Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvijas florbola izlase turnīra izskaņā piedzīvo neveiksmi pret somiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latvijas florbola izlase turnīra izskaņā piedzīvo neveiksmi pret somiem
Latvijas izlase
Foto: Floorball.lv

Latvijas vīriešu florbola valstsvienība ar 1:7 zaudējumu Somijas U23 izlasei noslēgusi dalību Četru nācīju florbola turnīrā Valmierā. Vienīgos vārtus Latvijas izlases labā guva Rolands Kovaļevskis, bet par labāko spēlētāju atzina Armandu Savinu.

Latvijas izlases vārtos cīņā ar Somijas U-23 izlasi devās Jānis Salcēvičs, kuram šī kļuva par otro spēli turnīrā. Pirmais uzbrucēju trijnieks bija palicis bez izmaiņām, bet viņiem aizsardzībā pievienojās Artūrs Jurševskis un Morics Krūmiņš, kuri pirms tam darbojās otrajā maiņā. Tagad otrajā maiņā spēlēja līdzšinējie pirmā pāra aizsargi Jānis Ragovskis un Armands Savins. Savukārt otrajā maiņā kā centra uzbrucējs darbojās Kevins Šmits, rezervē paliekot Oskaram Tūtānam. Visbeidzot, trešajā maiņā kopā ar Edgaru Puriņu un Tomu Bitmani darbojās Andrejs Šķerbergs, bet aizsardzībā Kārlis Petrovskis spēlēja pārī ar Matīsu Kristianu Morozovu.

Spēles pirmā trešdaļa aizritēja visnotaļ līdzvērtīgā cīņā bez daudz bīstamiem momentiem pie vienas vai otras komandas vārtiem. Perioda vidū Kevins Šmits nopelnīja divu minūšu noraidījumu un skaitliskā vairākuma beigās Markus Salmi ar tālu metienu atklāja rezultātu. Pēc dažām minūtēm uz Latvijas izlases vārtiem tika nozīmēts soda metiens, bet somu lielākā zvaigzne Jona Rantala nespēja pārspētu Markusu Plūdumu, kurš uz šo epizodi bija devies vārtos. Neskatoties uz to, līdz pārtraukumam somiem izdevās tikt pie otrajiem vārtiem, kad Salmi 13 sekundes pirms perioda beigām realizēja izgājienu vienatnē pret Salcēviču.

Otrajā trešdaļā bija spēlētas nepilnas piecas minūtes, kad Šmits nopelnīja vēl vienu noraidījumu un somiem atkal vairākuma izskaņā izdevās tikt pie rezultatīva metiena, kad Jūso Keskinens ar velkošu raidījumu panāca 3:0. Arī latvieši perioda vidū ieguva tiesības spēlēt formātā piecatā pret četriem un mūsu izlases spēlētājiem bija nepieciešamas vien 23 sekundes, lai Rolands Kovaļevskis panāktu 1:3. Tikuši pie pirmā vārtu guvuma, latvieši izveidoja vēl vairākas lieliskas vārtu gūšanas iespējas, kuras gan palika neizmantotas. Savukārt Artūra Jurševska divu minūšu sods ofensīvu nedaudz slāpēja. Šoreiz mazākumu izdevās izturēt, taču spēki bija atstājuši latviešu florbolistus, neizdevās tikt pie bumbiņas un jau vienādos sastāvos Joakims Lunds panāca 4:1 Somijas U-23 izlases labā. Pie šāda rezultāta komandas arī devās pēdējā pārtraukumā.

Trešās spēles trešdaļas latviešiem nebija sekmīgas pret zviedriem un šveiciešiem un diemžēl arī mačā ar somiem pēdējā nogrieznī neizdevās kaut ko vērst par labu. Jau 26. sekundē Lunds izgājienā pret Salcēviču panāca 5:1, bet pēc pāris minūtē Keskinens vārtu guvumā pārvērta kārtējo Latvijas izlases noraidījumu. Cīņas turpinājumā latviešiem arī bija iespējas teju četras minūtes pēc kārtas spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču pie precīza metiena tā arī neizdevās tikt. Kad līdz cīņas beigām atlika divas minūtes, Antons Rots guva vēl vienus vārtus izgājienā pret Salcēviču, uzstādot beigu rezultātu – 7:1 Somijas izlases labā.

Līdz ar to somi uzvarēja ne vien šajā spēlē, bet arī visā turnīrā, izcīnot sešus punktus. Tikpat punktu arī šveiciešiem, taču somi bija pārāki savstarpējā spēlē. Trešo vietu ar pieciem punktiem izcīnīja zviedri, bet latviešiem viens izcīnīts punkts un ceturtā vieta turnīrā.

Pēdējā spēlē par labāko spēlētāju Latvijas valstsvienībā atzina Armandu Savinu.

     [+] [-]

, 2021-09-05 15:48, pirms 3 gadiem
Izskatās, ka vēl nav dukas. Ar katru spēli sliktāk, plus visu spēļu 3. periodi švaki. Bet nu tas viss labojams, tik jāstrādā.