Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Floorball Koniz” otro reizi triumfē Šveices čempionātā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Floorball Koniz” otro reizi triumfē Šveices čempionātā
"Floorball Koniz"

Par Šveices NLA florbola līgas čempioniem kļuvuši “Floorball Koniz” florbolisti, kas Superfināla cīņā aizraujošā, bet nerezultatīvā spēlē ar 3:2 apspēlēja titulētos “SV Wiler-Ersigen”.

Regulārajā sezonā “Floorball Koniz” ierindojās trešajā vietā, kamēr “SV Wiler-Ersigen”, kas ir titulētākā florbola komanda Šveicē, finišēja tikai ceturtajā pozīcijā. Neskatoties uz to, abas vienības spēja pusfināla sērijas tikt galā ar rangā augstāk stāvošajām vienībām un sasniegt izšķirošo spēli, kas tika aizvadīta Vintertūrā “AXA Arena” sporta hallē. Uz spēli tika atļauts ierasties arī 50 līdzjutējiem, kuri jau pēc 39 sekundēm bija liecinieki pirmajam vārtu guvumam, kad “Floorball Koniz” vienību vadībā izvirzīja Stefans Hucli. Astoņas minūtes vēlāk Marko Luiss rezultātu spēja izlīdzināt, bet jau pēc trim minūtēm pieredzējušais Manuels Engels atjaunoja vadību “Floorball Koniz”. Ne bez veiksmes palīdzības ļoti ātri viņiem izdevās tikt arī pie trešā vārtu guvuma, kad bumbiņa atrada ceļu konkurentu vārtos no viņu pašu kājas - 3:1 “Floorball Koniz” vadība pēc 20 nospēlētām minūtēm.

Pēc pārtraukuma no šī rezultatīvā florbola vairs nekas nebija palicis pāri, jo otrajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti, kad skaitlisko vairākumu vārtu guvumā prata pārvērst Tatu Vānanens, rezultātu sadeldējot līdz minimumam. Bija grūti iedomāties, ka tie tā arī izrādīsies pēdējie vārti šajā finālspēlē, taču tā tas tiešām notika un ‘Floorball Koniz” nosargāja minimālo 3:2 uzvaru, otro reizi vēsturē kļūstot par Šveices čempioniem. Iepriekš titulu viņiem bija izdevies izcīnīt 2018. gadā.

Izcīnītais tituls ļāvis nodrošināt līdzdalību 2022. gada Čempionu kausa izcīņā.

Šveices NLA florbola čempionāts, fināls

“Floorball Koniz” - “SV Wiler-Ersigen” 3:2 (3:1, 0:1, 0:0)