Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

YEKINDAR rezultatīvākais, "Virtus.pro" latviešu derbijā pārspēj broky un "FaZe"

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

YEKINDAR rezultatīvākais, "Virtus.pro" latviešu derbijā pārspēj broky un "FaZe"
Mareks YEKINDAR Gaļinskis. Foto: Talkesport

Datorspēles CS:GO turnīra "DreamHack Masters Spring 2021" turnīra pirmajā kārtā pirmo reizi augstākajā līmenī savā starpā tikās divi labākie latvijas CS:GO spēlētāji - Helvijs broky Saukants un Mareks YEKINDAR Gaļinskis. Uzvaru ar 16:13 izcīnīja YEKINDAR pārstāvētā "Virtus.pro" vienība, bet abi latvieši bija rezultatīvākie savās komandās - Gaļinskis ar 28, bet broky - ar 25 punktiem.

"FaZe" un "Virtus.pro" komandas pēdējo reizi savā starpā tikās 2020. gada marta beigās, taču tobrīd YEKINDAR vēl nespēlēja Kazahstānas vienībā. Abi latvieši gan savā starpā, gan kopā daudz ir spēlējuši zemāka līmeņa turnīros, taču pirmo reizi "Tier 1" jeb augstākā līmeņa turnīrā.

Šī bija turnīra pirmā kārta, tāpēc uzvarētājs tika noskaidrots vienā kartē. Par to tika izvēlēta "Train" karte. Pistoles raundā uzvaru izcīnīja "FaZe", tomēr tuprmākos piecus raundus uzvarēja "Virtus.pro". Kamēr "FaZe" snaiperis broky spēles sākumā nespēja trāpīt, pirmo punktu nopelnot vien desmitajā raundā, Gaļinskis pirmajā puslaikā, absolūti uguņoja, iegūstot 21 punktu, tai skaitā 14. raundā Ace jeb piecus punktus vienā raundā. Pēc lēnā starta gan "FaZe" spēja atspēlēties un izlīdzināt spēles gaidu - 9:6 pēc pirmā puslaika VP labā.

Otro puslaiku ar CT pusē iegūtiem diviem raundiem iesāka "FaZe", tomēr "Virtus.pro" turpinājumā veiksmīgi veica savas sadarbības, četras reizes detonēja bumbu un ieguva mačpunktu (15:8). Īstajā brīdī broky ar trim punktiem atguva raundu un nu jau "FaZe" veica izrāvienu, atspēlējoties līdz 13:15. Tomēr VP neļāva panākt papildlaiku, novietojot bumbu un neļaujot "FaZe" to atslēgt laikā - 16:13.

YEKINDAR ieguva arī labāko reitingu starp spēles dalībniekiem - 1.49, kamēr Saukanta reitings bija 1.10. "FaZe" līdz ar to nosūtīta uz apakšējo turnīra zaru, kur šovakar 20:45 cīnīsies par palikšanu turnīrā pret "Mousesports", bet VP tajā pat laikā B grupas augšējā zara pusfinālā NVS reģiona komandu derbijā cīnīsies ar "NaVi".

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/stats/matches/...

     [+] [-]

, 2021-04-29 16:42, pirms 3 gadiem
abi šogad būs top20, Yekindars pat iespējams top5.

     [+] [-]

, 2021-04-29 19:21, pirms 3 gadiem
H3lp^ rakstīja: abi šogad būs top20, Yekindars pat iespējams top5.
Yekindars top10 būs 100%, par top5 grūti teikt. broky šobrīd top20 netiktu. faze nav gana labi un konkurence top20 ir milzīga.