Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Krūmiņš: "Brīžiem pietrūka pacietības"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņš: "Brīžiem pietrūka pacietības"
Morics Krūmiņš, Foto: IFF

Latvijas vīriešu florbola valstsvienība ar 3:6 zaudējumu sākusi pasaules florbola čempionātu Šveices pilsētā Cīrihē, piekāpjoties Čehijai. Par labāko spēlētāju mūsu izlasē atzina Moricu Krūmiņu, kurš pēc spēles sniedza Sportacentrs.com atzina, ka brīžiem pietrūka pacietības uzspēlēt vairāk ar bumbiņu, lai slāpētu spēles tempu.

Latvijas izlase vārtus ielaida jau pirmajā spēles nomaiņā, savukārt otrie vārti tika ielaisti uzreiz pēc reklāmas pauzes. Labākais spēlētājs mūsu valstsvienībā Morics Krūmiņš pēc cīņas sarunā ar Sportacentrs.com atbildēja, ka tā tomēr bija vairāk apstākļu sakritība, nevis likumsakarība: “Nedaudz nebijām līdz galam vienojušies kā spēlēsim aizsardzībā pret viņiem. Otrajā periodā pamainījām spēli, darbības kļuva skaidrākas, kuram kurš pretinieks jāsedz un turpinājumā viss bija labāk.”

Pret spēcīgām komandām nonākot iedzinējos ar vairāku vārtu starpību, cīņas turpinājums nesolās būt viegls un to apzinājās arī mūsu florbolisti: “Turpinājām spēlēt, jo zinājām, ka momenti būs un atliks tos tikai izmantot. Cīņas turpinājumā daļēji to arī paveicām un visas spēles gaitā bija sajūta, ka varam spēlēt līdzvērtīgi ar šo pretinieku.”

Latvijas valstsvienībai spēles gaitā divas reizes izdevās pietuvoties līdz vienu vārtu deficītam, taču abos gadījumos ātri vien konkurenti atbildēja ar saviem vārtu guvumiem, atjaunojot drošāku pārsvaru uz tablo. “Pietrūka pacietība vairāk uzspēlēt ar bumbu, tādējādi slāpējot spēles tempu, kas arī bija mūsu galvenais uzstādījums pirms mača. Pie 2:3 neiemetām labā uzbrukumā, ko viņi izmantoja, nopelnot bullīti.”

Iespējams, ka tieši Krūmiņš guva spēles skaistākos vārtus, pēc saspēles pretinieku aizvārtē pilnībā apspēlējot konkurentu vārtsargu Lukašu Baueru. Lūdzām Moricu paanalizēt viņa precīzo uzbrukuma noslēgumu: “izdevās labi ieiet zonā, Trekše iespēlēja Raitumam aizvārtē, kur es uzsaucu savam komandas biedram, saņēmu piespēli un līdu uz vārtiem, kur arī izdevās tikt pie precīza metiena.”

“Fiziski jūtamies labi, lai gan, protams, šajā spēlē spēki tika atstāti,” komentējot par izlietoto fizisko resursu pirmajā mačā un vienlaikus paturot prātā, ka rīt jau pusdienlaikā jātiekas ar pasaules čempioniem zviedriem, atzīst Krūmiņš. “Rīt jauna diena, darām visu lai atjaunotos un viss būs kārtībā. Savos klubos esam kārtīgi trenējušies un visu čempionātu būsim gatavi cīnīties.”

Apzinoties, ka arī mačā pret Zviedrijas valstsvienību latvieši nebūs favorītu statusā, Krūmiņš vēl pirms komandas sapulces, kurā treneri dos galvenos akcentus, kas jāizdara mačā, atzina, ka komanda noteikti centīsies aizvadīt kvalitatīvu florbolu 60 minūšu garumā, cenšoties turēties spēlē.

Latvijas izlase 2012. gada pasaules florbola čempionātu sāka ar 3:6 zaudējumu Čehijas izlasei, labākā spēlētāja balvu nopelnot trešo vārtu autoram Moricam Krūmiņam. Svētdien jau pulksten 13:00 Latvijas izlase dosies laukumā atkal, šoreiz lai spēlētu ar Zviedriju. Čempionāta ievadā zviedri ar rezultātu 19:4 saplosīja Vāciju, sarūpējot turnīra līdz šim lielāko sagrāvi.