Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Somijas U-19 juniores triumfē trīs nāciju turnīrā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Somijas U-19 juniores triumfē trīs nāciju turnīrā
Somijas U-19 junioru izlase, foto: Martin Flousek/Cesky Florbal

Aizvadītajā nedēļas nogalē Čehijas pilsērā Hradeckralovā norisinājās Trīs Nāciju florbola turnīrs U-19 meiteņu izlasēm, kas sākušas gatavošanos 2024. gada pasaules čempionātam. Lai gan vienā spēlē tika zaudēts, uzvaru turnīrā izcīnīja Somijas juniores.

Pretēji iepriekšējiem gadiem, sacensībās nepiedalījās Zviedrijas juniores, kurām tika organizēta nometne savās mājās bez oficiālu pārbaudes spēļu aizvadīšanas. Tādējādi sacensībās piedalījās Somijas, Šveices un mājinieču Čehijas juniores, aizvadot divu apļu turnīru. Spēles tika aizvadītas ar saīsināto spēles laiku 3x15 minūtes.

Jau pirmā spēle neiztika bez drāmas, kad mājinieces čehietes otrā perioda pēdējā minūtē panāca 2:2 neizšķirtu pret Šveici, bet trešā perioda pašā ievadā izvirzījās arī vadībā. Turpinājumā šveicietes prata rezultātu izlīdzināt, bet trīs minūtes pirms mača beigām Čiara Mosere ar realizētu soda metienu nodrošināja 4:3 uzvaru Šveicei. Vēlāk šis zaudējums čehietēm izrādījās diezgan liktenīgs.

Turnīra otrajā dienā tika aizvadītas divas spēles, pirmajā no tām Somijai pārliecinoši ar 11:2 apspēlējot Šveici, bet dienas centrālajā mačā mājinieces čehietes nedaudz negaidīti, ar rezultātu 5:1 apspēlēja Somiju. Tas nozīmēja, ka pēc pirmā apļa cīņām visām komandām bija pa vienai uzvarai un vienam zaudējumam.

Turnīra trešajā dienā Somijas izlase vēl vienā aizraujošā mačā tika galā ar Šveici (5:4). Turklāt uzvaras vārti tika gūti aizturētā soda laikā trīs minūtes pirms mača beigām. Zaudējušas šo spēli, šveicietes praktiski zaudēja izredzes uz panākumu turnīrā, tādēļ nepārsteidza 0:4 zaudējums turnīra pēdējā spēlē Čehijai.

Tas nozīmēja, ka vienīgajā svētdienas spēlē starp Čehijas un Somijas izlasēm izšķirsies titula ieguvējas ar pavisam vienkāršu matemātiku – spēles uzvarētājas kļūst arī par turnīra uzvarētājām. Somietes jau pirmajā minūtē izvirzījās vadībā, bet 13. minūtē bija priekšā ar 3:0. Pirmā perioda izskaņā laukuma saimnieces atspēlēja vienus vārtus, bet otrajā periodā deficītu sadeldēja līdz minimumam. Trešajā trešdaļā čehietes neveiksmīgi centās panākt līdzsvaru un trīs sekundes pirms spēles beigām Somijas U-19 izlases florboliste Mīsa Turunena uzstādīja beigu rezultātu – 4:2 Somijas U-19 izlases labā, kas arī nodrošināja titula izcīnīšanu.

Tieši Turunena ar 9 (6+3) punktiem kļuva par turnīra rezultatīvāko spēlētāju. Viņas komandas biedrene Pinja Suhonena ar 5 (4+1) punktiem bija otrā rezultatīvākā, bet trešo vietu ieguva šveiciete Finja Helblinga ar 4 (3+1) punktiem.

Trīs nāciju florbola turnīrs U-19 juniorēm. Turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Somijas U-19430121:139
2.Čehijas U-19420214:96
3.Šveices U-19410310:233