Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Pusfinālā tiksies Somija ar Šveici un Vācija ar Zviedriju

Pusfinālā tiksies Somija ar Šveici un Vācija ar Zviedriju
Somijas florbolisti arī šogad cīnīsies par medaļām
Foto: wfc12.ch

Pēc šodien aizvadītajām spēlēm kļuvis skaidrs, ka pasaules čempionātā florbolā medaļu komplektu dalīs Zviedrija, Somija, Šveice un Vācija.

Pasaules čempionāta ceturtdaļfināli

Somi apspēlē sīksto Čehijas izlasi

Spēles starp 2010. gada pasaules čempioniem un čehiem sākās aktīvi, bīstamus uzbrukumus veidojot abām valstsvienībām. 13. minūtē noraidījumu par rupjību saņēma čehu uzbrucējs Sladkijs. Lielāko daļu vairākumā pavadītā laika somi nesteidzīgi saspēlējās, taču vien dažas sekundes pirms vairākuma noslēguma vārtu tuvumā nepiesegts palika Tero Tītū, kurš sodīja čehus, izvirzīdams vadībā savu izlasi. Līdz trešdaļas izskaņai Čehijas florbolisti fanu atbalstīti centās atgūt neizšķirtu, tomēr tas nesekmējās. Pēc nospēlētām 20 minūtēm tablo vēstīja 1:0 Somijas florbolistu labā.

Atgriežoties laukumā, komandas turpināja agresīvi spēlēt aizsardzībā, meklējot pretinieku kļūdas. 26. minūtē somiem izmantoja momentu, kad čehu vārtsargam bija nosegts skats, un Tatu Vānanens raidīja bumbiņu gar pašu vārtu stabu, dubultojot Somijas izlases pārsvaru. Nepagāja pat divas minūtes, kad somiem radās iespēja izspēlēt standartsituāciju no vārtu priekšas. Pēc Kohonena piespēles vārtus ar sitienu no asa leņķa guva Tero Tītu. Arī čehiem radās iespēja izspēlēt standartsituāciju no vārtu priekšas, taču vārtos pārliecinoši darbojās Somijas izlases vārtsargs. Vēlāk spēles soģis Somijas spēlētājam piesprieda apšaubāmu divu minūšu noraidījumu, kurā čehi atklāja savu rēķinu, samazinot starpību līdz diviem vārtiem. Pirms spēles pamatlaika pēdējām 20 minūtēm somi atradās vadībā ar 3:1.

Spēles izšķirošajā periodā laukumā turpinājās spraiga un līdzīga spēle. 12 minūtes komandas nespēja iekustināt rezultātu, bet šo klusuma sēriju pārtrauca Lauri Kapanens, pirmo reizi izvirzot komandu vadībā ar trīs vārtu pārsvaru. Čehi izmisīgi centās atspēlēties un spēles izskaņā vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, taču tas nedeva vēlamo efektu. Somijas komanda izcīnīja panākumu ar 4:1, no cīņas par medaļām izslēdzot čehus.

Šveicieši 36 minūtēs nodrošina uzvaru

Spēles sākums veiksmīgāks padevās Šveices izlasei, kuri pirmo 20 minūšu laikā izvirzījās vadībā ar 3:1. Sevišķi neveiksmīgs norvēģiem un izcils šveiciešiem bija otrā perioda sākums, kurā mājinieki šveicieši guva sešus bezatbildes vārtus, praktiski nodrošinot panākumu spēlē un vietu čempionāta pusfinālā. Līdz spēles beigām norvēģi spēja gūt samazināt pārsvaru, taču reāli iesaistīties cīņā par panākumu spēlē vairs nespēja. Spēle noslēdzās ar rezultātu 11:5.

Par spēles labāko spēlētāju Šveices izlasē tika atzīts Matiass Hofbauers, kurš kaldināja komandas panākumu ar četriem punktiem (2+2). Norvēģijas komandā šo pagodinājumu saņēma Larss Ēriks Torps (1+1).

Zviedri nomētā Slovākiju

Pēdējā ceturtdaļfināla pārī tikās pērnā čempionāta sudraba medaļnieki zviedri un slovāki. Izteikti šī pāra favorīti bija skandināvi, kuri savu pārākumu demonstrēja arī laukumā. Pēc pirmajām 20 minūtēm Zviedrija bija izvirzījusies vadībā ar 5:0, bet otrajā periodā guva vēl astoņus vārtus, panākot graujošo 13:0. Bez jebkādas intrigas tika aizvadīta arī pēdējā trešdaļa, zviedriem izceļoties ar vēl pieciem vārtiem. Tiesa, slovāki nepalika "tukšā", vienīgos vārtus komandas labā guva Peters Helešs. Spēle noslēdzās pie graujoša rezultāta - 18:1.

Neticamu sniegumu laukumā demonstrēja Rasmus Enstrēms, kurš pamanījās gūt piecus vārtus un izdarīt rezultatīvu piespēli.

Pasaules čempionāts florbolā, 6. decembris

Somija – Čehija 4:1 (1:0; 2:1; 1:0)

Šveice - Norvēģija 11:5 (3:1; 6:1; 2:3)

Zviedrija - Slovākija 18:1 (5:0; 8:0; 5:1)

Pēc šīm spēlēm kļuvis skaidrs, ka vienā pusfinālā sacentīsies Šveice ar Somiju (17:30), bet otrā spēkiem mērosies Zviedrija ar Vāciju (20:30).

Spēles par 9.-12. vietu

Cīņā par 9. vietu čempionātā iesaistījās Igaunijas, ASV, Krievijas un Polijas komandas, kas grupu turnīrā nespēja ierindoties divu labāko komandu skaitā un palika uzreiz „aiz strīpas”.

Krievija pārliecinoši apspēlē ASV

Pasaules čempionāta ietvaros tikās vienas no lielākajām pasaules nācijām – krievi un amerikāņi. Mūsu kaimiņi jau no pašām pirmajām minūtēm kontrolēja spēles gaitu, pēc pirmā perioda nonākot vadībā ar 3:0. Otrajā periodā 13 minūšu laikā krievi spēja izcelties ar vēl četriem vārtiem, nonākot vairāk kā pārliecinošā vadībā. Spēles 35. minūtē amerikāņiem izdevās vienus vārtus atspēlēt. Atlikušajā laikā komandas vārtus neguva, lai gan abām radās reālas iespējas atzīmēties ar vēl kādu vārtu guvumu. Spēles gala rezultāts 7:1, krievi svin uzvaru.

Igauņi notur pārsvaru spēlē pret poļiem

Spēles pirmā puse krietni veiksmīgāka izvērtās kaimiņiem igauņiem, kuri izvirzījās vadībā ar 2:0. Spēles 23. minūtē Romāns Pass noorganizēja trešo vārtu guvumu, kas igauņos radīja nelielu atslābumu. Šo situāciju veiksmīgi izmantoja poļu, atspēlējot divus vārtus. Par lielisku otrā perioda izskaņu parūpējās igaunis Karols Vīdings, kurš astoņas sekundes pirms pārtraukuma atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Trešajā trešdaļā igauņi spēlēja pacietīgi un uzmanīgi. Poļiem īsi pirms mača noslēguma (59:52) izdevās samazināt rezultāta starpību līdz minimumam, tomēr maču nespēja glābt.

Pasaules čempionāts florbolā, 6. decembris

ASV – Krievija 1:7 (3:0; 4:1; 0:0)

Igaunija – Polija 4:3 (2:0; 2:2; 0:1)

Igaunijas un Krievijas komandas tiksies rītdien pulksten 14:30, lai cīnītos par 9. pozīciju, bet citā mačā spēkosies poļi pret amerikāņiem par 11. vietu (17:30).

Spēles par 13.-16. vietu

Šajās spēlēs piedalījās apakšgrupu pēdējo vietu īpašnieces, kuras savā starpā sacentās, lai noskaidrotu, kurām divām komandām būs iespēja cīnīties par 13. vietu, bet kurām nāksies dalīt pēdējās divas pozīcijas 2012. gada pasaules čempionātā.

Kanāda apspēlē Japānu

Pirmajā periodā labas izdevības radās abām komandā, taču kanādieši savas prata prasmīgāk izmantot un gūt trīs vārtus, kamēr japāņi izcēlās ar vieniem. Otrā perioda ceturtajā minūtē vārtu tīklā trieca bumbiņu kanādietis Metjū Smits, panākdams jau 4:1. Iespēja palielināt rezultātu bija abām komandām, taču tās netika izmantotas, un pēc nospēlētām 40 minūtēm ar triju vārtu pārsvaru vadībā atradās Kanādas florbolisti. Trešā perioda pirmajās piecās minūtēs kanādieši vēl divas reizes panāca Japānas vārtsarga kapitulāciju un praktiski nodrošināja uzvaru. Japāņiem gan izdevās gūt vēl vienus vārtus, taču spēles iznākumu tas neietekmēja.

Ungāri „sabradā” Singapūru

A un B apakšgrupas neveiksminieki ungāri un singapūrieši spēli uzsāka ļoti rezultatīvi. Spēles rezultātu atklāja Ungārijas florbolisti, bet pēc nepilnām divām minūtēm reabilitējas arī Singapūras valsstvienības spēlētāji, rezultāts 1:1. Minūtes laikā divus vārtus guva ungārs Pašāks, bet starp viņa vārtiem precīzs bija arī partneris Račs, panākot jau 4:1. Singapūras spēlētāji atspēlēja vienus vārtus, taču nespēja apstādināt ungāru uzbrukumus. Pēc otrā perioda tablo ziņoja, ka ungāri šajā cīņa ir krietni pārāki – 8:2. Trešajā periodā rezultāta starpība kļuva graujoša, ungāri apspēlēja Singapūru ar 11:3.

Pasaules čempionāts florbolā, 6. decembris

Japāna – Kanāda 2:6 (1:3; 0:1; 1:2)

Singapūra – Ungārija 3:11 (4:2; 4:0; 3:1)

Kanādas un Ungārijas komandām šis bija pirmais panākums čempionātā, kas tām dod iespēju savā starpā cīnīties par 13. vietu, spēles sākums pulksten 20:30. Savukārt par pēdējām divām vietām spēli aizvadīs abas Āzijas komandas – Japāna un Singapūra (14:30).

Izmantotie resursi:
wfc12.ch
IFF

Kura izlase šogad izcīnīs zelta medaļas?

  • 30

  • 34

  • 7

  • 2


  -4 [+] [-]

, 2012-12-06 18:56, pirms 12 gadiem
Tik tagad nepakāst mums Vācijai, jo otreiz Čehiju diez vai uzvarēsim, ņemot vērā, ka mēs viņiem visu turnīru pa medaļām izjaucām!

  +1 [+] [-]

, 2012-12-06 19:11, pirms 12 gadiem
entuziasts rakstīja: Tik tagad nepakāst mums Vācijai, jo otreiz Čehiju diez vai uzvarēsim, ņemot vērā, ka mēs viņiem visu turnīru pa medaļām izjaucām!
Tu dulls esi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-12-06 23:09, pirms 12 gadiem
Par Lielvāciju!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja