Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Labākās esporta spēles

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Pēdējo desmit gadu laikā e-sporta pasaule ir sasniegusi neaptveramus augstumus. Tagad tā ir kļuvusi par miljardiem dolāru vērtu industriju. 2021. gada “Free Fire World Series”, kas norisinājās Singapūrā, vēroja 5,4 miljoni skatītāju, un tas joprojām ir visskatītākais e-sporta pasākums. E-sporta straujajai attīstībai ir līdzība ar tiešsaistes pokera uzplaukumu vai spēļ automātiem, kas piedāvā tādus bonusus kā bezmaksas griezieni.

Kas ir e-sports?

Tiešsaistes spēles ir pazīstamas jau kopš 2000. gadu sākuma. Spēlētāji var pievienoties lobijiem un spēlēt pret cilvēkiem no visas pasaules. Tādas spēles kā “FIFA” un “Call of Duty” kļuva par tiešsaistes spēļu pamatu, un tad nāca jaunās paaudzes spēles – “Fortnite”, “Dota” utt.

Būtībā e-sports ir spēļu NFL. Komandas, kuras veido pasaules labākie spēlētāji, cīnās izslēgšanas turnīru formātā, lai tiktu kronētas par čempioniem un saņemtu balvu fondu. 2019. gadā “Fortnite” Pasaules kausa finālturnīra uzvarētāji sadalīja 15 miljonus ASV dolāru. Ja Jums šķiet, ka tas ir iespaidīgi, tad 2021. gadā “The International” čempioni sakrāja 40 miljonus ASV dolāru.

E-sporta izkārtojums nav pārāk atšķirīgs no basketbola vai futbola spēles skatīšanās. Komentētāji tiek uzklausīti tiešraidē spēles laikā, spēles pārtraukumā un pēcspēles raidījumā. E-sporta sacensības notiek visos spēļu žanros - no futbola un kara līdz stratēģiju spēlēm.

E-sporta spēles, ko spēlēt

1. Fortnite

Fortnite ir populāra kaujas roajāla videospēle, ko izstrādājusi kompānija “Epic Games” un kas izlaista 2017. gadā. Tā ātri ieguva milzīgu piekritēju skaitu un ir kļuvusi par e-sporta pasaules stūrakmeni. “Epic Games” ir veikusi lielus ieguldījumus spēles sacensību ainā, un regulāri tiek rīkoti daudzi augsta līmeņa turnīri un līgas. Spēles popularitāte un ietekme uz spēļu un e-sporta pasauli turpina pieaugt.

2. Dota 2

Šī e-sporta spēle, kas tika izdota 2013. gadā, bija mega veiksmīgās “Defense of the Ancients” pirmsākums: “All-Stars”. Tā tiek uzskatīta par vienu no lielākajām e-sporta spēlēm, un starp Dota 2 uzvarētājiem kopumā tiek sadalīti 224 miljoni ASV dolāru.

Šo spēli ir izstrādājusi Valve Corporation, un tajā tradicionāli spēlē piecas komandas. Spēles mērķis? Aizstāvēt savu apgabalu kartē, vienlaikus uzvarot pretiniekus.

3. League of Legends

League of Legends ir vēl viena galvenā e-sporta spēle, kas tika izlaista 2009. gadā. Tā kļuva par katalizatoru e-sporta sacensību finansiālajai pusei. Ap 2012. gadu uzvarētāji savā īpašumā ieguva 75 miljonus ASV dolāru. Līdz tam šāda summa tiešsaistes spēlēs nebija redzēta. Visaugstākais turnīrs joprojām ir LoL pasaules čempionāts.

Lai spēlē uzvarētu, ir nepieciešama rūpīga stratēģija un ieroču izvēle, un tas tiek izspēlēts divu, trīs vai piecu cilvēku komandās.

4. CS:GO

“Call of Duty” iedvesmota, “Counter-Strike: Global Offensive” (CS:GO) ir visu e-sporta veidu priekšplānā. Šajā šaušanas spēlē, ko radījusi “Valve Corporation”, ir pārsteidzoša grafika un detalizētas kartes. Tāpat kā OlyBet bezriska griezieni ir izstrādāti perfekti, lai sniegtu klientiem lielākas iespējas.

Spēlē piedalās divas komandas vienā kartē - vienai ir uzticēta terorista loma, bet pārējie ir pretteroristi. Teroristi sagrābj ķīlniekus un uzliek bumbu. Pretteroristu uzdevums ir deaktivizēt bumbu un izglābt ķīlniekus.

5. StarCraft II

StarCraft II ir 2010. gadā izdota zinātniskās fantastikas reālā laika stratēģijas spēle. Spēlē ir trīs sugas: Protoss, Terrans un Zerg. Ievērības cienīgi turnīri, kurus vērts vērot, ir “World Electronic Sports Games” un “WCS Global Finals”.

6. PlayerUnkown's Battlegrounds

“PlayerUnkown's Battlegrounds”, ko 2017. gadā izveidoja “UBG Corporation”, sāk ielauzties e-sporta sacensību ainā. Cīņas vidē 100 spēlētāji sacenšas, lai paliktu pēdējie. Tāpat kā “Fortnite”, to var spēlēt gan individuāli, gan komandās.