Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Zināms florbola izlases sastāvs PČ kvalifikācijas turnīram

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Zināms florbola izlases sastāvs PČ kvalifikācijas turnīram
Florbola izlase. Foto: LFS

Latvijas vīriešu florbola izlases galvenais treneris Heiki Lūkonens nosaucis 20 spēlētāju sastāvu, kas no 31. janvāra līdz 3. februārim pārstāvēs mūsu valsti pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā Liepājā, cīnoties par ceļazīmi uz finālturnīru, kas šī gada decembrī norisināsies Zviedrijas pilsētā Malmē.

Somu speciālists Lūkonens valstsvienības sastāvā ir iekļāvis divus vārtsargus, sešus aizsargus un divpadsmit uzbrucējus. Astoņi florbolisti ikdienā spēlē ārvalstu klubos, bet divpadsmit nāk no ELVI florbola līgas komandām. Vislielākā pārstāvniecība ir no "FS Masters/Ulbroka" un "Talsu NSS/Krauzers" - pa trim spēlētājiem. Pa diviem florbolistiem būs no Kocēnu "Rubenes" un Cēsu "Lekringa", bet pa vienam no "Lielvārde/FatPipe" un "FBK Valmiera/Betsafe". No astoņiem "ārzemniekiem" pieci pārstāv Somijas komandas, divi - Zviedrijas, bet viens - Šveices.

Izlases galvenais treneris Heiki Lūkonens pirms kvalifikācijas turnīra ir noskaņots kaujinieciski: "Ļoti gaidu šo turnīru, kas notiks mūsu mājās. Latvijas klubi ir ieguldījuši lielas pūles spēlētāju audzināšanā un tas mums radīja iespēju izvēlēties kvalitatīvus florbolistus no plaša kandidātu loka. Mūsu uzdevums ir parūpēties par to, lai indivīdi kļūtu par komandu un katrs spētu likt lietā savas stiprās puses, izkopjot izcilības kultūru, ko mēs esam radījuši Latvijas izlasē. Mums pretī stāsies interesanti pretinieki, un es ceru uz skaļu un daudzbalsīgu atbalstu no Latvijas faniem. Tiekamies Liepājā! Bez cīņas nav uzvaras!"

Latvijas vīriešu izlases sastāvs:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsPoz.Komanda
1.Pontus ZarinsVKarlstad IBF (Zviedrija)
2.Markuss PlūdumsVLekrings
3.Rolands KovaļevskisUFS Masters/Ulbroka
4.Pēteris TrekšeUTPS (Somija)
5.Krišjānis TiltiņšUFBC Turku (Somija)
6.Gustavs GriezītisAFBC Turku (Somija)
7.Jānis RagovskisATalsu NSS/Krauzers
8.Edgars PuriņšULekrings
9.Artis RaitumsUTalsu NSS/Krauzers
10.Jorens MalkavsUNokian KrP (Somija)
11.Markuss DumpisAWestend Indians (Somija)
12.Toms AkmeņlauksUTalsu NSS/Krauzers
13.Matīss CelmsURubene
14.Toms BitmanisUFS Masters/Ulbroka
15.Daniels Jānis AnisUUHC Uster (Šveice)
16.Rūdolfs VilmanisAFS Masters/Ulbroka
17.Morics KrūmiņšAWarberg IC (Zviedrija)
18.Jēkabs KeišsURubene
19.Ralfs Matīss BalodisAFBK Valmiera/Betsafe
20.Juris Sandis JēgersULielvārde/FatPipe

Ir nosaukti arī desmit rezervisti, kuri savainojumu vai veselības problēmu gadījumā varēs aizstāt kādu no pamatsastāva: Sandijs Gabriels Siliņš ("Talsu NSS/Krauzers"), Ralfs Polis ("SOKOLI Pardubice", Čehija), Armands Savins ("Lielvārde/FatPipe"), Roberts Trepšs ("Rubene"), Kārlis Bitmanis ("Rubene"), Kristers Tiltiņš ("Irlava"), Bruno Beķeris ("Lekrings"), Arvis Kārkliņš ("FBK Valmiera/Betsafe"), Markuss Januševskis ("Ķekava/RB&B"), Mārtiņš Broks ("FBK Valmiera/Betsafe").

Galvenais treneris: Heiki Lūkonens
Treneris: Henrī Luoma
Treneris: Aigars Belasovs
Vārtsargu treneris: Jānis Salcevičs
Fiziskās sagatavotības treneris: Mikus Embrekts
Mediķe: Lilita Lazdiņa
Izlases menedžere: Annija Andrejsone
Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Latvijas izlase spēlēs EUR 1 turnīrā Liepājā un mūsu tiešie pretinieki A apakšgrupā būs Vācijas, Islandes un Lihtenšteinas florbolisti, bet B grupā sacentīsies Somijas, Igaunijas, Francijas un Nīderlandes valstsvienības. Ceļazīmes uz finālturnīru iegūs četras komandas.

Mūsu komandas spēļu kalendārs Liepājas Olimpiskajā centrā:

31. janvāris, 19.00, Latvija - Lihtenšteina
1. februāris, 19.00, Latvija - Vācija
2. februāris, 19.00, Latvija - Islande
3. februāris, spēle par vietu

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

  -1 [+] [-]

, 2024-01-04 14:34, pirms 9 mēnešiem
Nezinu, jūtu būs kā parasti, nāks pretī skandināvi būs 2:14

     [+] [-]

, 2024-01-04 23:20, pirms 9 mēnešiem
Neko labu par vietējo līgu tas neliecina, ka spēlējošie Talsu treneri joprojām izlasē ir neaizvietojami. Tajā pašā laikā Kalnietis no Talsiem nav pat starp rezervistiem. Rubene ir Elvi līgas līderi, bet izlasē to nemana. Domāju, somu treneri mūsu līmeni var celt nevis trenējot izlasi, bet jāiet zemāk - Latvijas klubus. Bet tur nav naudas. Vai izlases treneris notur seminārus Latvijas klubu treneriem? Ko viens divi izlases spēlētāji var ienest savā klubā?