Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Zviedri atkal cauri tiek sveikā

Zviedri atkal cauri tiek sveikā
Spēles moments pie zviedru vārtiem.
Foto: Ritvars Raits

A divīzijas A grupā, kurā spēlē arī Latvijas izlase, šodien tikās abas apakšgrupas favorītes – Zviedrija un mājniece Čehija. Kā jau tas pēdējā laikā ierasts, pasaules čempioni zviedri atkal tikai par mata tiesu izbēga no punktu zaudējuma, izcīnot uzvaru 5:4.

Kā jau to varēja paredzēt, šodien pārliecinoši krita apakšgrupu spēles apmeklētības rekords. Līdzšinējo 5620 līdzjūtēju rekordu, kas tika uzstādīts 2002. gadā Somijā, čehi pārspēja krietni. Spēli starp Čehijas un Zviedrijas izlasēm klātienē noraudzījās 8914 skatītāju un Ostravas “ČEZ Arena” brīvu vietu bija pavisam maz.

Lielisko līdzjutēju vētraini atbalstīti, čehi spēli uzsāka pavisam droši, neļaujot izvērsties pasaules čempioniem. 14. minūtē rezultātu pēc soda izspēles atklāja Martins Ostranskijs. Nepilnas piecas minūtes vēlāk čehi izvirzījās vadībā jau ar 2:0. No aizvārtes vārtu priekšā izskrēja Alešs Zalesnijs un izdarīja spēcīgu metienu tieši virs Petera Sjogrēna pleca. Tiesa, jau pēc brīža Dāvids Gilleks guva pirmos vārtus arī Zviedrijai, ko šodien atbalstīt bija ieradušies vien pāris līdzjutēji.

Otro trešdaļu daudz agresīvāk uzsāka zviedri un, ritot minūtēm, cīņa laukumā kļuva krietni asāka - taupīts abu komandu izpildījumā netika pilnīgi nekas. Trešdaļas sestajā minūtē Fredriks Djurlings panāca izlīdzinājumu, taču trešdaļas otrajā pusē kaislīgos čehu līdzjutējus vēlreiz kājās uzrāva Lukašs Nesmeraks – 3:2.

Pēdējo trešdaļu neveiksmīgi uzsāka mājnieki, divu minūšu laikā ielaižot divus vārtus un nonākot jau zaudētājos ar 3:4. Šķita, ka spēles liktenis ir izšķirts, taču tā nedomāja mājnieki. Trešdaļas septītajā minūtē Peteru Sjogrēnu ar spēcīgu metienu virs pleca pārspēja Vojteks Skaliks, panākot neizšķirtu. Svētki mājniekiem gan neizdevās, jo, kā tas pēdējos gados ierasts, zviedri atkal atrada izeju, lai glābtos no neveiksmes. Karla Johana Nīlsona piespēle un Djurlinga metiens vārtu devītniekā sagrāva mājnieku cerības vēlreiz. Trešdaļas beigās neglāba arī lieliski spēlējošā vārtsarga Tomaša Kafkas nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju.

Pēcspēles preses konferencē abu komandu treneri īpaši atzīmēja lielisko atmosfēru arēnā.
Zdeneks Skružnijs: “Pirmkārt, gribu pateikties žurnālistiem, kuri atspoguļo šo notikumu un lieliskajiem faniem.” Vaicāts par sajūtām spēlējot ar tādu fanu atbalstu, Skružnijs pajoko: “Pie tā esam pieraduši”.

Rīt Čehijas izlasei turnīrā ir brīvdiena. No rīta komandai paredzēts treniņš, savukārt pēcpusdienā tikšanās ar medijiem. Vakaru Čehijas komanda pavadīs ar saviem radiniekiem.

Atgādināsim, ka rīt Latvijas izlase aizvadīs savu otro spēli, 12.10 tiekoties ar Itāliju, savukārt dienu vēlāk, otrdien, latviešiem pretī stāsies mājnieki čehi.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-12-07 21:27, pirms 15 gadiem
8914 skatītāju, tas ir spēks un parāda floorball atīstības līkni priekx!
runājot par spēli labi jau vien priekš LV ir ka Čehi zaudēja, bet klusībā gribējās, lai beidzot tos Zviedrus salauž!

  +3 [+] [-]

, 2008-12-07 21:28, pirms 15 gadiem
Oho,tas pierāda Čehijas izlases spēku,šajā turnīrā...

     [+] [-]

, 2008-12-07 21:28, pirms 15 gadiem
Nu jaa Zviedri paliek zviedri tur neko nevar padariit!

  +2 [+] [-]

, 2008-12-07 21:32, pirms 15 gadiem
Biju par čehiem Zviedri fenomens-vēl pasaules čempionātos nav zaudējuši.

     [+] [-]

, 2008-12-07 21:41, pirms 15 gadiem
Zviedri vel ir paris solus talak par parejiem-iznemot somus. Bet nu prieks, ka cinas un liek ari viniem saprast ka ta diena tuvojas kad varena Zviedrija kapitules florbola kadai citai. Pagaidam vistuvak ir Somija, tad nu varbut ari shogad redzesim sensaciju finala!

     [+] [-]

, 2008-12-07 21:52, pirms 15 gadiem
Domāju, ka šogad varētu uzvarēt Somija, un tas nebūtu nekāds lielais pārsteigums. Pagājušogad zviedri kanpi izglābās finālā.
Un nav arī tik ļoti priekšā Čehijai un Šveicei.
Slēpts komentārs: pitkachu

     [+] [-]

, 2008-12-07 23:57, pirms 15 gadiem
parasti gan saka ''atkal tiek cauri sveikā'' , nevis ''atkal cauri teik sveikā''..