Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Čehijā izslēgšanas turnīrs sākas ar diviem mājinieku zaudējumiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čehijā izslēgšanas turnīrs sākas ar diviem mājinieku zaudējumiem
Milans Garčars (ACEMA Sparta Praha)
Foto: ACEMA Sparta Praha

Izslēgšanas spēļu turnīrs sācies arī Čehijas spēcīgākajā florbola līgā. Turnīra divas galvenās favorītes sāka ar pārliecinošām uzvarām mājās, bet trešā un ceturtā labākā vienība jau pēc pirmā mača zaudējusi mājas spēļu priekšrocību.

Prāgas derbijs sākas ar aizraujošu spēli

Vienā no pāriem savā starpā satikušies divi Prāgas klubi ar ambiciozu nākotni - “Tratran Teka Strešovice”, kas finišēja ceturtajā vietā, spēkojas ar “ACEMA Sparta Praha”, kuri regulārajā sezonā ierindojās sestajā vietā. Pirmajā mačā mājas spēļu priekšrocība bija “Tatran”, bet komandas pamīšu pārņēma vadību spēlē un uzvarētājs nebija zināms līdz pat spēles beigām. Beigās par uzvaras vārtu autoru kļuva Mikulašs Krbečs, kurš raidīja bumbiņu vārtos no nulles grādu leņķa, trāpot pa mājinieku aizsarga kāju, bumbiņai tādējādi atrodot ceļu vārtos. Mača izskaņā “Sparta” vēl realizēja soda metienu, tādējādi tiekot pie 7:5 uzvaras, kas ļāvis izvirzīties vadībā sērijā.

Arī otrā Prāgas pilsētas duelī uzvar nominālie viesi

Regulāro sezonu trešajā vietā noslēdza “FbŠ Bohemians” komanda no Prāgas, bet viņi sev pretiniekos neizvēlējās regulārās sezonas sesto labāko komandu “Sparta” no Prāgas, bet gan piektajā vietā finišējušo citu galvaspilsētas komandu “Florbal Chodov”. Divi vārtu guvumi Daniela Eremjaša personā spēles pirmajā daļā ļāva vadības grožus pārņem “Chodov” komandai, tomēr pirmais periods noslēdzās ar rezultatīvu neizšķirtu 3:3. Pēc otrās trešdaļas “Chodov” bija iekrājuši minimālu pārsvaru, bet ļoti svarīgs mirklis bija pie rezultāta 7:5, kad viesu vārtsargs Vojcehs Šimuneks paspēja nofiksēt bumbiņu uz pašas vārtu līnijas. Drīz pēc tam divas bumbiņas mājinieku cietoksnī ieraidīja Petrs Majers, ļaujot “Chodov” vienībai triumfēt ar rezultātu 9:5.

Bijušais Aņa klubs sāk ar komfortablu uzvaru

Ceturtdaļfinālu sērijās ir izveidojušies ne vien divi Prāgas derbiji, bet arī Ostravas divcīņa, kuras pirmajā mačā par favorītiem uzskatāmi “1.SC Tempish Vitkovice” pirmajā spēlē savās mājās ar rezultātu 7:4 apspēlēja “FBC ČPP Ostrava”. Mājinieki sāka ar diviem ātriem vārtu guvumiem, bet līdz pārtraukumam viesi vienus vārtus prata atspēlēt. Kopumā fiziskā spēlē labāk jutās bijušais Daniela Aņa pārstāvētais “Vitkovice” klubs, kas panāca 5:1 vadību. Trešajā periodā “Ostrava” centās atspēlēties, iegūstot arī lielo vairākumu piecatā pret trijiem. Tika mainīts arī vārtsargs pret sesto laukuma spēlētāju, kā rezultātā viesiem bija pat trīs spēlētāju pārsvars laukumā. Tomēr “Vitkovice” kopumā sekmīgi aizvadīja spēles izskaņu, nosargājot gana solīdu pārsvaru.

Regulārās sezonas uzvarētāji svin graujošu panākumu

Ja pilsētu derbiji izvērtās visnotaļ saistošās cīņās, tad spēlē starp regulārās sezonas uzvarētājiem “Mlada Boleslav” un “Black Angels”, kuri kā pēdējie iekļuva izslēgšanas turnīrā, pirmā spēle neradīja intrigu. Cīņā kopumā gūti 22 vārti, lauvas tiesu no tiem sametot mājiniekiem, kuri uzvarēja ar rezultātu 16:6. Mača ievadā Prāgas “melnajiem enģeļiem” bija pāris labas iespējas, kuras realizējot varētu mēģināt aizķerties spēlē. Tās palika neizmantotas, kā rezultātā pēc pirmā perioda favorīti bija vadībā ar 4:0, turpinājumā tikai palielinot savu pārsvaru. Čehijas izlases florbolists Jirži Kernijs šajā spēlē atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Visos pāros sērijas otrās spēles paredzētas 28. martā.

Čehijas florbola Superlīga

“Predvyber.CZ Floorball MB” (#1) - “Black Angels” (#8)

Spēles #RezultātsSērijā
1.27.03.16:6 (4:0; 5:3; 7:3)1:0
2.28.03.
3.
4.
5.
6.
7.

“1. SC TEMPISH Vitkovice” (#2) - “FBC ČPP Ostrava” (#7)

Spēles #RezultātsSērijā
1.27.03.7:4 (2:1; 3:1; 2:2)1:0
2.28.03.
3.
4.
5.
6.
7.

“FbŠ Bohemians” (#3) - “FAT PIPE Floorball Chodov” (#5)

Spēles #RezultātsSērijā
1.27.03.5:9 (3:3; 2:3; 0:3)0:1
2.28.03.
3.
4.
5.
6.

7., ,,

“Tatran Teka Strešovice” (#4) - “ACEMA Sparta Prague” (#6)

Spēles #RezultātsSērija
1.27.03.5:7 (1:2; 2:1; 2:4)0:1
2.28.03.
3.
4.
5.
6.
7.