Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Šodien Valmierā Eiropas Čempionvienību kausa izcīņas fināli

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Šodien Valmierā Eiropas Čempionvienību kausa izcīņas fināli
Vai Šveices piraņjām izdosies iekost arī zviedrietēm?
Foto: Ritvars Raits

Šodien Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā, notiks Eiropas čempionvienību kausa izcīņas finālturnīra izšķirošās spēles. Sieviešu komandu finālā tiksies Zviedrijas "IKSU" un Šveices "Piranha Chur", bet vīru finālā – Čehijas "1.SC WOOW Vitkovice" un Zviedrijas "Storvreta IBK". Pirms tam tiks sadalīti kausi par 3. vietu.

Pulksten 9 spēlē par 3. vietu sieviešu turnīrā laukumā dosies šveiciešu "Red Ants Rychenberg" un somu "SC Classic". Vakar pusfinālā Šveices komanda lika panervozēt titulētajai "IKSU", otrā perioda sākumā izvirzoties vadībā ar 3:1, bet visā mačā piekāpjoties tikai ar 5:6. Savukārt somietes salūza spēlē pret piraņjām - būdamas vadībā ar 6:4, pēdējā trešdaļā viņas pilnībā atdeva spēles iniciatīvu, ļaujot pretiniecēm panākt izlīdzinājumu, bet papildlaikā piedzīvoja loģisku zaudējumu ar 6:7.

Pulksten 12 sāksies vīru turnīra mazais fināls, kurā nūjas krustos somu "SSV" un norvēģu "Tunet IBK". Somijas čempioni vakardienas spēlē ar zviedru "Storvreta IBK" pēdējā perioda sākumā bija izvirzījušies vadībā ar 3:2, taču piedzīvoja sāpīgu neveiksmi ar 3:4. Norvēģi spēlē ar "1.SC WOOW Vitkovice" noteikti nebija favorītu lomā, taču cīnījās azartiski un salūza vien pēdējā trešdaļā, visā mačā zaudējot ar 2:6.

Pulksten 15 paredzēts lielas fināls sieviešu komandām, kurā tiksies "IKSU" no Zviedrijas un Šveices "Piranha Chur". Gan zviedrietes, gan šveicietes līdzšinējās spēlēs izcīnījušas tikai uzvaras. "IKSU" apakšgrupas spēlē tikās arī ar mūsu "Rubeni", ko pārspēja ar 7:0, kas, ņemot vērā abu komandu atšķirīgo meistarības līmeni, Latvijas čempionēm bija labs rezultāts. Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā 5. – 8. vietu ar 8 (3+5) punktiem dala "IKSU" uzbrucēja Andrea Gidlunda un "Piranha Chur" spēlētājas Mirca Anderegga un Korina Rūttimana.

Pulksten 18 lielajā vīriešu komandu finālā piedalīsies zviedru "Storvreta IBK" un čehu "1.SC WOOW Vitkovice". Zviedri nepārliecinoši aizvadīja apakšgrupas spēles, kur tikai ar 5:4 pārspēja Šveices "SV Wiler-Ersigen", ar 15:5 sagrāva pastarīšus – igauņu "SK Augur", bet ar 6:7 piekāpās šodienas pretiniekiem – Čehijas čempioniem. Savukārt čehi līdz šim nav zaudējuši nevienā spēlē – viņu kontā vēl uzvara pār igauņiem ar 8:3 un neizšķirts mačā ar šveiciešiem (2:2). Rezultatīvāko saraksta otro vietu ieņem čehs Milans Tomašiks ar 10 (3+7) punktiem, bet no zviedriem līdz šim vislabāk veicies Henrikam Stenbergam, kuram 8 (5+3) punkti un dalīta 5. vieta.

Sieviešu komandas "Rubene" galvenais treneris Jānis Dainis prognozēja, ka abos finālos triumfēs zviedru komandas. "RTU/Inspecta" galvenais treneris Gints Bikars līdz varkardienai esot bijis pārliecināts, ka vīriešu finālā uzvarēs somu "SSV", bet, tā kā somi finālā neiekļuva, priekšroku atdeva zviedru "Storvreta IBK", paredzēdams, ka viņi otrreiz neatļausies zaudēt čehiem. No sieviešu komandu fināla Bikars cer sagaidīt pārsteigumu - Šveices "Piranha Chur" uzvaru.

Dienas biļete uz visām četrām spēlēm maksā 3 latus. Ja kādam līdzjutējam nav iespējas augstākās kvalitātes florbola spēles apmeklēt klātienē, tās visas varēs redzēt arī internetā video tiešraidēs: EFC 2010

Izmantotie resursi:
EFC 2010 | Sākums

Vai zviedru komandām izdosies izdosies izcīnīt čempionu kausus?

  • 10

  • 3

  • 0

  • 1


     [+] [-]

, 2010-10-09 12:48, pirms 14 gadiem
Uz visu dienu tikai trīs lati? Žēl, ka tik tālu..
Varbūt, kāds paķers no Rīgas? (- raksta PM)
Uz lielajiem fināliem vēl var paspēt!