Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

YEKINDAR "Virtus.pro" grauj trešajā kartē un iekļūst izslēgšanas spēlēs

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

YEKINDAR "Virtus.pro" grauj trešajā kartē un iekļūst izslēgšanas spēlēs
Mareks Gaļinskis jeb "yekindar". Foto: ESL

Datorspēles CS:GO turnīra "IEM Summer 2021" apakšējā zara finālā vakar uzvaru izcīnīja Mareka YEKINDAR Gaļinska pārstāvētā Kazahstānas "Virtus.pro", kas atspēlējās un ar 2-1 (14:16, 16:11, 16:4) pieveica Zviedrijas vienību "Ninjas In Pyjamas". "Virtus.pro" līdz ar to iekļuvusi izslēgšanas spēlēs, kur piektdien tā ceturtdaļfinālā tiksies ar Francijas komandu "Team Vitality".

"Virtus.pro" pēc zaudējuma OG nokļuva apakšējā zarā, kur tā pusfinālā pieveica "Team Spirit". Lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs, VP vakar bija jāpieveic "Ninjas In Pyjamas" komanda. Jaunajam zviedru sastāvam pirms neilga laika pievienojās viens no pasaules labākajiem spēlētājiem Nikolajs device Reidzs, uzreiz padarot nidzjas par vienu no labākajām komandām pasaulē.

Pirmajā kartē NIP ātri izvirzījās vadībā ar 6:2, noslēdzot puslaiku ar 8:7 vadību, bet, otrā puslaika sākumā uzvarot pistoles raundu un četrus nākamos raundus, Gaļinska komanda nonāca iedzinējot jau ar 7:13. "Virtus.pro" spēja T pusē veikt lielisku atspēlēšanos un panākt neizšķirtu (14:14), tomēr 29. raundā "Virtus.pro" spēlētāji nespēja iegūt nevienu punktu, un pēdējam raundam naudas labam ekipējumam Gaļinska komandai nepietika - 14:16.

Sevis izvēlēto karti "Inferno" "Virtus.pro" sāka ļoti pārliecinoši, uzbrukumā izvirzoties vadībā ar 10:3. Lai arī otrā puslaika sākumā zviedru komandai izdevās vairākas reizes detonēt bumbu un samazināt rezultātu līdz 11:13, pēdējos trīs punktus ieguva VP - 16:11.

Izšķirošie notikumi risinājās "Overpass" kartē, kurā "Virtus.pro" absolūti dominēja - "Ninjas In Pyjamas" pirmajā puslaikā spēja uzvarēt vien trešajā raundā, izvirzoties vadībā ar graujošo 14:1. Pie tam VP uzvarēja otrā puslaika pistoli, un, lai arī Zviedrijas komandai izdevās uzvarēt "forcebuy" raundu un divus nākamos, 20. raundā ar pārliecinošu ieeju B bumbas novietošanas pusē "Virtus.pro" izcīnīja uzvaru un iekļuva izslēgšanas spēlēs - 16:4 un 2-1 mačā.

YEKINDAR šoreiz bija pārliecinoši sliktākais komandā, iegūstot reitingu 0.84, kamēr nevienam citam tas nebija mazāks par 1.17. Starp visiem mača dalībniekiem Gaļinskim trešais sliktākais reitings, tāpat arī punktu ziņā (38) YEKINDAR trešais mazākais rezultāts. Ceturtdaļfināla maču "Virtus.pro" aizvadīs piektdien, astoņos vakarā tiekoties ar "Team Vitality".

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/stats/matches/...