Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

"Pārgauja" turpina simtprocentīgi

Jānis Pārums

Piekto uzvaru piecās "Triobet Florbola līgas" spēlēs izcīnījuši Stalbes "Pārgauja" spēlētāji, kas savā laukumā ar rezultātu 13:4 uzvarēja "307.lv/Limbaži" komandu.

Lai gan "Pārgauju" jau 26.sekundē ar negaidītu metienu vadībā izvirzīja Gvido Lauga, turpinājumā aktīvāki bija viesi, kas pie pirmās izdevības centās mest uz vārtu pusi. Ar momentu realizāciju gan tik labi neveicās. Līdz septītajai minūtei saglabājās minimāls laukuma saimnieku pārsvars, taču tad īsā laikā vēl divus vārtus guva Lauga, vispirms precīzi metot pēc pagrieziena no vārtu priekšas, bet brīdi vēlāk noslēdzot izgājienu vienatnē pret vārtsargu. Pēc diviem Gata Grāveļa metieniem Lauga ir precīzs vēl vienu reizi, panākot jau pārliecinošo 6:0.

Lai gan otrās trešdaļas sākumā "Pārgauja", kas spēli aizvadīja bez vairākiem pamatsastāva spēlētājiem, kuri ir apslimuši, vārtu priekšā "aizmirsa" Māri Unguru, kurš guva pirmos vārtus "307.lv/Limbaži" labā, līdz perioda beigām "Pārgauja" bija panākusi jau 10:1 vadību. Turklāt divus no vārtiem atkal guva Lauga, bet vienu reizi pretinieku vārtsargu pārspēja čempionāta pašlaik rezultatīvākais spēlētājs Ivo Balodis.

Trešā perioda sākumā Lauga un Artūrs Šulcs panāca jau 12:1, bet tad veiksmīgs spēles posms padevās arī limbažniekiem. Vispirms, pēc daudziem mēģinājumiem, skaitlisko vairākumu realizēja Kārlis Marenis, bet sešas sekundes vēlāk precīzs metiens vārtu stūrī padodas arī komandas kapteinim Igoram Kamkinam. Lai gan mājinieki guva vēl vienus vārtus, kā arī pāris reizes norībināja vārtu stabiņus, punktu spēlei pielika Riharda Asiņa vārtu guvums "307.lv/Limbaži" komandas rindās. Spēle noslēdzās ar mājinieku uzvaru 13:4.

Uzvarētājiem lieliska spēle Gvido Laugas rēķinā, kurš piedalījās deviņās no 13 vārtu izspēlēm, turklāt pats pretinieku būrī sameta astoņas bumbiņas. Pieci punkti Artūram Šulcam, bet četri – Gatim Grāvelim. Viesiem vienīgi Māris Ungurs nopelnīja vairāk kā vienu punktu – 1+1.

"Pārgauja" ar desmit punktiem piecās spēlēs joprojām ir Vidzemes reģiona līderi un grupas uzvarētāju liktenis izšķirsies 25.novembrī, kad "Pārgauja" savā laukumā uzņems otrus pretendentus uz uzvaru reģionā – "Ķekavas novads". Tikmēr limbažnieki dienu vēlāk savā laukumā dalīs trešo vietu spēlē pret "Devils/IT Lux".

Informāciju sagatavoja:
TFL