Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Čehijā atsākas izslēgšanas cīņas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čehijā atsākas izslēgšanas cīņas
"1.SC Tempish Vitokvice"
Foto: Lukáš Zetek, Florbal Vítkovice

Ar pusfināla spēlēm atsākušās spēles Čehijas florbola Superlīgā. Pirmajās spēlēs pie panākumiem tika abas regulārās sezonas vadošās komandas.

Pirms laba laika tika aizvadītas ceturtdaļfinālu sērijas un divas vadošās komandas gana pārliecinoši iekļuva pusfinālā, savukārt trešā un ceturtā spēcīgākā komanda pēc priekšsacīkstēm nespēja tikt tālāk par pirmo izslēgšanas turnīra barjeru.

Pirmajā mačā starp bijušo Daniela Aņa pārstāvēto “1. SC Tempish Vitkovice” un “Acema Sparta Praha” komandām uz pirmo mājinieku vārtu guvumu viesi prata atbildēt ar to pašu, bet turinājumā līdz pārtraukumam Ostravas komanda spēja panākt vērā ņemamu 5:1 vadību. Mača turpinājumā Prāgas komanda centās tuvoties rezultātā, taču viegli tas nebija. Pirmās spēles pamatlaika pēdējā minūtē Matejs Pruners spēja pietuvināt “Sparta” komandu līdz minimumam, taču “Vitkovice” tika pie 7:6 uzvaras, tādējādi sperot pirmo no četriem soļiem pretim lielajam finālam. Lukašs Hajeks uzvarētāju komandā guva vienus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Tikmēr viesu komandā Dominiks Benešs guva vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles.

Krietni savādāk rezultāts attīstījās starp regulārās sezonas uzvarētājiem “Florbal Mlada Boleslav” un “FatPipe Florbal Chodov”, kur mājinieki pēc pirmā perioda bija nonākuši negaidīti sarežģītā situācijā, esot iedzinējos ar 0:3. Ar diviem ātriem vārtu guvumiem mājinieki atjaunoja intrigu, taču arī uz pēdējo spēles nogriezni ar minimālu 4:3 pārsvaru vadībā varēja doties viesi. Pēdējā trešdaļā laukuma saimnieki sāka darboties krietni aktīvāk jau ceturtajā minūtē pēc Daniela Šebeka vārtu guva pirmo reizi spēlē izvirzoties vadībā. Mača turpinājumā pārsvars tika pieaudzēts līdz 7:4, bet mača izskaņā Mareks Vavra vispirms guva vārtus viesiem, spēlējot bez vārtsarga, savukārt pēdējā minūtē Jirži Kurnejs ieraidīja bumbiņu pretinieku tukšajos vārtos, tādējādi uzstādot cīņas beigu rezultātu 8:5 “Mlada Boleslav” labā, kas dod 1:0 vadību arī visā sērijā. Kurnejs šajā spēlē atzīmējās ar trim precīziem metieniem un vienu rezultatīvu piespēli, bet zaudētājiem rezultatīvākais bija Davis Horkijs, kuram trīs piespēles.