Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Esportista YEKINDAR "Virtus.pro" ar drošu uzvaru iesāk dalību "ESL Pro League"

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

Esportista YEKINDAR "Virtus.pro" ar drošu uzvaru iesāk dalību "ESL Pro League"
"Virtus.pro" sastāvs ar Mareku YEKINDAR Gaļinski (pa labi) ierindā.

Datorspēles CS:GO turnīra "ESL Pro League" 13. sezonā dalību sākusi arī latviešu esportista Mareka YEKINDAR Gaļinska pārstāvētā "Virtus.pro" komanda, kas pirmajā spēlē ar 2-0 (16:9, 16:13) pieveica multinacionālo komandu "Endpoint".

"ESL Pro League" šodien sākās pēdējās, D grupas, spēles, kurā piedalās ar YEKINDAR pārstāvētā "Virtus.pro". Jāatgādina, ka B grupā turnīru iesāka arī Helvija broky Saukanta "FaZe", tomēr ar divām uzvarām bija par maz, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs, tāpēc Saukantam un "FaZe" turnīrs jau beidzies.

Pirmajā spēlē neoficiālā pasaules čempionāta fināliste "IEM Katowice 2021" turnīrā "Virtus.pro" tikās ar "Endpoint", kas pasaules rangā ieņem vien 38. vietu. "Virtus.pro" spēja parādīt savu pārākumu, abās kartēs ("Inferno" un "Overpass") uzvarot samērā droši - attiecīgi 16:9 un 16:13. Otrajā kartē gan pēc pirmā puslaika, ko ar 11:4 uzvarēja Gaļinska komanda, otrajā puslaikā T pusē "Endpoint" spēja uzvarēt veselus deviņus raundus un pietuvoties līdz 13:15, tomēr izšķirošā brīdī tieši YEKINDAR spēja pēdējā mirklī neitralizēt bumbu - 2:0.

Gaļinskim šodienas mačā lielākais punktu skaits komandā (49) un trešais labākais reitings - 1.39. Jāatzīmē gan, ka grupā "Virtus.pro" nepavisam negaida pastaiga - turpmākajās četrās grupas cīņās jācīnās pret divām pasaules "Top 4" komandām ("Astralis" un "Team Liquid"), kā arī pret 15. vietā esošo "Evil Geniuses" un 18. vietu ieņemošo "Fnatic".

Nākamo spēli "Virtus.pro" aizvadīs rīt, 16:30 tiekoties ar "Evil Geniuses".