Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Vīriešu 1. līgā noskaidrotas pusfinālistes

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Vīriešu 1. līgā noskaidrotas pusfinālistes
FK "Madona"
Foto: floorball.lv

Pagājušās nedēļas nogalē Latvijas Florbola čempionāta vīriešu 1. līgā tika noskaidrotas visas četras komandas, kas ceturtdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām izcīnīja ceļazīmi uz pusfinālu – FK "Ādaži", "Ķekavas Bulldogs", Daugavpils "Latgale" un FK "Madona".

2. martā FK "Ādaži" rezultatīvā spēlē otro reizi bija pārāks par "Valmiera/VOC" spēlētājiem - 14:5. Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar "hat-trick" bija Jānis Boroduška, bet valmieriešu rindās Niks Ādamsons izcēlās ar 3 (1+2).

Tajā pašā dienā "Ķekavas Bulldogs" tikās ar Kocēnu "Rubene-1". Kocēnieši spēja izcīnīt uzvaru ar 8:4, sērijā panākot izlīdzinājumu – 1:1. "Rubene-1" sastāvā rezultatīvākie bija Lauris Zaicevs ar 4 (3+1) un Ilvars Jackēvičs ar 3 (3+0) punktiem.

Izšķirošā spēlē par vietu pusfinālā notika 3. martā Kocēnos. Mača rezultātu atklāja viesi, bet līdz perioda beigām kocēnieši pārņēma vadību - 2:1. Otrās trešdaļas laikā laukuma saimnieki guva vēl divus vārtus, bet ķekavieši izmantoja skaitlisko vairākumu – 2:4. Pēc pārtraukuma viesi izlīdzināja rezultātu (4:4), bet mājinieki atbildēja ar diviem precīziem metieniem, izvirzoties vadībā ar 6:4. Uzvaru mačā un visā sērijā tomēr izcīnīja "Ķekavas Bulldogs" florbolisti, kas atlikušajā laikā paspēja gūt trīs vārtus, savu cietoksni nosargājot neskartu – 7:6.

3. martā "Burtnieku novads/Valka" savā laukumā uzņēma komandu "Latgale", kas sērijā tobrīd atradās vadībā ar 1:0. Pēc nospēlētas pirmās trešdaļas rezultāts bija 3:2 par labu daugavpiliešiem. Pēc pārtraukuma laukuma saimnieki izlīdzināja rezultātu (3:3), bet, spēlējot skaitliskajā mazākumā, viesu florbolists Mārtiņš Zaikovskis atkal izvirzīja vadībā "Latgali" - 4:3. Trešās trešdaļas sākumā abas komandas apmainījās ar diviem precīziem metieniem - 6:5. Tad "Burtnieku novads/Valka" spēlētājs Oskars Betaks izlīdzināja rezultātu - 6:6, bet komandas "Latgale" labā uzvaras vārtus guva Andrejs Grigorjevs - 7:6. Sērijā līdz divām uzvarām ar 2:0 pārāka izrādījās "Latgale". Starp uzvarētājiem rezultatīvākais bija Aleksandrs Grehovs ar 4 (2+2) punktiem, bet "Burtnieku novads/Valka" sastāvā Eduards Vjazovs izcēlās ar 3 (2+1) punktiem.

FK "Madona" un "Jelgavas novada" dueļa pirmajā spēlē bija uzvarējuši madonieši. 29. februārī abas komandas aizvadīja otro spēli - "Jelgavas novads" savā laukumā izcīnīja uzvaru pagarinājumā ar 11:10, sērijā panākot neizšķirtu (1:1). Uzvaras vārtus guva Kaspars Lisovskis.

3. martā Madonā notika izšķirošā spēle. Pirmās trešdaļas laikā madonieši guva sešus vārtus, kamēr jelgavnieki tikai vienus - 6:1. Arī pēc otrā perioda rezultāts bija par labu laukuma saimniekiem - 7:3. Trešās trešdaļas laikā jelgavniekiem izdevās rezultāta starpību samazināt līdz minimumam (6:7), tomēr uzvaru mačā ar 7:6 un sērijā ar 2:1 svinēja FK "Madona". Uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija Didzis Dumbergs ar 3 (2+1) punktiem, bet starp jelgavniekiem - Imants Lastovskis ar 3 (2+1) punktiem.

Pusfinālā savā starpā tiksies FK "Ādaži" ar "Ķekavas Bulldogs" un "Latgale" ar FK "Madona".

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Manteniece
floorball.lv