Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Morica Krūmiņa pārstāvētajai komandai zaudējums Somijas kausa finālā

Jēkabs Kārlis Gibeiko
Jēkabs Kārlis Gibeiko

Morica Krūmiņa pārstāvētajai komandai zaudējums Somijas kausa finālā
Seinejoki SPV svin otro Somijas kausa titulu kluba vēsturē. Foto: Juhani Järvenpää

Par šīs sezonas Somijas kausa ieguvējiem florbolā vakar kļuva Seinejoki SPV vienība, finālmačā atspēlējoties no trīs vārtu deficīta un ar 6:5 pārspējot latviešu florbolista Morica Krūmiņa pārstāvēto "Nokian KrP" vienību.

Latvijas izlases aizsargs Morics Krūmiņš kā ierasts spēli uzsāka pirmajā maiņā, taču ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. "Hat-trick" un vienu rezultatīvu piespēli Krūmiņa vienībā guva pieredzes bagātais pasaules čempions Henri Johansons, tomēr ar to bija par maz, lai svinētu uzvaru. Lai gan otrā perioda vidū "Nokian KrP" pārsvars sasniedza trīs vārtus (4:1), pretinieki ļoti īsā laika periodā atspēlēja šo deficītu, otro trešdaļu noslēdzot tikai ar vienu vārtu starpību. Trešajā trešdaļā ar vārtiem izcēlās Āpo Lokasāri, Henri Urmass un Jari Hankio, tādējādi nodrošinot iespaidīgu atspēlēšanos. Lielisku spēli SPV rindās aizvadīja 35 gadus vecais somu veterāns Sami Koski, kurš izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm.

"Šī bija patiešām lieliska nedēļa mūsu komandai. Daudzi cilvēki palīdzēja izšķirošajos brīžos, un esmu ļoti pateicīgs saviem komandas biedriem," pēc titula izcīnīšanas sacīja Koski. Savukārt "Nokian KrP" galvenais treneris Jarmo Harma pēc zaudējuma bija neapmierināts, taču spēja novērtēt pretinieku sniegumu: "Šī bija lieliska florbola spēle un noteikti cienīga kausa finālmačam. SPV teicami parādīja, cik veiksmīgi viņi spēj pabeigt spēles. Noteikti nedrīkstējām izlaist 4:1 pārsvaru."

"Nokian KrP" komandai šis bija ne vien otrais Somijas kausa fināls pēc kārtas, bet arī otrais kluba vēsturē. Pagājušajā gadā tas ar 2:10 kapitulēja Tamperes "Classic" vienībai. Uzvarēdami šajā finālmačā, SPV pārtrauca pēdējo trīs sezonu "Classic" dominanci. Iepriekš šī komanda finālu Somijas kausā bija sasniegusi 2011. gadā, kad pārspēja Tamperes "Ilves", tādējādi šoreiz izcīnīja otro Somijas kausu kluba vēsturē.

Izmantotie resursi:
yle.fi
salibandy.fi