Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Slovākija pēdējā minūtē izrauj neizšķirtu pret Igauniju, somi grauj krievus

Slovākija pēdējā minūtē izrauj neizšķirtu pret Igauniju, somi grauj krievus
Igaunijas florbolistiem neizdevās nodrošināt vietu ceturtdaļfinālā;
Foto: wfc2012.ch/

Trešā diena pasaules čempionātā florbolā sākusies ar D grupas līderu Somijas izlases sagrāvi pār Krieviju ar 16:1, bet A grupā ar rezultātu 4:4 noslēdzās Slovākijas un Igaunijas spēle.

A grupa, 3. decembris

Slovāki 41 sekundi pirms beigām atspēlējas un turpina cīņu par ceturtdaļfinālu

Šodien florbola čempionāta A grupas 1. spēlē tikās Igaunija un Slovākija. Šī mača likme bija ļoti augsta, jo igauņu uzvaras gadījumā praktiski tiktu nodrošināta vieta labāko astotniekā, bet slovākiem šis panākums bija ļoti svarīgs, lai cerības par augstām vietām nebūtu zaudētas.

Spēle iesākās ļoti strauji - 5. sekundē čempionāta ātrākos vārtus guva slovāku uzbrucējs Peters Sobičs. Emociju uzplūdā Slovākijas florbolisti turpināja agresīvi uzbrukt un 9. minūtē nopelnīja iespēju spēlēt vairākumā. Vairākuma brigādei bija nepieciešama minūte, lai rezultātu dubultotu - 2:0. Igaunijas izlase izskatījās kā saņēmuši aukstu dušu. Līdz perioda beigām viņi nespēja saņemties un zaudēja vēl vienus vārtus, pēc 20 nospēlētām minūtēm jau 3:0.

Tā vien šķiet, ka pārtraukumā igauņu galvenais treneris Antila spēlētājiem veltīja kādu ”biezāku” vārdu, jo otrajā periodā komanda atdzīvojās. Otrās trešdaļas 3. minūtē igauņi atver savu kontu, rezultāts 3:1. Paiet vēl trīs minūtes un komandai izdodas vēl viens rezultatīvs uzbrukums, bet rezultāta starpība sarūk līdz minimumam. Perioda izskaņā mūsu kaimiņiem iespēja spēlēt vairākumā, kas 29 sekundes līdz perioda izskaņai tiek realizēts, un rezultāts jau neizšķirts 3:3.

Izšķirošajā spēles nogrieznī risinās līdzīga cīņa. Iespējas ir abām komandām, taču klibo realizācija. Teju divas minūtes līdz mača noslēgumam (57:43) igauņi pirmo reizi izvirzās un domās jau notic panākumam, par ko bargi liek samaksāt slovāki. 41 sekundi līdz spēles beigām Peters Heles izlīdzina rezultātu. Līdz mača beigām rezultāts nemainījās un katra komanda izcīnīja pa vienam punktam. Iespējas iekļūt starp astoņām labākajām pasaules izlasēm saglabā abas komandas.

A grupas turnīra tabula

V.KomandaS.Vārtu att.P.
1.Igaunija217:63
2.Šveice18:42
3.Slovākija28:121
4.Singapūra12:130

B grupa. 3. decembris

Pastarīšu cīņā poļi apspēlē ungārus

Abām komandām šī bija jau trešā spēle turnīrā, taču jau pirms tās bija skaidrs, ka komandas ceturtdaļfinālā nav iekļuvušas. Uzvarētāja noteikšana vairāk bija principiāla, kura no komandām grupu turnīru noslēgs uz pozitīvas nots un trešo vietu tabulā.

Spēles pirmo periodu veiksmīgāk aizvadīja Polijas florbolisti un panāca vadību ar 2:0. Otrā perioda pirmā daļa veiksmīgāk izvērtās ungāriem. 25. minūtē viņi nopelna iespēju spēlēt vairākumā, ko veiksmīgi izmanto Ungārijas izlases spēlētājs Caba Pašāks, samazinot rezultāta starpību. Tuvojoties perioda izskaņai, veiksmīgas individuālās prasmes demonstrē poļu uzbrucējs Adamčaks un vēlreiz panāk divu vārtu pārsvaru - 3:1.

Spēlēs pēdējās 20 minūtēs Ungārijas valstsvienība darīja visu, lai atspēlētos, taču līdz vārtu guvumam tā arī nespēja tikt. Astoņas minūtes pirms mača noslēguma poļi vēlreiz liek kapitulēt Ungārijas vārtsargam. Spēles beigās ungāri gāja uz visu banku un nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr risks neattaisnojās un poļiem 5. vārti.

Par spēles labāko spēlētāju Ungārijas komandā tika atzīts otro vārtu autors Kristians Kapecs. Uzvarētāju labākā spēlētāja gods Mihalam Dziurdzikam, kurš kontā vārti un rezultatīva piespēle.

B grupas turnīra tabula

V.KomandaS.Vārtu att.P.
1.Zviedrija247:54
2.Norvēģija224:54
3.Polija310:322
4.Ungārija37:460

D grupa, 3. decembris

Krieviem nav argumentu spēlē pret Somiju

Jau sākot ar spēles pirmajām minūtēm somu dominance ir jūtama, jo pirmo piecu minūšu laikā trīs vārtu guvumi. Krievijas florbolisti izskatījās bezpalīdzīgi un visa perioda laikā izdarīja tikai divus metienus pa pretinieka vārtiem. Pēc pirmā perioda rezultāts 8:0 un no dienaskārtības atcelti jautājumi par uzvarētāju.

Arī otrajā periodā somi turpināja uguņot, gūstot sešus vārtus. Spēles 29. minūtē Krievijas izlases spēlētājs Aleksandrs Latukins gūs goda vārtus, taču ar to arī krievu prieki bija galā. Pēc otrā perioda rezultāts jau graujošs – 14:1.

Spēles beigas noritēja atklātā spēlē, taču abos galos veiksmīgāki bija komandu vārtsargi, īpaši Krievijas valstsvienībā uz maiņu nākušais Ivans Ponanarjevs. Pēc nospēlētām 60 minūtēm tablo vēstīja graujošo 16:1.

Vācieši piesakās uz vietu astotniekā

Šodien savā starpā tikās Vācijas un Kanādas izlases, lai cīnītos par pirmo panākumu šajā čempionātā. Pirms mača izteikti favorīti bija vācieši, to apliecinot arī spēlē.

D grupas turnīra tabula

V.KomandaS.Vārtu att.P.
1.Somija226:24
2.Vācija211:122
3.Krievija214:222
4.Kanāda28:230

Izmantotie resursi:
IFF
World Floorball Championship

     [+] [-]

, 2012-12-04 18:58, pirms 12 gadiem
nja somi labi uzvilka krievus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-12-04 19:27, pirms 12 gadiem
fasans rakstīja: LTV7 20:25 florbola mačs Latvija-Čehija, 22:55 VEF-Dragon un vispār nerādīs Ventspils-Pynto. Vefiņš dusmīgs paliks jo florbols ir svarīgāks nekā viņu spēle pret vāciešiem. Ceru ka Latvija sagādās pārsteigumu un uzvarēs Čehiju piemēram tāpat kā somi krievus sasita lupatās.
man žēl tie cilvēki, kuri seko līdz tam nigeru sporta veidam. pat par sporta veidu to nevar nosaukt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja