Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

ELVI florbola līgā klāt pusfināli

Ritvars Raits
Ritvars Raits

ELVI florbola līgā klāt pusfināli
Foto: Renārs Buivids, floorball.lv

Šodien abās ELVI florbola līgās sāksies pusfināla cīņas – vīriešu komandu turnīrā sērijā līdz četrām uzvarām spēkiem mērosies "Cēsu alus/Lekrings" ar Kocēnu "Rubeni" un "Mogo-RTU/Rockets" ar "Lielvārdi", bet sieviešu turnīrā – Kocēnu "Rubene" ar RSU un FK "Ķekava" ar "Ķekavas Bulldogs". Abus vīriešu līgas mačus interneta TV tiešraidē translēs portāls Sportacentrs.com.

ELVI FLORBOLA LĪGA VĪRIEŠIEM

Pulksten 17:00 "Cēsu alus/Lekrings" - "Rubene" (Cēsu sporta kompleksā), sērijā 0:0

Regulārā turnīra 2.vietas ieguvējai "Cēsu alum/Lekringam" ceturtdaļfināla sērijā neklājas viegli, spēkojoties ar "Ulbroku/FS Masters", kas izslēgšanas spēlēs iekļuva kā septītā labākā komanda. Cēsnieki piedzīvoja arī vienu zaudējumu (3:5 savā laukumā), bet ar čempionu cienīgu pārākumu uzvarēja vien pēdējā mačā – 7:1, sērijā svinot panākumu ar 4:1. Izslēgšanas spēlēs Cēsu komandas rindās sērijā pret ulbrokiešiem rezultatīvākie bija Andris Rajeckis un Emīls Dzalbs – pa 9 punktiem. Cēsnieku treneris Artis Malkavs sērijā pret "Ulbroku/FS Masters" bija spiests uzticēties tikai vienam vārtsargam - Normundam Krūmiņam, jo Anrijs Vents turpināja dziedēt savainojumu. Krūmiņš kopumā atvairījis 80 no 101 pretinieku metiena. Regulārā turnīra 3.vietas ieguvēja Kocēnu "Rubene" ceturtdaļfināla sērijā pret Liepājas "Kuršiem" bija pārāka ar 4:0, taču šis rezultāts nekādā gadījumā neatspoguļo cīņas spraigumu – vienā mačā liepājnieki zaudēja pagarinājumā (4:5), bet pārējās spēlēs piekāpās ar tikai vienu līdz triju vārtu pārsvaru. Kocēnu komandā par galveno bombardieri šajā sērijā kļuva Ingars Matisons, kura kontā deviņi goli. Kocēnu komandas vārtus sērijas pirmajā spēlē sargāja Āris Ulmanis, kurš atvairīja 20 no 25 metieniem. Āris Aldiņš savos trijos mačos kopumā neitralizēja 65 no 81 metiena.
Spēles tiešraide: ŠEIT

Pulksten 19:00 "Mogo-RTU/Rockets" - "Lielvārde" (NBS sporta kompleksā, Rīgā), sērijā 0:0

Arī regulārā turnīra uzvarētajai "Mogo-RTU/Rockets" ceturtdaļfināla sērijā bija zināmas problēmas ar "Valmieru/ViA", kas izslēgšanas spēlēs iekļuva kā pēdējā – astotā komanda. Divām samērā pārliecinošām uzvarām savā laukumā sekoja panākums Valmierā tikai pagarinājumā (5:4), kā arī zaudējums ar 3:6. Nācās atgriezties Rīgā, kur galvaspilsētas komanda uzvarēja ar 10:7, bet visā sērijā ar 4:1. "Mogo-RTU/Rockets" uzbrukuma līderis izslēgšanas spēlēs ir Atis Blinds, kuram 16 (5+11) punkti. Rīgas komandas vārtus sērijas pirmajā spēlē sargāja Andis Blinds, kurš atvairīja 33 no 37 pretinieku metieniem, bet traumas dēļ tika izsists no ierindas. Sērijas turpinājuma Blinda vietu vārtos ieņēma Indriķis Siliņš, kurš četrās spēlēs neitralizēja 106 no 127 metieniem. Pēdējās spēles vidū, kad valmierieši Siliņa vārtos bija sametuši jau sešas bumbiņas, treneris Gints Bikars spēlē iesaistīja savu trešo vārtsargu Viesturu Kikoru, kurš nospēlēja atzīstami, netiekot galā tikai ar vienu no astoņiem pretinieku metieniem. "Lielvārde", lai arī izslēgšanas spēlēs iekļuva tikai kā regulārā turnīra piektā labākā komanda, visvieglāk pārvarēja ceturtdaļfināla kārtu pret "Rīgu" – 4:0, nevienā no mačiem lielvārdiešu pārsvars nebija mazāks par trim vārtiem, bet sērijas pirmajā spēlē rīdzinieki tika sakauti ar 11:2. Uzbrukuma līdera lomu izslēgšanas spēlēs Lielvārdes komandā uzņēmies Toms Akmeņlauks, kura kontā 16 (12+4) punkti. Vārtos lielvārdiešiem līdz šim bijis tikai Jānis Salcevičs – atvairīti 120 no 134 metieniem.
Spēles tiešraide: ŠEIT

ELVI FLORBOLA LĪGA SIEVIETĒM

Pulksten 15:00 "Rubene" – RSU (Kocēnu sporta namā), sērijā 0:0

Kocēnu "Rubene" regulāro turnīru noslēdza kā samērā pārliecinoša uzvarētāja, lai gan šosezon divus zaudējumus nācās piedzīvot – abus spēlēs pret "Ķekavu". Ar pusfināla pretiniecēm kocēnietēm problēmu pagaidām nav bijis – izcīnītas sešas pārliecinošas uzvaras (5:1, 5:1, 9:2, 11:1, 7:1, 7:2). "Rubenes" uzbrucēja Liene Adamane kļuva par regulārā turnīra rezultatīvāko spēlētāju – 58 (27+31) punkti. RSU komandas rindās ar punktu gūšanu vislabāk veicās Sabīnei Dronkai – 13 (9+4) punkti. "Rubenes" vārtsardze Ilga Jēkabsone regulārajā turnīrā atvairījusi 88.75% pretinieku metienu un ir otrā labākā līgā, bet RSU komandā no vārtsardzēm labāk veicies Janai Filipsonei – 80.29% atvairītu metienu.

Pulksten 16:00 FK "Ķekava" - "Ķekavas Bulldogs" (Lielvārdes NSC), sērijā 0:0

Regulārā turnīra vicelīdere "Ķekava" par savu mājas spēļu laukumu izvēlējusies Lielvārdes novada sporta centru, kur pērn pirmo reizi kluba vēsturē izcīnīja sudraba medaļas. Šosezon FK "Ķekava" tikai regulārā turnīra pirmajā spēlē piekāpās "Ķekavas Bulldogs" florbolistēm, kad pamatlaika pēdējās minūtēs ļāva pretiniecēm gūt divus vārtus, bet pagarinājumā zaudēja ar 4:5. Nākamajos savstarpējos mačos "Ķekava" tikai panākumi: 12:8, 7:3, 6:3, 11:4 un 11:3. Rezultatīvākā FK "Ķekava" rindās ar 29 (17+12) vārtiem ir Ieva Jurkāne, bet starp vārtsardzēm vislabāk veicies komandas jaunieguvumam Montai Čēmai, kura atvairījusi 89.13% metienu. "Ķekavas Bulldogs" sastāvā rezultatīvākā ar 51 (45+6) punktiem ir Inga Ametere, bet vārtsardze Sintija Bane tikusi galā ar 83.72% pretinieču metienu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...