Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:279, Did:0, useCase: 3

„Kurši 3” beidzot pārāki par Irlavas florbolistiem

„Kurši 3” beidzot pārāki par Irlavas florbolistiem
Foto: www.fkkursi.lv

Svētdien Liepājā 2.līgas Kurzemes reģiona trešā apļa spēli aizvadīja tabulas kaimiņi „Kurši 3” un „Irlava-Lainets”. Lai arī irlavnieki abās iepriekšējās tikšanās reizēs ar minimālu pārsvaru svinēja uzvaru pār Kuršiem, šoreiz viss izvērtās savādāk - ļoti saspringtā cīņā ar rezultātu 10:7 pārāki bija liepājnieki.

Sākums ļoti pasīvs abu komandu spēlē, par ko liecina rezultāta atklāšana tikai 13. minūtē, kad pēc Irlavas florbolista Anda Švāna piespēles precīzs ir Kaspars Puķe. Līdz trešdaļas beigām liepājnieks Helmuts Feldmanis, Ivaram Laiveniekam asistējot, rezultātu izlīdzina, un, atpūtā dodoties, tablo vēsta līdzīgu 1:1.

Otrais periods sākas ar viesu vārtsargu maiņu. Vārtus Andra Zorenberga rīcībā atstāj Artūrs Ķimene. Iespējams, tieši vārtu vīru nomaiņa krīt par iemeslu tam, ka periodu veiksmīgāk aizvada mājinieki, uz viesu diviem precīziem raidījumiem atbildot ar četriem. Pirms pēdējām 20 minūtēm nedaudz vairāk nodrošinājušies ir „Kurši 3”, esot vadībā ar 5:3.

Pēdējais periods aizrit ļoti rezultatīvā spēlē - kopā tiek gūti vairāk vārti nekā pirmajās 40 minūtēs. Iesākumā mājinieki rezultāta starpību palielina par vēl diviem punktiem, atzīmējoties Viktoram Vārnam un Helmutam Feldmanim (7:3). Turpinājumā uz viesu četriem vārtu guvumiem mājinieki spēj reaģēt vien ar vienu precīzu raidījumu, kā rezultātā starpība tiek samazināta līdz minimumam (8:7), taču ar septītajiem vārtiem Krista Austruma izpildījumā Reinis Grīnbergs mājinieku vārtsarga postenī tiek gāzts pēdējo reizi mačā. Spēles izskaņā vēl divi vārtu guvumi liepājniekam Rūdolfam Virgam, un pirmo reizi Liepājas florbolisti izrādās pārāki par „Irlava-Lainets” vienību, svinot uzvaru ar rezultātu 10:7.

Latvijas čempionāts florbolā vīriešiem 2.līgas Kurzemes reģionā

Kurši 3 - Irlava-Lainets 10:7 (1:1, 4:2, 5:4)

Kurši 3: Rūdolfs Virga 4 (3+1), Helmuts Feldmanis 4 (3+1), Mareks Boļšaks 3 (2+1), Ivars Laivenieks 3 (0+3), Viktors Vārna 2 (2+0), Roberts Antāns 1 (0+1), Ēriks Kriviņš 1 (0+1).
Irlava-Lainets: Kaspars Puķe 3 (3+0), Andis Švāns 3 (2+1), Daumants Purlīcis 1 (1+0), Krists Austrums 1 (1+0).

fkkursi.lv