gadiem
timonso rakstīja: čaļi malači, jo vairums mūsu izlašu pēc 0-1 nolaiž rokas. šiem galvenais naw izbaudīt tūrismu, bet gan pacīnīties ar ''lielajām'' florbola nācijām.
Nu ko var dzīt demagoģiju!? Tu no Kocēniem vai?

  +1 [+] [-]

, 2012-12-07 23:21, pirms 12 gadiem
Musejie malachi.
Rudnevam 2i varti bundesliga sovakar!!

  +2 [+] [-]

, 2012-12-07 23:44, pirms 12 gadiem
forši, vēl tik rīt jānokārto 5. vieta

  +3 [+] [-]

, 2012-12-08 00:20, pirms 12 gadiem
Gambols rakstīja: rīt jāuzvar norvēģi un 5.vieta kabatā
nja tas jau labi, bet pedejos ja nemaldos 3 cempjos jau ir 5 vietas! Sogad cereju ka musejie vares ielauzties pusfinala! Bet 5 vieta pasaule ari ir loti laba!

  +1 [+] [-]

, 2012-12-08 00:24, pirms 12 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: Diemžēl līdz lielajām florbola nācijām tikt neizdevās, pateicoties kaunpilnajam bezierunu zaudējumam pret āriešiem.
Nu bet salidzini cik mums te Latvija ir klubi no ka var izveleties un cik to ir Somija, cehija, Zviedrija, Vacija! Ta ka 5 vieta ari butu laba!

  -2 [+] [-]

, 2012-12-08 00:34, pirms 12 gadiem
labaak 2-4 friciem nekaa 1-18 zviedriem nav noziimes vietu vai divas augstaak ja pirmajaam trijaam zaudee, ka kauns. speeleet saaku no otraa latvijas chempja un no taaa laika mazie saaaka treneeties. to pashu dara arii zviedri un somi. atceros to pashu jansonu, kursh speeleeja rojaa nekaaa. bet tad gada laikaa vins palika par super spiikeri un joprojaam to dara. ja mumsbuutu taadu cilveeku vairaak, kuri trenejas savaas maajaas, kaa to darija jansons, tad arii izlase buutu liimenii. zaudejumu pret friciem uzskatu trenera vainu. kaada velna peec nepresoja uzreiz!!!!! soms ne soms taktika nemainaas jau 15 gadus.

  +4 [+] [-]

, 2012-12-08 00:38, pirms 12 gadiem
visu cienju dzekiem vienalga. vinji par to naudu nepelna, bet himnu dziedaaja visi nevis kaa hokejisti. dzeki ciinijaas par valsti. IETEIKUMS-nemkjsaat algas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-08 01:37, pirms 12 gadiem
51 sekundēs 3 vārti!!! Neticu- video studijā!!!!!!!!!!!!!!!