Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Vīriešu izlasei pēdējā pārbaude Valmierā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vīriešu izlasei pēdējā pārbaude Valmierā
Klāvs Jansons
Foto: Floorball.lv

Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā šodien tiks aizvadīta noslēdzošā spēļu diena Četru nāciju florbola turnīrā un Latvijas vīriešu valstsvienība pulksten 12:15 sacentīsies ar Somijas U23 izlasi. Pirmajās divās spēlēs latvieši piedzīvojuši neveiksmes.

Latvijas izlase turnīra pirmajā dienā divas trešdaļas demonstrēja kvalitatīvu spēli, esot 5:1 vadībā pret Zviedrijas U23 izlasi. Tomēr pēdējā trešdaļa nebija tik sekmīga un desmit sekundes pirms pamatlaika beigām konkurenti panāca 7:7 neizšķirtu, vēlāk uzvarot arī pēcspēles metienu sērijā. Savukārt otrajā cīņā pret šveiciešiem Latvijas vīriešu izlase pēc divām trešdaļām atradās iedzinējos ar minimālo 1:2, taču atkal vājš bija spēles noslēdzošais periods, kurā konkurenti pārsvaru palielināja līdz četriem vārtiem un vien cīņas pirmspēdējā sekundē Krišjānis Tiltiņš vienus vārtus spēja atspēlēt. Pirmajās divās spēlēs Latvijas izlases rindās rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bijis Pēteris Trekše, bet pieci spēlētāji tikuši pie diviem rezultativitātes punktiem.

Tikmēr Somijas U23 izlase turnīru sāka ar 6:2 panākumu pār šveiciešiem, bet pēc tam ar sešiem gūtajiem vārtiem izrādījās par maz, lai tiktu pie panākuma duelī ar zviedriem, kuriem tika zaudēts ar rezultātu 6:9. Rezultatīvākais šajās spēlēs bijis Joakims Lunds, kura rēķinā 6 (4+2) rezultativitātes punkti. Jāpiezīmē, ka šajā Somijas izlases modelī iekļauti pieci spēlētāji no “Nokian KrP”, kuru rindās daudzas sezonas spēlē arī viens no pieredzējušākajiem Latvijas izlases aizsargiem Morics Krūmiņš. Tieši šī kluba florbolists Jona Rantala uzskatāms par lielāko zvaigzni, kas Somijas sastāvā atbraucis uz Valmieru. Pirmajās divās spēlēs viņa rēķinā 3 (2+1) rezultativitātes punkti.

Jāpiezīmē, ka jau pulksten 9:45 laukumā dosies Zviedrijas U23 un Šveices U23 izlases, lai cīnītos par uzvaru turnīrā.