Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Vīriešu 1. līgas čempione - "Apelsīns/Talsi"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Vīriešu 1. līgas čempione - "Apelsīns/Talsi"
"Apelsīns/Talsi"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Par Latvijas Florbola čempionāta vīriešu 1.līgas čempioniem kļuvuši "Apelsīns/Talsi" florbolisti, kuri šodien Valmierā ar 5:4 pārspēja Kocēnu komandu "Rubene-1". Bronzas medaļas ieguva "Jelgavas novads", kas tikai papildlaikā ar 7:6 pārspēja komandu "Rēzekne/Dinaburga". "Apelsīns/Talsi" un "Jelgavas novads" ieguvušas arī tiesības nākamajā sezonā spēlēt Virslīgā.

Talsu komanda spēli Vidzemes Olimpiskajā centrā pret Kocēnu "Rubene-1" sāka vareni – jau pirmajā minūtē tika atklāts rezultāts (1:0), bet 6.minūtē "Apelsīns/Talsi" atradās vadībā ar 3:0. Kocēniešiem atlika ķerties pie izlietā ūdens sasmelšanas, bet ar to tik labi nemaz neveicās – pēc pirmā perioda kurzemnieki atradās vadībā ar 3;1, arī pēc otrās trešdaļas viņiem joprojām bija divu vārtu pārsvars – 4:2. Tikai pēdējā perioda vidū "Rubene-1" beidzot panāca neizšķirtu rezultātu – 4:4. Kocēniešiem piederēja teritoriālais pārsvars un iniciatīva, bet spēles likteni izšķīra viņu pašu kļūda – 55.minūtā talsenieks Daneks Balodis pārķēra bumbiņu un ātrā pretuzbrukumā guva, kā vēlāk izrādījās, uzvaras vārtus – 5:4. "Apelsīns/Talsi", kas jau ar uzvaru pusfināla sērijā bija sev nodrošinājusi vietu Virslīgā, sezonu noslēdza ar zelta medaļām un čempionu kausu. Jāpiebilst, ka Talsu komanda pagājušajā gadā spēlēja tikai 2.līgā.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīts izšķirošo vārtu autors Daneks Balodis, kuram šajā mačā divi goli. Rezultatīvāks par viņu ar 3 (1+2) punktiem bija Roberts Fārenhorsts, 2 (1+1) punkti Sandijam Eglītim. Par labāko starp kocēniešiem atzina Mārtiņu Larinovu, kura kontā viens gols, rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Reinis Mirkšs.

Spēli par vīriešu 1.līgas bronzas medaļām veiksmīgāk sāka "Rēzekne/Dinaburga" florbolisti, kuri jau 11.minūtē bija izvirzījušies vadībā ar 2:0. "Jelgavas novads" uzsāka pakaļdzīšanās, kas nepalika bez rezultāta – 18.minūtē rezultāts kļuva neizšķirts, bet pirms paša pārtraukuma vadībā ar 3:2 izvirzījās jau zemgalieši. Otrajā trešdaļā rezultāts divas reizes kļuva neizšķirts (3:3 un 4:4), bet pēdējo vārdu teica latgalieši – pārtraukumā labākā noskaņojumā devās "Rēzekne/Dinaburga", kas bija atguvusi vadību – 5:4. Pēdējā perioda sākumā rēzeknieši guva vēl vienus vārtus – 6:4, pēc tam rezultāts ļoti ilgi nemanījās.

Izšķirošie notikumi sākās pamatlaika priekšpēdējā minūtē – vispirms "Jelgavas novads" Dmitrija Dmitrijeva personā ar tālu metienu samazināja rezultāta starpību (5:6), bet drīz pēc tam, jau spēlējot bez vārtsarga, Imants Lastovskis atjaunoja neizšķirtu – 6:6. Trīs sekundes pirms pamatlaika beigām "Jelgavas novada" labā vārtus guva Jānis Kokins, bet tie netika ieskaitīti, jo viņš metiena brīdī atradās guļus. Papildlaiku gan skaitliskajā vairākumā sāka tieši zemgalieši, jo, kamēr viņu rindās bija tikai viens noraidījums, divi pretinieki bija nopelnījuši pa piecām minūtēm un spēles sodu "3". "Jelgavas novadam" vajadzēja tieši vienu minūti un vienu sekundi, lai Dmitrijs Dmitrijevs gūtu uzvaras vārtus, nodrošinot savai komandai bronzas medaļas un tiesības spēlēt Virslīgā 7:6.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts uzvaras vārtu autors Dmitrijs Dmitrijevs, kuram šajā mačā, tāpat kā viņa komandas biedram Imantam Lastovskim, trīs goli. Pa divām rezultatīvām piespēlēm Gata Zepa un Edmunda Lauvas kontā. Par labāko "Rēzekne/Dinaburga" sastāvā nosauca Marku Višņakovu, kurš ar 4 (3+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. 2 (1+1) punktus guva Ivans Kokins, bet divas piespēles Aleksandra Grehova kontā.

Izmantotie resursi
floorball.lv

     [+] [-]

, 2014-04-05 13:36, pirms 10 gadiem
Kaut kur video nav pieejams? Izskatās aizraujošs spēles nobeigums sanācis.

     [+] [-]

, 2014-04-05 15:48, pirms 10 gadiem
Dante rakstīja: Kaut kur video nav pieejams? Izskatās aizraujošs spēles nobeigums sanācis.
LČ florbolā. 1.līga, spēle par 3.vietu:...