Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky labākais reitings komandā, "FaZe" uzvar 16 raundus pēc kārtas un iznīcīna "Liquid"

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

broky labākais reitings komandā, "FaZe" uzvar 16 raundus pēc kārtas un iznīcīna "Liquid"
Broky (centrā) ar komandas biedriem. Foto: HLTV

Datorspēles "Counter Strike:GO" "BLAST Premier Spring" turnīra pirmajā kārtā esportista Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe Clan" šovakar ar 2:0 pārliecinoši pārspēja vienu no Ziemeļamerikas labākajām komandām "Team Liquid". "FaZe" otrajā kartē izcīnīja uzvaru 16 raundos pēc kārtas, kamēr latviešu esportists atzīmējās ar labāko reitingu komandā.

"FaZe" komandu pēc iepriekšējā "cs_summit 7" turnīra pameta Markuss 'Kjaerbye' Kjarbejs, bet par jauno komandas spēlētāju kļuva Rasels "Twistzz" Van Dulkens no Kanādas, pie tam viņa iepriekšējā komanda bija tieši "Liquid". Komandu tuvākajos mēnešos varētu papildināt arī Fins "⁠karrigan⁠" Andersens, kurš varētu kļūt par jauno "FaZe" spēles koordinātoru, kamēr šis turnīrs, iespējams, būs pēdējais CS:GO leģendai Olafam "⁠olofmeister⁠" Kajbjeram.

"FaZe" burtiski lidoja visas spēles garumā, aizvadot labāko spēli vairāku mēnešu laikā. Ja vēl pirmajā kartē "Dust2", kur tieši vecmeistars "olofmeister" bija pārliecinoši labākais, "Liquid" spēja izrādīt pretestību (16:11), tad otrā karte ("Nuke") izvērtās par pilnīgu sagrāvi - Ziemeļamerikas komanda spēja uzvarēt pistoles raundu, tomēr tas bija viss, uz ko "Liquid" bija spējīgi. "FaZe" uzvarēja 16 (!) raundus pēc kārtas, neatstājot pretiniekiem nekādas izredzes. Devītajā raundā pie rezultāta 7:1 par mača skaistāko epizodi parūpējās broky trāpot trīs šāvienus pēc kārtas ar AWP ieroci, tai skaitā pēdējo no scope veidā.

"Nuke" kartē neviens no "Liquid" spēlētājiem nespēja iegūt vairāk par deviņiem punktiem, visiem "FaZe" spēlētājiem sasniedzot reitingu vismaz 1.27, kamēr "Liquid" rindās neviens nespēja tik pie lielāka reitinga kā 0.72. Visā spēlē Saukantam labākais reitings komandā (1.49, 39-23).

Nākamo maču "FaZe Clan" aizvadīs jau rīt, pulksten 17:30 tiekoties ar vienu no labākajām komandām pasaulē "Natus Vincere".

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/stats/matches/...