Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Aizvadītas Baltijas eSporta līgas otrās dienas spēles

Jānis Celmiņš

Otrdienas vakarā notika četras “League of Legends” spēles Baltijas eSporta līgā. Pirmajās divās savā starpā tikās “Keep Yourself Alive” no Lietuvas un “Surreal Gaming” no Latvijas, savukārt otras divas izspēlēja “Public Enemy” no Lietuvas un “Imantas 5” no Latvijas.

Pirmajā spēlē jau no paša sākuma dominēja lietuvieši, kuri, parādot to, ka ir individuāli meistarīgāki, ieguva agru pārsvaru visās trīs līnijās. Spēles turpinājumā “Surreal Gaming” nekādus pretargumantus tā arī nespēja atrast, un “Keep Yourself Alive” ieguva pārliecinošu uzvaru 23 minūtēs.

Otrā spēle sākās ar krietni aktīvāku spēli no abu komandu puses, kas rezultējās divos iegūtos killos katrai komandai jau pirmajās piecās minūtēs. Spēle kādu laika ritēja visnotaļ mierīgi, līdz lietuvieši četru cilvēku sastāvā nogankoja apakšējo līniju, un ieguva sev divus killus. “Surreal Gaming” tajā pašā laikā atbildēja ar veiksmīgu ganku augšējā līnijā. Šī spēle solījās būs krietni līdzīgāka kā pirmā, bet ne visi solījumi piepildās. Turpinājumā lietuvieši pārslēdzās uz augstākiem ātrumiem, kuriem latvieši vairs nespēja tikt līdz. Arī otrajai uzvarai lietuvas komandai bija nepieciešamas vien 23 minūtes.

Otrajā pārī pirmo spēli krietni veiksmīgāk iesākā latvieši “Imanta 5”, kuri pirmajās četrās spēles minūtes spēja savākt 3 killus. Spēles turpinājumā “Imanta 5” turpināja audzēt iegūto pārsvāru, savukārt “Public Enemy” meklēja iespējas atspēlēties. “Imanta 5” iztika bez lielām kļūdām un prata spēli pabeigt 26 minūtēs. Ar iespaidīgu rezultātu izcēlās “Imanta 5” viduslīnijas spēlētājs “Natacen” – 10/0/6.

Otrajā spēlē lietuvieši jau no paša sākuma bija noskaņoti atspēlēties un ar agru ganku apakšējā līnijā spēja iegūt first blood. “Imanta 5” uzreiz atbildēja ar veiksmīgu epizodi vidus līnijā, līdz ar to rezultāts killu ziņā neizšķirts – 1:1. “Public Enemy” turpināja fokusēties uz apakšējo līniju un vēl viens veiksmīgs ganks nodrošināja viņiem vēl 2 killus. Spēles turpinājums bija visnotaļ asiņains – komandas bieži apmainījās ar killiem. “Public Enemy” spēles gaitā pamazām spēja iegūt pārsvaru, kas rezultējās iegūtā Baron buffā spēles 32. minūtē. Neilgi pēc tam “Imantas 5” spēja atrast lielisku teamfightu, kurā spēja nogalināt četrus pretiniekus, pašiem visiem paliekot dzīviem. Nākamajās divās minūtēs latvieši spēja iegūt pretinieku vidus un apakšējās līnijas inhibitorus, kā arī iegūt savā īpašumā cloud drake, tādejādi pārņemot spēli savās rokās. Ar iegūto iniciatīvu latvieši spēja iegūt baron un elder dragon buffus, un veiksmīgi noslēgt spēli, neskatoties uz to, ka lielāko spēles daļu viņi atradās iedzinējos.

Pēc vakar aizvadītajām spēlēm tabulas augšgalā ar divām uzvarām atrodas trīs komandas – “Imantas 5”, “Team Coinflip Gaming” un “Keep Yourself Alive”. Tiesa jāņem vērā, ka četrām komandām pirmās spēles vēl ir tikai priekšā.

League of Legends (LoL) pirmās nedēļas spēles:

26.02 19:00 - Vegan Unit 4 (Igaunija) pret Team Coinflip Gaming (Latvija)
27.02 19:00 - Keep Yourself Alive (Lietuva) pret Surreal Gaming (Latvija)
27.02 21:00 - Public Enemy (Lietuva) pret Imantas 5 (Latvija)
02.03 19:00 - Falcon e-Sports (Dažādi) pret Team Solo Mata (Latvija)
02.03 21:00 - NaCl (Lietuva) pret Iron Wolves (Lietuva)

Counter-Strike:Global Offensive (CS:GO) pirmās nedēļas spēles:

26.02 21:00 - SkinLordz (Latvija) pret WORTEX (Igaunija)
28.02 19:00 - godz.ee (Igaunija) pret MALCO (Latvija)
28.02 21:00 - Team Refuse (Lietuva) pret WASD Sports (Igaunija)
01.03 19:00 - NotLikeThis (Lietuva) pret Baltic Elite (Lietuva)
01.03 21:00 - Team SPLY (Latvija) pret aesthetic (Latvija)

Visas turnīra spēles tiešraidēs var vērot Baltijas eSporta līgas YouTube kanālā.

Rakstu sagatavoja: Ingars Folkmanis

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-02-28 10:47, pirms 7 gadiem
Cik reizu diena shie sportisti trenejas pie monitora attiecigo saitu piedavato video pavadiba?

  -3 [+] [-]

, 2018-02-28 11:08, pirms 7 gadiem
Visām aizskartajām dvēselēm iesaku palaist vairākas ziņas gar ausi, nevis ienākt un tukši dir**, pašiem būs labāk, un citiem ar Nesaprotu kāpēc ir jāpauž viedoklis par katru tematu, aizver acis un dzīvo tālāk! eSports spēj dabūt tādu fanošanas auditoriju, par kuru citi sporta veidi varētu tikai sapņot. Tāpat kā sportā, daudziem te ir savi elki un līderi, līdzjušana mīļakai komandai arī ir! Viss, kas sportā vajadzīgs. Un KreicaKungs, cik reižu dienā tavs šahists trenējās pie melnbaltā lauciņa?

  -1 [+] [-]

, 2018-02-28 11:26, pirms 7 gadiem
gan šahists gan esportists pavada DAUDZ laika trenējoties

     [+] [-]

, 2018-02-28 14:07, pirms 7 gadiem
Robbchix rakstīja: Visām aizskartajām dvēselēm iesaku palaist vairākas ziņas gar ausi, nevis ienākt un tukši dir**, pašiem būs labāk, un citiem ar Nesaprotu kāpēc ir jāpauž viedoklis par katru tematu, aizver acis un dzīvo tālāk! eSports spēj dabūt tādu fanošanas auditoriju, par kuru citi sporta veidi varētu tikai sapņot. Tāpat kā sportā, daudziem te ir savi elki un līderi, līdzjušana mīļakai komandai arī ir! Viss, kas sportā vajadzīgs. Un KreicaKungs, cik reižu dienā tavs šahists trenējās pie melnbaltā lauciņa?
Brīva valsts, kā gribu, tā daru.

Vispār derētu noskaidrot, cik goexanimo ''atlēti'' samaksāja par šiem smieklīgajiem rakstiem, un samaksāt vairāk, lai to šeit nebūtu. Vai arī, laoi vismaz izveido speciālu sadaļu, lai nerēgotos galvenajā lapā!