Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Pusfinālus ar uzvarām sāk “Wiler” un “Malans”

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pusfinālus ar uzvarām sāk “Wiler” un “Malans”
"SV Wiler-Ersigen"
Foto: Swiss Unihockey

Šveices NLA florbola čempionātā sākušās pusfinālu sērijas. Ja “UHC Alligator Malans” 7:5 uzvara mājās pār “Floorball Koniz” nav uzskatāms par pārsteigumu, tad “SV Wiler-Ersigen" graujošais 8:2 triumfs izbraukumā pār “Grasshoppers” par tādu var tikt uzskatīts.

“Wiler” startē negaidīti pārliecinoši

Regulārās sezonas uzvarētāji “Grasshoppers Club Zurich” ceturtdaļfināla sēriju sāka ar zaudējumu pret “Waldkirch St.Gallen”, bet pēc tam uzvarēja četros mačos pēc kārtas. Pusfinālā viņiem jātiekas ar regulārās sezonas ceturto labāko komandu un pašreizējiem valsts čempioniem “SV Wiler-Ersigen", kuri ceturtdaļfinālā aizvadīja maksimālo spēļu skaitu, lai tiktu galā ar “Zug United”. Šoreiz cīņas pirmā trešdaļa aizritēja vārtsargu zīmē, kā rezultātā uz tablo palika divas nulles. Līdz pirmajam vārtu guvumam bija jāgaida 25 minūtes, kad rezultātu atklāja zināmais somu leģionārs Jonas Pulsī, vadībā izvirzot viesus. Trešdaļas turpinājumā viesi divas reizes izmantoja skaitlisko vairākumu, pārsvaru pieaudzējot jau līdz 3:0. Mājinieki pie pirmā vārtu guvuma tika vien 44. Minūtē, izceļoties Tobiasam Helleram. Prieki gan ilga tikai 25 sekundes, kad trīs vārtu pārsvaru atjaunoja vēl viens somu leģionārs Tātu Vānanens. Šis vārtu guvums praktiski salauza mājinieku pretestību un mača turpinājumā viesu pārsvars pieauga pat līdz 8:1 un tikai pēdējā minūtē Paulo Rīdi vienus spēja atspēlēt. Līdz ar to titulētākā Šveices vienība svinēja pārliecinošu uzvaru un izvirzījās vadībā šajā sērijā. Jāpiezīmē, ka regulārajā sezonā abas savstarpējās spēles noslēdzās papildlaikā, tādēļ tik pārliecinošais “Wiler” triumfs ir vēl jo negaidītāks.

“Alligators” startē pārliecinoši

Aizraujošāka cīņa visa mača gaitā izvērtās starp regulārās sezonas otro un trešo labāko komandu jeb “UHC Alligator Malans” un “Floorbal Koniz”. Viesi no Bernes sāka vareni, septiņu minūšu laikā panākot divu vārtu pārsvaru, taču drīz vien mājinieki bija atspēlējušies. Otrajā trešdaļā uz viesu vieniem vārtiem mājinieki atbildēja ar to pašu, bet perioda izskaņā Bernes komanda bija iekrājusi jau komfortablu 5:3 vadību. Tomēr ar to izrādījās par maz, jo lieliski mača pēdējās desmit minūtes aizvadīja “UHC Alligator Malans”,, šajā laika posmā ne vien paspējot atspēlēties, bet arī gūt uzvaras vārtus. Astoņas sekundes pirms mača beigām tika iemesta vēl viena bumbiņa viesu cietoksnī, līdz ar to “aligatori” triumfēja ar 7:5, saglabājot sava laukuma priekšrocības šajā sērijā.

Abās sērijās otrie mači paredzēti 5. aprīlī, bet finālisti tiks noskaidroti vēlākais līdz 18. aprīlim.

Šveices NLA čempionāta play-off, pusfināls

“Grasshopper Club Zurich” (#1) - “SV Wiler-Ersigen" (#4)

Spēles #DatumsRezultātsSērijā
1.03.04.2:8 (0:0; 0:3; 2:5)0:1
2.05.04.
3.10.04.
4.11.04.
5.*14.04.
6.*17.04.
7.*18.04.

“UHC Alligator Malans” (#2) - “Floorball Koniz” (#3)

Spēles #DatumsRezultātsSērijā
1.03.04.7:5 (2:2; 1:3; 4:0)1:0
2.05.04.
3.10.04.
4.11.04.
5.*14.04.
6.*17.04.
7.*18.04.