Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky un "FaZe" jau pirmajā dienā garantē dalību Katovices pamatturnīrā

Rolands Eliņš

broky un "FaZe" jau pirmajā dienā garantē dalību Katovices pamatturnīrā
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV

Latvijas esportista Helvija "broky" Saukanta pārstāvētā CS:GO komanda "FaZe" šodien uzvarēja abās "IEM Katowice 2022" kvalifikācijas kārtas spēlēs un nodrošināja sev ceļazīmi uz pamatturnīru, kur jau gaida Mareka "YEKINDAR" Gaļinska pārstāvētā "Virtus.pro" komanda.

• Datorspēles CS:GO sacensību kalendārā Katovices turnīrs tradicionāli ieņem vienu no svarīgākajām lomām, un arī šogad tas var lepoties ar vērienīgu balvu fondu – vienu miljonu dolāru.

• Astoņas rangā augstāk izliktās komandas, ieskaitot YEKINDAR pārstāvēto "Virtus.pro" jau bija iekļuvušas pamatturnīrā, bet 16 komandas piedalās kvalifikācijā. Šo kvalifikācijas sietu jau pirmajā dienā pārvarēja "FaZe Clan" ar broky priekšgalā.

• "FaZe" dienas pirmajā spēlē ar 16:12 pieveica Vācijas komandu "Sprout" un pēc tam vakarā ar 7:16, 16:10 un 16:14 apspēlēja citu Vācijas komandu "Mouz". Līdz ar to rītdiena "FaZe" ir brīva, jo vieta pamatturnīrā jau iegūta.

broky abās spēlēs atzīmējās ar pozitīvu bilanci (23-19 pirmajā mačā, kurā tika izspēlēta tikai viena karte, un 53-52 otrajā mačā, kurā tika spēlēts līdz vienas komandas uzvarai divās kartēs).

• Pamatturnīrs sāksies 17. februārī, un tas norisināsies pēc divmīnusu sistēmas, proti, pēc pirmā zaudējuma apakšgrupā komanda pāries uz apakšējo zaru, kur nākamais zaudējums jau nozīmēs izstāšanos.

• Gan "FaZe", gan "Virtus.pro" pirms turnīra sākuma bukmeikeru prognozēs tiek piesauktas "Top8" galveno favorītu vidū, taču netiek atzīmētas kā pašas galvenās favorītes. Šis gods pārliecinoši ir Ukrainas komandai "Natus Vincere".

"FaZe" pirmo kvalifikācijas maču aizvadīja izteiktas favorītes lomā pret "Sprout" komandu, kas pasaules rangā ieņem 21. vietu, kamēr "FaZe" ir devītajā vietā. Tiesa, broky komandā nācās ieviest negaidītas izmaiņas, jo Polijas pilsētā Katovicē pozitīvs Covid-19 tests tika konstatēts igauņu esporta zvaigznei Robinam ropz Kolam, kurš "FaZe" komandai pievienojās tikai nesen, veicot vienu no ziemas lielākajiem transfēriem šajā nozarē. Līdz brīdim, kad viņš atstās karantīnu, "FaZe" kā piekto spēlētāju sastāvā iekļāva austrālieti Džastinu jks Savadžu.

"Overpass" kartē "FaZe" pirmajā puslaikā dominēja un ieguva pārsvaru 12:3. Pēc apmainīšanās pusēm "Sprout" pievilka līdz 8:12 un 12:14, taču ar broky un teicami spēlējošā norvēģa Hovarda rain Nīgārda pūlēm "FaZe" tika pie uzvaras ar 16:12. rain izcēlās ar statistiku 28-19 un iespaidīgo reitingu 1.69, kamēr Helvijam statistika bija 23-19 un 1.14, trešā labākā savā komandā.

"FaZe" līdz ar to palika augšējā zarā un par vietu pamatturnīrā vakarā spēkojās ar "Mouz", igauņa Kola bijušo komandu, kurā tagad no junioru komandas ienācis ungārs Adams torzsi Torsāss. Viņš aizvadīja izcilu maču (69-45, reitings 1.29), pie reizes izceļoties ar situācijā viens pret diviem izglābtu raundu trešās kartes beigās, kas ļāva "Mouz" pievilkt līdz 13:14. Taču ar to izrādījās par maz.

"FaZe" vispirms cieta neveiksmi "Nuke" kartē, smagi zaudējot ar 7:16, taču tad revanšējās "Inferno" kartē, kurā uzvarēja ar 16:10. Abas komandas līdz ar to bija uzvarējušas savās izvēlētajās kartēs, un uzvarētājs bija jānoskaidro "Mirage" kartē. Tajā "FaZe" otrā puslaika sākumā nokļuva iedzinējos ar 7:11, taču veica ar jks vairākām veiksmīgām darbībām un saskaņotu komandas spēli uzvarēja septiņos raundos pēc kārtas. Svarīgu lomu spēlēja arī broky, kurš šajā kartē tika pie statistikas 21-17.

"Mouz" spēja panākt neizšķirtu 14:14, bet tad 29. un 30. raundā "FaZe" aizsardzībā nospēlēja neapturami, pilnībā satriecot savus pretiniekus, kas noveda pie uzvaras ar 16:14.

Kopā ar "FaZe" šodien vietu pamatturnīrā ieguva arī Dānijas "Astralis", Francijas OG un Kopenhāgenas "Flames". Vēl atlicis noskaidrot četras pamatturnīra dalībnieces, kuras cīnīsies par 400 tūkstošiem dolāru, kas paredzēti prēmijā par uzvaru turnīrā.

Izmantotie resursi:
CS:GO News & Coverage | HLTV.org