Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Vīriešu 1. līgā sākušās izslēgšanas spēles

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Vīriešu 1. līgā sākušās izslēgšanas spēles
"Rēzekne/Dinaburga"
Foto: Renārs Buivids, floorball.lv

Pagājušās nedēļas nogalē Latvijas Florbola čempionāta vīriešu 1. līga norisinājās pirmās ceturtdaļfināla spēles – pie uzvaras tika SK "Babīte", "Jelgavas novads", "Lekrings-1" un "Rēzekne/Dinaburga".

20.februārī SK "Babīte" savā laukumā uzņēma Kocēnu "Rubene-1" florbolistus. Pēdējā perioda vidū babītiešu pārsvars bija minimāls (3:2), tomēr tieši viņi guva vēl vienus vārtus un varēja svinēt svarīgu panākumu pār Vidzemes grupas uzvarētājiem - 4:2. Par labāko spēlētāju Babītes komandā tika atzīts Ronalds Kļimovs, bet ar 2 (1+1) punktiem izcēlās Kārlis Kvāls. Starp kocēniešiem labākā spēlētāja godā Ilvars Jackēvičs, bet rezultatīvākais ar diviem gūtiem vārtiem bija Leo Lapiņš.

22.februārī "Jelgavas novads" viesojās pie FK "Ādaži", kur izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 9:4. Pēc pirmā perioda vadībā ar 3:1 gan atradās ādažnieki, taču otrajā trešdaļā viesi pārliecinoši pārņēma vadības grožus savās rokās (6:3), bet pēdējā periodā vāl vairāk palielināja savu pārsvaru – 9:4. Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 3 (1+2) punktiem bija Kristaps Ušvils, kuram arī labākā spēlētāja gods. Par labāko Ādažu komandā atzina Lauri Lancmani, kuram 2 (1+1) punkti, divi vārti Ralfa Gaubšteina kontā.

Ar zaudējumu izslēgšanas spēles sākusi arī Centra grupas labākā komanda "Apelsīns/Talsi", kas 23.februārī viesos pēcspēles metienos ar 6:7 atzina Cēsu "Lekrings-1" pārākumu. Pēc pirmā perioda rezultāts bija 1:1, pēc otrā – 5:5, pamatlaika izskaņā tieši talsenieki vēl izglābās no zaudējuma – Artūrs Pētersons 58.minūtē panāca 6:6, bet pēcspēles metienos veiksme bija cēsnieku pusē – Andris Radionovs un Roberts Sudmalis realizēja savas iespējas, bet Cēsu komandas vārtsargs Oskars Sietinsons palika nepārspēts – 7:6. "Lekrings-1" rindās rezultatīvākais bija Andris Radionovs – 4 (2+2) punkti, bet "Apelsīns/Talsi" sastāvā ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Daneks Balodis.

Ārkārtīgi saspringta spēle tajā pašā dienā notika Rīgas Olimpiskajā centrā, kur "LU/FS Masters" uzņēma "Rēzekne/Dinaburga" florbolistus. Ja pirmā perioda laikā viesi izvirzījās vadībā ar 4:1, tad pēc otrā perioda rezultāts bija neizšķirts – 6:6. Pēdējās trešdaļas vidū pusminūtes laikā rēzeknieši izvirzījās vadībā ar 9:7, šo savu nelielo pārsvaru viņi spēja nosargāt un varēja svinēt uzvaru ar 9:8. Uzvarētāju rindās ar "hat - trick" izcēlās Aleksandrs Grehovs, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju. Pa trim rezultativitātes punktiem guva Marks Višņakovs, Jurijs Ivenkovs un Ivans Kokins. Par labāko starp "LU/FS Masters" spēlētājiem atzina Ričardu Gruziņu, kura kontā 2 (1+1) punkti. Trīs vārtus iemeta Edžus Ceriņš, pa trim punktiem arī Reino Ješēvicam un Eduardam Stūrem.

Izmantotie resursi:
floorball.lv