Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky kopā ar "FaZe" iekļūst "Major" finālā

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

broky kopā ar "FaZe" iekļūst "Major" finālā
Helvijs broky Saukants ar FaZe komandas biedriem. Foto: HLTV

Datorspēles CS:GO prestižākā turnīra "Major" finālā iekļuvusi Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe Clan", kas saspringtā mačā šovakar ar 2-0 (16-13, 25-23) pieveica "Spirit" vienību. Antverpes "Major" finālā "FaZe" rītvakar pulksten 21:00 tiksies ar Ukrainas komandu "Natus Vincere".

• "Major" ir prestižākais turnīrs CS:GO sacensību seriālā. To var salīdzināt ar tenisa "Grand Slam" - lai arī neoficiālais pasaules čempionāts šajā datorspēlē norisinās katru gadu Katovicē, spēlētājiem prestižāk ir uzvarēt tieši "Major" turnīrā.

• Turnīra balvu fonds ir viens miljons ASV dolāru, no kuriem "FaZe" jau ir nodrošinājusi 150 tūkstošus, bet uzvarētājkomanda izcīnīs pusmiljonu.

• Helvijs Saukants ar spēles vārdu broky "Major" piedalās otro reizi karjerā - pirmā reize bija pagājušā gada nogalē ("Major" turnīri pandēmijas laikā nenotika). Tajā viņš kopā ar "FaZe" palika soli no izslēgšanas spēlēm, izšķirošajā spēlē zaudējot "Virtus.pro", kuru pārstāvēja cits latviešu esportists Mareks YEKINDAR Gaļinskis.

• Pusfinālā multinacionālā "FaZe" tikās ar komandu "Spirit" no Krievijas, kura gan nav pakļauta sankcijām, līdz ar to pārstāv Krieviju arī šajā turnīrā.

• Pirmajā kartē ("Mirage") "FaZe" iesāka vareni, T jeb uzbrucēju pusē nopelnot veselus desmit punktus, tādējādi izvirzoties vadībā ar 10:5. Otrajā puslaikā "Spirit" pārsvaru pakāpeniski deldēja, tomēr, pateicoties veiksmīgiem individuāliem centieniem viens pret trīs un viens pret divi situācijās attiecīgi Fina karrigan Andersena un Robina ropz Kūla izpildījumā, "FaZe" vadību noturēja - 16:13.

• Otrajā kartē, kuru izvēlējās "Spirit" ("Dust2"), "FaZe" atkal sākumā izvirzījās vadībā, tiesa, šoreiz CT jeb aizsardzības pusē. Lielākā vadība bija pieci raundi (12:8), tomēr to neizdevās noturēt, un pēc 28. raunda vadībā jau bija "Spirit" (15:13). Nākamajos divos raundos "FaZe" spēja uzvarēt, sekoja pagarinājums, kurā atkal "Spirit" bija divas iespējas noslēgt karti ar uzvaru, taču arī tas neizdevās, 36. raundā ar lielisku sniegumu izceļoties norvēģu spēlētājam "rain". "FaZe" kartespunktu atspēlēja arī otrā papildlaika beigās, un trešajā papildlaikā beidzot noslēdza maču - 25:23.

• Latvietis broky otrajā kartē bija labākais komandā - viņam 38 punkti un reitings 1.10. Visā mačā kopā Saukantam statistika 52-43 un reitings tieši 1.00.

• Finālā 21:00 rītvakar "FaZe" tiksies ar Ukrainas komandu "NaVi", kas savā pusfinālā ar 2-0 pieveica ENCE komandu no Somijas.

     [+] [-]

, 2022-05-22 04:54, pirms 2 gadiem
Broky saukants kā vienmēr lielisks pistołu raundā