Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

YEKINDAR un "Liquid" apstājas pusfinālā, Katovicē triumfē G2

Rolands Eliņš

YEKINDAR un "Liquid" apstājas pusfinālā, Katovicē triumfē G2
G2 Esports. Foto: HLTV

Latvijas esportists Mareks YEKINDAR Gaļinskis ar savu pārstāvēto komandu "Liquid" ieguva dalītu trešo vietu datorspēles CS:GO prestižajā turnīrā "IEM Katowice 2023", sestdienas vakarā pusfinālā piekāpjoties "G2 Esports", kas šovakar turpināja savu dominanci un triumfēja arī finālā, ar 3:1 pieveicot dāņu "Heroic".

"Liquid" sestdienas vakarā ar 0:2 piekāpās "G2 Esports" un attiecīgi apstājās Katovices turnīŗa pusfinālā. Par šo sasniegumu Ziemeļamerikas komandai izdevās nopelnīt prēmiju 80 tūkstošu dolāru apmērā.

Pusfinālā "Liquid" zaudēja ar 10:16 un 11:16, nespējot apturēt pretinieku uzvaru sēriju. YEKINDAR pusfināla maču pabeidza ar otru labāko statistiku komandā (38-41) un reitingu 1.07.

Kopumā turnīrā viņam reitings 1.05, kas bija tikai nedaudz labāks par turnīra vidējo rādītāju un attiecīgi nav īpaši spilgts individuālais sasniegums, taču "Liquid" komanda sasniegto pusfinālu noteikti var ierēķināt savos plusos.

"G2 Esports" ar uzvaru pusfinālā pagarināja savu uzvarēto karšu sēriju līdz 19 pēc kārtas. Šodien aizvadītajā finālā G2 uzvarēja pirmajās divās kartēs, sēriju pagarinot līdz 21, kas ir otra ilgākā CS:GO klātienes turnīru vēsturē.

G2 piecu stundu ilgajā finālā izdevās iegūt galveno trofeju un prēmiju 400 tūkstošu dolāru apmērā. Šī uzvara bija īpaša komandas līderim Nikolam "NiKo" Kovačam, kurš Katovices finālā iepriekš bija spēlējis trīs reizes, bet tagad beidzot kļuva par prestižā turnīra uzvarētāju, paveicot to kopā ar savu brālēnu Nemanju "huNter" Kovaču, kurš tika atzīts par turnīra MVP.

Jāatzīmē arī austrālieša Džastina "jks" Savadža triumfs - pirms gada viņš kļuva par čempionu kopā ar Helviju "broky" Saukantu "FaZe" komandā, bet šogad to paveica jau kā G2 pārstāvis. Jāatgādina, ka "FaZe" šoreiz palika 7.-8. vietā.

Finālspēle sākās "Nuke" kartē, kurā "Heroic" neprata nosargāt 10:5 vadību un zaudēja ar 12:16. Arī pēc tam "Mirage" kartē Dānijas komanda bija nozīmīgā vadībā (9:3), taču pēc apmainīšanās ar pusēm zaudēja iniciatīvu, piekāpjoties ar 13:16.

"Heroic" liedza pretiniekiem uzvaru sēriju turpinājumu, nervozā gaisotnē uzvarot "Inferno" kartē (16:11). Likās, ka "Heroic" ir iespējas pavērst mača gaitu savā virzienā, taču G2 līderi pēc pārtraukuma bija savākuši emocijas un "Ancient" kartē noslāpēja "Heroic" centienus un uzvarēja ar 16:7.

Izmantotie resursi:
CS:GO News & Coverage | HLTV.org